Panowie czy można wyczaić kod lakier po numerze VIN (ZAR93200000275924) jakby ktoś mógł pomóc to z góry dziękuje.
I jak już lakier ma te swoje 7 lat to kupować odcień jaśnieszy? Jak to dobrać?
Printable View
Panowie czy można wyczaić kod lakier po numerze VIN (ZAR93200000275924) jakby ktoś mógł pomóc to z góry dziękuje.
I jak już lakier ma te swoje 7 lat to kupować odcień jaśnieszy? Jak to dobrać?
Jedz do mieszalni i tam dobiorą Ci lakier konkretnie pod Twój odcień
Kod lakieru jest na klapie bagażnika w sedanie, chyba z lewej strony. W instrukcji (znajdziesz na stronie w przyklejonym temacie) jest dokładnie napisane gdzie tego szukać.
Komputerowe dobrieranie odcieniu, to najlepsza sprawa :)
A w SW też jest na klapie tyle, że po stronie pasażera.
ja zadzwonilem do aso i podalem vin po chwili mialem kod koloru
j/w komputerowe dorabianie jest najlepszym rozwiązaniem. Możesz wyjąć klapkę paliwa i z nią ruszyć do mieszalni :)
Dokładnie, ja własnie tak dobierałem ostatno lakier. Podałem w mieszalni nazwę i kod lakieru i do tego klapkę od wlewu paliwa i na następny dzień miałem swój kameleon:)
Odkopuje temat ponieważ mam problem ze znalezieniem dokładnego kodu lakieru, posiadam sedana i nigdzie na klapie bagaznika nie widzę numeru... Proszę o instrukcje gdzie on się znajduje lub obrazkowo.
Może miałeś malowaną klapę i odkleili tą naklejkę z kodem
Możliwe bo niestety nigdzie niema ani naklejki ani wybitego numeru, po Vin istnieje możliwość sprawdzenia ?
A taki kolor lakieru jaki będzie miał kod ?
http://img22.otofotki.pl/obrazki/tv6...opiowanie).JPG
Na moje oko to, 428 Blu Cosmo :)
Zobacz sobie tutaj i sam oceń ;)
http://www.alfa156.pl/paleta-kolorow-w-alfa-romeo-156/
eee...nie jestem pewny do konca ale wydaje mi sie,ze to nie blu cosmo..
blu cosmo lapie odcienie..np. zielony w sloneczku
moge sie mylic ;-}
acha,bo zapomnialem...ja mam blu cosmo ;-}
- - - Updated - - -
trudno,napisze tutaj bo jedna polowa mozgu spi a druga poszla do toalety....
rooney,jak pojde z psem to zajde do garazu i sprawdze czy mam ten kod...zdjec mam milion ale nie potrafie stworzyc galerii ;-}
i chcialbym potwierdzic ; kod 428 met. po prawej stronie klapy bagaznika na krawedzi...duza czytelna nalepka
Ile było sztuk lakieru nr 428 ? mi szwagry100 mówili jak potrzebowałem dokładkę po zdarciu :D,że 50 tys i to wersja limitowana,ale czepmy się tego ile sztuk ? dzwoniłem też do Ary taka firma co robi lakiery zaprawkowe z taką papugą w logu na pewno znacie prawie w każdym sklepie to widziałem mówili,że to kolor zastrzeżony i już im nie wolno go robić i lakiernik mówił,że możliwe o 50 tys sztukach bluecosmo nr 428 ? jakie jest wasze zdanie ? może ktoś coś wie ? Pozdrawiam :)
mam jeszcze oryginalne probki lakieru. .za jakis czas bede robil progi..jak ogarne temat doboru to zamelduje co i jak..