AR 2.2 jts 159 sportwagon
moja AR straciła moc przy ruszaniu,czuło się wbijanie w fotel,teraz rusza bez szału.później po rozgrzaniu jest moc.co to może być?2.2 benzyna.pozdrawiam
Brak mocy do 2000 obrotów
Cześć, od pół roku jestem chyba szczęśliwym posiadaczem Alfy Romeo 159 1.9 jtdm 150km 2008r. automat, niestety mam problem z ruszaniem, jest zamulony do 2000 obrotów, potem już się normalnie zbiera. Usunięty EGR, klapy zaślepione, czujnik podciśnienia wymieniony, rozrząd po wymianie, turbo po regeneracji (wywalało błąd p0237 przy mocniejszym depnieciu np. podczas wyprzedzania i wchodził w tryb awaryjny) po wymianie turbo błędu nie ma, wszystkie filtry, oleje wymienione, wszystkie wężyki i szczelność sprawdzone. Macie jakieś pomysły bo już nie wiem co może powodować taki problem przy ruszaniu że do 2000 obrotów się nie zbiera (przy dużym ruchu strach skrzyżowanie przejechać). Została mi jeszcze wymiana oleju w skrzyni (chcę zrobić wymianę dynamiczną) , tylko przed wymianą mogę jakoś jeszcze skrzynie sprawdzić czy w niej nie ma problemu i czy skrzynia może być winna takim objawom? Już tyle wydałem na rozwiązanie tego problemu że wolałbym uniknąć sytuacji że wymienie olej za ponad tysiaka a się okaże że trzeba regenerować skrzynię. Bardzo proszę o jakąś rade, bo już nie wiem gdzie szukać. Z góry bardzo dziękuję za każdą pomoc.