Witam,
mam do Was pytanie koledzy, a mianowicie: czy macie jakiś sprawdzony sklep z częściami do 159-tki internetowy bądź w okolicach Częstochowy? Muszę zakupić piastę koła, ale ceny mnie powalają. Ile kosztowała Was taka przyjemność?
Pozdrawiam
Printable View
Witam,
mam do Was pytanie koledzy, a mianowicie: czy macie jakiś sprawdzony sklep z częściami do 159-tki internetowy bądź w okolicach Częstochowy? Muszę zakupić piastę koła, ale ceny mnie powalają. Ile kosztowała Was taka przyjemność?
Pozdrawiam
witam no nie sa tanie te piasty, ja osobiscie kupilem w ASO i to byl koszt ok 680zl +-50 zl(tyl)juz nie pamietam, ale wejdz sobie na www.iparts.pl powinienes cos znajsc tanszego
pozdrawiam
Ja w Intercarsie płaciłem 400zł za piaste na przód
Witam Koledzy,
dzięki za odpowiedzi. Oba serwisy znam. Pytanie do Ciebie kolego zoms: masz jakąś zniżkę w intercarsie? Wg cennika na stronie piasta to wydatek rzędu 500zł. Szukając w sieci znalazłem portal tanioidobrze.pl - twierdzą tu, że mają części tańsze nawet do 30% w stosunku do cen intercarsu i foty. Napisałem do nich maila z zapytaniem o marki i ceny części. Dostałem maila zwrotnego z pytaniem o więcej danych auta. Myślę, że jutro będę wiedział już coś więcej.
Ja kupiłem na allegro przez italtechnik oryginał i zapłaciłem coś ok. 350-400zł
Ja żadnych zniżek w Intercarsie nie miałem i żadnych promocji wtedy też nie było.
Dostałem odpowiedź z tanio i dobrze. Piasta z łożyskiem SKF to koszt 806 PLN! Może i dobrze ale wcale nie tanio:) Zostaje allegro.
na spokojnie bierz od italtechnik z allegro, nie tak dawno kupowałem od niego i 10k km przejechałem, póki co spokój.
Ja kupiłem w italtechnik za 400 z wysyłką i nowe śruby były za długie i 1,5 cm i nie pasował kołek prowadzący który pomaga wcelować felge.
Kupiłem wczoraj w Intercars za 360 zł. Mam zniżki :)
Niech mi ktoś mądry napisze dlaczego łożysko SKF (VKBA 6582) jest dwa razy droższe niż SNR (R160.33) ??
Mowa oczywiście o odpowiedniku części 50707555.
Dodam orientacyjne ceny:
ASO - 800zł
SKF - 700zł
SNR - 350zł
kupiłam oryginał w intercars za 430 zł po max. zniżce. Nie opłaca się kupowac zamiennika za 350 zł.
Myślę, że nie opłaca się kupować zamiennika jak się ma max. zniżki w Intercarsie... A nie każdy takie ma jak Ty wenus, więc lepszym stwierdzeniem byłoby "nie opłaca mi się kupować zamiennika".
Różnica 450 zł (jak pisze YonasH) między oryginałem a zamiennikiem SNR jest CHORA (jeżeli to faktyczny zamiennik o takich samych właściwościach - a to bym dokładnie sprawdził, bo aż nie chce mi się wierzyć w taką "przebitkę").
Ja po maksymalnych zniżkach w intercars kupiłem 2szt. SNR i jak na razie jeździ, nieprawidłowości nie widzę ;)
Ja od 3 tyś km po wymianie łożyska SNR(400 zł) prawy przód ,dodatkowo na wiosnę doszły mi dwa przeguby zewnętrzne ,tu również poszedłem w zamiennik METELLI http://www.metelli.com/it/index.php ,to włoski zamiennik i kto wie czy nie wkładają go przy pierwszym montażu,robią to całkiem nie daleko fabryki AR ;).390zł zamiennik prawie 900 ASO,jest różnica...
Koledzy,
piszecie, że macie zniżki, więc powiedzcie mi tak na przyszłość czy moglibyście zrobić dla mnie jakiś zakup w przyszłości w intercarsie (łożyska już mam:))?
Tak nawiasem mówiąc demontowałem 4 łozyska w 159 wszystkie w oryginale były SNR-y.
