Witam chciałbym się dowiedzieć gdzie znajdują się złącza kabli od kurtyn powietrznych?
I przy okazji co oznacza ta naklejka?
Załącznik 20819
Printable View
Witam chciałbym się dowiedzieć gdzie znajdują się złącza kabli od kurtyn powietrznych?
I przy okazji co oznacza ta naklejka?
Załącznik 20819
złącza o kurtyn masz z tyłu w bagażniku.
w miejscu gdzie masz dotęp do tylnych świateł, tapicerowana klapka na "rzepie".
Informacja, że musisz odłączyć akumulator przed jakimikolwiek kombinacjami z airbagami.
Pozdrawiam
wedlug mnie to tlumaczenie z naklejki nie oznacza to co napisal kolega wyzej, owszem to co mowisz sie zgadza ze lepiej aku odlaczyc przy grzebaniu w kablach a juz koniecznie nie miec na zaplonie (grozi wybuchem!) w tlumaczeniu wynika, ze nalezy przejzec ksiazeczke uzytkownika dzial " wymiana generatora gazu" od airbagu. mysle ze to ksiazeczka serwisowa jak juz a nie taka ktora dysponujemy w chwili kupna;) pzdr
racja.. no ale tam wczytasz to samo :D ;)
Naklejka informuje o zalecanej dacie wymiany generatora gazu kurtyny ! :)
zwykle 10 lat od daty produkcji
Na naklejce jest zaznaczone 10.2010 czyli mam rozumieć że zostało to zrobione bo samochód mam od niedawna więc ja tego nie robiłem w serwisie.
Załącznik 20824
nie koniecznie . autko pewnie z 2000roku tak ? z taką nalepką już wychodzi z salonu , ona ma przypominać
Tak z 2000 roku ale coś mi się wydaje że ta naklejka jest za świeża nie wygląda na taką z przed 10 lat :D
Jest umieszczona z dołu drzwi kierowcy.
w 156 też miałem w drzwiach kierowcy i też wyglądała dobrze pomimo 13 lat
Ok dzięki to wszystko wyjaśnia. Tylko od niedawna pojawiła mi się kontrolka od airbaga, pod fotelami sprawdzałem wszystko jest ok więc pomyślałem że może coś z kurtynami i w dodatku jeszcze ta naklejkę zobaczyłem więc zapytałem. W bagażniku są kable za zaślepkami ale tylko od świateł nigdzie nie widzę od kurtyn.
ja dziś znalazłem.
kolor żółty.
Dzięki kolego Omen dziś sprawdziłem i kable rzeczywiście tam są po obu stronach tylko że były ukryte za tapicerką i wcześniej ich nie zauważyłem.
Kostki rozłączyłem i podłączyłem ponownie na odłączonym akumulatorze ale niestety kontrolka nie znikła :(
Czyli nie pozostaje nic innego jak podłączenie go kabelkiem.