Więc tak ogłaszam niekompetencje serwisu PolCar:cool:, który serwisował 3 miesiące moją 164 i nie stwierdził przestawionego rozrządu :eek: :D:D:D Pan Nagórski Rulez - piwo dla tego Pana:)
Printable View
Więc tak ogłaszam niekompetencje serwisu PolCar:cool:, który serwisował 3 miesiące moją 164 i nie stwierdził przestawionego rozrządu :eek: :D:D:D Pan Nagórski Rulez - piwo dla tego Pana:)
Jak w poście Pan Nagórski ( Poznań ), a jesli dobrze pamiętam to chyba 6 ? Ale mogę się mylić bo byłem oszołomiony wkońcu pięknym równym brzmieniem mojego V6:D Zdemontował też do końca instalację gazową i sprawa z nią związana skończy się chyba na drodze cywilno prawnej, jeszcze zobaczymy narazie próbuje sprawę z gazownikiem załatwić polubownie ale ciężko to idzie.
niedowiary....
poproś o relacje z wykonanej usługi z opisem wykonanej naprawy- pieczatka serw, i to przedstaw w tym pierwszym serwisie
swoja droga to powinno wyjsc przy pomiarach cisnienia na cylindrach - masakra 1 raz cos takiego czytam
Ale jeśli nie chce wyciągać konsekwencji od PolCaru bo nie mam po co to nie potrzebuje takowego zaświadczenia. To Co PolCar zrobił, zrobił dobrze i nic nie trzeba było po nich poprawiać i cieszę się że mam to zrobione bo widzę różnice w pracy auta - tylko, że nie stwierdził oczywistej oczywistości.
Teraz hamulce, wyświetlacz klimy, nowe lampy na przód, gałka zmiany biegów, dywaniki, konserwacja nadwozia.
Nagórski jeszcze ma mi zmienić olej w skrzyni i poprawić/naprawić przedni zderzak bo jak w większości 164 tochę odstaje po bokach od nadkola.
---------- Post dodany o godzinie 20:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:43 ----------
A tak z innej beczki, co myślicie Panowie i Panie;) o moich alu felgach ? Myślałem żeby zafundować Belli drugi komplet:P jakieś propozycje ? Te co mam mają prawie roczek, za tydzień mają urodziny:)
---------- Post dodany o godzinie 20:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:44 ----------
Michalepwa Ty masz w swojej 164 drewnianą gałkę, a wiesz może numer katalogowy tego ustrojstwa ?
ja też mam i mogę mieć kierę z gałką drzewniane do wzięcia - w super stanie ;p
jak masz kiere to i gałka musi być... przeca w komplecie montowali....
a naprawę wyświetlacza klimy na alledrogo ogłaszają... 120 zeta bodajże :-)
tez sie przymierzałem do naprawy ustrojstwa, ale wyrwałem cały panel sprawny za 40 zeta :D
---------- Post dodany o godzinie 22:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:13 ----------
a felgi do TB tylko zender milano lub speedline'y :P inne nie pasuja moim zdaniem
uratujesz.... zadzwoń do tych na alledrogo zanim wywalisz 380 zł
...za impulsator jak mniemam :D
kanapke tylną grzaną udało mi sie wyrwać w skórce czarnej, ale podobno okablowania z tyłu ni ma.... było tylko w wersjach z takimi kanapami. będziem zatem sztukować kabelki ;)
jpg impulsatora i czesci kanapy- niemoge sie do niej dokopac- kolor popiel w paski- ifotele tez sa do tego el.
i kanapa
to ostatnie zdjecie to jak sprzatałem i wywoziłem pozostałosci:)
u mnie wygląda identyko, przyciski grzania takie same :-)
ile za impulsator? dajesz rozruchowa gwarancje ? :P
---------- Post dodany o godzinie 14:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:43 ----------
BTW - myślałem że to dowóz gratów, a nie wywóz :-)
---------- Post dodany o godzinie 15:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:43 ----------
a ja Ci wisze z silentblokiem mocowania górnej łapy silnika.... sęk w tym że gdzies mi wcięło te tulejkę.. nie moge nigdzie znaleźć :/
Impulsator działał . fakt i w sumie to jeszcze ich niewymieniłem na łapie hehe- szukaj dalej moze to ja bede Cie wieszał...:) ile dajesz za tyle Ci go spyle. w Piatek bede we Wrocławiu moze podskoczysz se po niego? :) heheh
poszukam jeszcze..... no rzuć jakąś cenę z wysyłką na pw.. ;-)
Korzystając z okazji Bella dostaje nowy rozrząd:)
Tak myślałem żeby sprawić sobie nagrodę za wytrwałość, wkońcu pół roku tutłałem się po serwisach, dzis zliczyłem fakrurki, opiewają się na 15200zł:) i pomyslałem o takiej małej nagrodzie.... Z racji tego, że musimy wraz z dziewczyną najpóźniej do 1 czerwca kupić autko i oto moje wstepny wybory:
1) http://motoallegro.pl/peugeot-205-gt...456356284.html
2) http://motoallegro.pl/peugeot-206-s1...453955616.html
3) http://motoallegro.pl/renault-5-gte-i1453500916.html
Renia 5 b. ładna ale i Peugeot 206 też niczego sobie:) lecz jakoś ta 205 mi nie podchodzi ale to moje zdanie:)
206tke mogę polecić, mam sam w domu wersję XS 1.6 16V używane jako daily car/koszyk na zakupy dla żony i świetnie się sprawdza na mieście, do tego bezawaryjny.
jak dla fun to tylko 205GTI jesli ma 1.9 pod maską. R5 z tym silnikiem nie jeździ tylko sie toczy, a ten 206 pewnie po duzych przejsciach, a i silnik wrazliwy na zajeżdżenie. w 205GTI masz jak dzwon i naprawisz młotkiem, bez elektroniki :-)
3 lata jeździłem 205GTi 1.9 Griffe :-))) miodzio
ale to było 15 lat temu :D
Renault lub 205 i to bez dyskusji;)
w porównaniu ze 130 w 205-ce to marnie jeździ :D
miałem tez krótko R5 1.4T, ale to się pieprzyło cały czas :/
http://motoallegro.pl/renault-clio-v...466776848.html to jest cudowne:D:D:D:D ale dużo po za max 15k, które mamy na ten cel przeznaczyć.
---------- Post dodany o godzinie 09:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:46 ----------
Ale raczej daje rade, wiadomo że jak padnie na 5 to będe szukał czegoś mocniejszego, główną osobą decyzyjną jest moja Pani ja nasuwam propozycję bo nie chcę jeździć Fiatem Panda albo Renault Clio ( normalne).
To poszukaj Clio Baccarę w dobrym stanie: świetnie wyposażony, ładny samochodzik z 90KM pod maską. Bardzo dobrze wspominam to autko :-)
widzę, że przycyzną problemów bardziej okazal sie brak fr auta;)
tą bym obejrzał:
http://otomoto.pl/renault-clio-klima...C17356668.html
moim zdaniem wwyjątkowo dobrym stanie wizualnym :D
ale skoro tak mówisz... cięzko bedzie znaleźć 15 letnie autko w stanie salonowym :)
byscie chłopaki off-topa skonczyli bo was admini zapunktuja;)
Więc tak byłem na hamowni i jest 196 KM, po poszukiwaniu turbo trze o obudowę i ładuje 0.1 bara za mało. Chyba kupię nowe turbo, narazie bije się z myślami czy regenerować czy nowe, Ach te brakujące 8 KM:)