Bedzie lekki OT, ale w tamtym roku kupowalem lozysko/piaste na tyl do 156. Kupilem SNR ktory byl o jakies 200zl tanszy od SKF, gdy otworzylem pudelko znalazlem w srodku lozysko/piaste SKF... Wyglądało identycznie jak oryginal SKF, miało dokładnie te same napisy. Moim zdaniem nie warto przeplacac za SKF, gdy mozna kupic SNR w duzo nizszej cenie.
Pozdr
zaczyna mi wyć łożysko i nie mam pewności które. Czy efekt nasilania wycia w jednym zakręcie i uciszania w przeciwnym dotyczy tylko przednich łożysk, czy tylnych też? Jak wygląda jakośc łożysk SNR? Warto je kupić? Dostanę je gdzieś od ręki w Krakowie?
Mój mechanik sprawdził na dotyk - które koło bliżej środka było cieplejsze :)
Wskazał prawe i to był strzał w dziesiątkę :)
Jak kupować to tylko SNR lub inny zamiennik , nie żaden SKF. Ja w pudełku SKF miałem SNR a cena wiadomo troszkę inna. Z resztą SNR to pierwszy montaż więc nie ma się co obawiać. Polecam z alledrogo italtechnik-a.
Może Ci wyć łożysko, tak samo będą wyły wyząbkowane opony - zarówno z przodu jak i z tyłu, przy czym zmiana kierunku jazdy w przypadku zużytego łożyska powoduje zmianę głośności wycia. Natomiast bez podnośnika nie zgadywałbym, czy to przednie, czy tylne łożysko - już nie raz wrażenia akustyczne były w tym przypadku mylące.
Łożysko z piastą dostaniesz chociażby u mnie.
Ja nabylem lozyska/piasta na przod u rufusa w bielsku bialej. Koszt to jakies niecale 300pln sztuka.
Witam, co sądzicie na temat takiego łożyska? http://allegro.pl/show_item.php?item=2344469532 nie rozpadnie mi się po 30k?
panowie odświeżając temat....czym sie różnią http://allegro.pl/lozysko-kola-alfa-...418279949.html od http://allegro.pl/lozysko-piasta-kol...422660119.html bo różnica w cenie zacna...
- - - Updated - - -
sorry wkleiłem raz tylnia a raz przednia wiec sie poprawiam http://allegro.pl/lozysko-z-piasta-a...430336699.html
Nie podano producenta pierwszego łożyska. Może o to chodzi?
a ogólnie jakie są najlepsze?? te skf ?? bo ludzie tu chwala SNR, wiec jak to jest?? a może wie ktoś jak sie łożyska fag przedstawiają bo i takie mi oferowali i zachwalali...
panowie nikt nie ma doświadczenia z tymi łożyskami od faga?? chciałbym poznać opinie zanim się ewentualnie zdecyduje...dzięki za wszystkie konstruktywne opinie na temat łozysk
Otwierając pudełko z piastą Ricambi Originali mamy SNRa. SNR produkuje na piasty dla Fiata. Jest to najlepsza rekomendacja.
SKF zazwyczaj pakuje piasty SNRa we własne pudełka więc jest to jak najbardziej bezpieczny produkt.
Z FAGiem nie mam doświadczenia bo nim nie handlujemy. Po co szukać miodu w d....... ?
Na rynku jest pełno rozmaitych produktów i króluje zasada Cena Czyni Cuda. SNR jest oryginałem i gwarantuje satysfakcję klienta. Do swojego auta założył bym wyłącznie taką pastę i rekomenduję ją znajomym.
SNR to jest SKF w innym pudełku :) no i cena inna
moze ktos opisac krok po kroku wymiane piasty na tylnej osi czy mozna trafic na jakiej problemy jakie klucze beda potrzebne ,jakis nietypowy klucz ?.Pozdrawiam
Witam
Wymieniał ktoś sam łożysko (piastę) przedniego koła? Dużo z tym komplikacji? Potrzebna prasa? bo łożysko przecież jest w piaście
Pytam bo czeka mnie wymiana i nie wiem czy sam podołam czy szukać jakiegoś mechaniora
No właśnie muszę się zaopatrzyć w nasadki torx
To ciekawe. Wszystko zrobione pod serwis
Chociaż do piast producent dołącza śruby z łbem torx
Załącznik 82778
Właśnie wczoraj nabyłem lozysko/piasta na przód u Kordex łożyska w bielsku bialej. Koszt 269pln sztuka.
Łożysko bez śrób, firma SNR. Koszt wymiany serwis Katowice 250zł, mechanik tego serwisu 100zł
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz2N4mvdY4m
Mnie tez to czeka:suicide2:tylne prawe.