Witam.
Zielona Góra to moje rodzinne miasto, mieszkam teraz na śląsku ale w ten weekend odwiedzam rodzinkę w Zielonej Górze. Może macie jakieś miejsce spotkań w Zielonej Górze ?
A może jakiś międzyregionalny spot w weekend ?
Pozdrowienia.
Robert
Printable View
Witam.
Zielona Góra to moje rodzinne miasto, mieszkam teraz na śląsku ale w ten weekend odwiedzam rodzinkę w Zielonej Górze. Może macie jakieś miejsce spotkań w Zielonej Górze ?
A może jakiś międzyregionalny spot w weekend ?
Pozdrowienia.
Robert
Niestety ale sama Zielona jak i okolice bardzo słabo wypadają jeśli chodzi o spotkania co tygodniowe bo po prostu ich nie ma. Z tego co pamiętam to jest paru zawirusowanych w ZG
Ciężki temat. Z tego co zauważyłem w ZG i okolicy to większość właścicieli Alfa ma je z przypadku a nie z wewnętrznej potrzeby posiadania właśnie takiego auta. Dziwnie się spoglądają jak podczas mijania w geście pozdrowienia pomacha się ręką. Osobiście nie spotkałem zapalonego Alfisty :( Nawet sam w swoim mieście, parę razy próbowałem zagadać do innych właścicieli Alf ale... nic z tego nie wyszło. Szkoda.
Freak bo mnie nigdzie nie spotkałeś :D
aniol_jojo no właśnie nie spotkałem niestety. Tylko, że okolice Żar bardzo rzadko odwiedzam. W naszych rejonach panuje przeświadczenie o totalnej wyższości marek SSmańskiej produkcji nad całą resztą a szczególnie nad Alfą Romeo. Poniekąd stad też problem Alfistów.
A jednak jednego Alfaholika na drodze spotkalem - ciemna 166 na klubowych ramkach.
Ja poza zlotem na ulicy nie widziałem nikogo z ramkami klubowymi - masakra :(
Bo tylko niewielki odsetek tego co jeździ po ulicach trafia na to forum i kupuje ramki:P A po drugie taki region kraju
Witam - macie rację w lubuskim zanikają tradycje związane z Alfa Romea, ale za to dużo AR pojawia się na drogach. Jak jadę do rodziców - kujawsko -pomorskie- to AR prawie nie widać
Ja jeżdże na klubowych ramkach, ale żeby kogoś też na takowych spotkac to bardzo cięzko...
No niestety ZG gest pozdrawiania chyba nie dotyczy :( patrza wtedy jak na .... bywa i tak.
Ale sa tacy ktorzy pomimo braku ramek na mojej alfuni odpowiadaja :) niestety sa to kierowcy z innych wojewodztw :):)
Widziałem ostatnio czarną 156 TS pod Komputernetem w Żarach na klubowych ramkach. Przyznać się bez bicia kogo?
Ja mam srebrną. :D może to Kynium, ale nie wiem czy ma klubowe ramki. :)
ja też nie mam klubowych ramek. mam ramki "Cuoresportivo" i przy nich pozostanę. Jednak chętnie pozdrawiam się na drodze.
Kynium i ja u Ciebie byłem i Cie nie poznałem... wstyd się przyznać ;/
Mogło być tak, że w ogóle mnie nie widziałeś. 80% czasu w pracy spędzam przed kompem w papierach za zamkniętymi drzwiami. Jakbyś był next time to wołaj. Alfaholicy mają u mnie rabat :)
no anioł. prowadź lud zielonogórski do ośna: http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...05_2011_a.html :)
bobryt i anioł z wami zawsze na jakiś zlocik. A z Tobą bobryt to nawet na zlot w Biłgoraju :)
co racja to racja odnośnie tego pozdrawiania:) w zg zauważyłem kilka alfiątek ale próbując pomachać komuś spotkałem się tylko z conajmniej dziwnym spojrzeniem ze strony kierowcy:D ale nie powiem ,jadą z zg do soli kierowca Sportwagonu 156 (jasnoniebieska) na dolnośląskich blachach gdy zobaczył moją srebrną niunie, sam zamrugał i pokiwał ręką:D
Cześć Wszystkim,ja mam dwie AR na klubowych ramkach,szczerzę zęby i macham do kierowców w Alfach ale jak dotąd nikt mi nie odpowiedział. Czasami wręcz mam wrażenie ,że ich spojrzenia są mało sympatyczne. :(
Drogie Panie i Panowie-w Gorzowie nie jest lepiej.Ja przestałem machać wszystkim mijanym alfinką,teraz robie inaczej.Pierwsze to lukam na ramki,jeżeli nie ma klubowych to wystarczy popatrzeć w oczy kierowcy.Fakt jest naprawdę mało czasu na pomachanie ale to działa.Prawdziwy Alfista ma to coś w "oczach".Pewnie się śmiejecie z tego co napisałem ale ile można oglądać na twarzy mijającego kierowcy zdziwienie lub jak ktoś puka mi do głowy a zdarzało się że nawet pokazywano wskazujący paluszek.
Spotkać na drodze Gtv w tych rejonach graniczy z cudem ;)
A może jakiś mały spocik w rejonie? Jakaś woda lub polana i impreza gotowa. pogoda zaczyna się klarować. grilla można przepalić w dobrym towarzystwie. jakby nie patrzeć to w okolicach od zielonej do żar/iłowej (pozdro anioł :)) trochę klubowiczów lata. nawet 10 autek i bedzie miodzio.
pozdro
Ja jestem za... następna niedziela (tj 31.07)?
No to teraz pojechałeś... Zapomniałem dodać, że na 99% w przyszłym tygodniu w sobotę szwagier robi 40 urodziny. A jeśli będzie tak jak zwykle, kiedy się spotykamy (a pewnie tak będzie) to do samochodu będę mógł wsiąść około wtorku :):)
Ja pozdrawiam Alfy w Zielonej Górze:D ciemna 166 klubowe ramki, ale mało kto odpowiada. Pozdro na drodze:crazy_pilot:
Na mnie też możecie liczyć. Od 3 tygodni mieszkam w Zielonej Górze. Mrugam macham a tu nic. Nikt mi jeszcze nie odpowiedział. Ale spotkanie integracyjne by sie przydało. Tylkio teraz sezon urlopowy. Ja 18 sierpnia wyjeżdzam na wakacje- ROWY - może spotkam tam tez jakiegoś Alfaholika.
:cool:Monciakiem też do alf mrugam:D
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...5&d=1298101204
A do Sulechowa ktoś przyjeżdża ? :P Tu to ja sam jestem... Jak w ZG jestem też nikogo nie widać . Może coś na wakacje sie zorganizuje takiego Zielonogórskiego i okolice ? Nad wode sie pojedzie coś upichci ;) Mariusz tylko przyjedz Alfa a nie hłoplem ;)
Która ? :P
Niestety nie pamiętam jej nicku ale uogólniając... taka mała czarna :D
Ja smigam po Zielonej, niestety nie dorobilem sie klubowych ramek,więc jak ktoś zobaczy czarna 156 z czerownymi skorami z ramkami JBL to ja;)Często można mnie spotkać przy kominie na parkingu Focus Mall. Dzisiaj mijalem fajna 166 nr rej to chyba FZ 80653, tak więc pozdrawiam,jesli wlasciciel tu sie przewija. Pozdrowienia reka sobie darowalem, bo nikt mi nie odpowiada, nie bez znaczenia jes tutaj fakt ze 60% posiadaczy Alf to przypadkowi ludzie. Chociaz kolega z czarnej GT mi nie odmrugal,a raczej emeryci takimi furami nie jezdza :P
W Sulechowie bylem niedawno po części, w tym warszacie,a raczej dziupli koło komisariatu hehe ;)