Czy nie wie ktoś jak można odblokować Ics, gdyż nie mam kodu. Czytałem że kiedyś tu na forum, że ktoś mówił że potrafi coś takiego zrobić. Z góry dzięki.
Printable View
Czy nie wie ktoś jak można odblokować Ics, gdyż nie mam kodu. Czytałem że kiedyś tu na forum, że ktoś mówił że potrafi coś takiego zrobić. Z góry dzięki.
Wyjmij ICS i sprawdz czy nie masz kodu na naklejce, powinny być o 4 ostatnie cyfry jakiegoś tam ciągu cyfr nie pamietam już jak to wygladało. Jeśli nie będzie to jedynie serwis może ci pomóc lub jakis kalkulator kodów.
Nie w ciągu, tylko po prostu na chama naklejka z 4 cyframi. Na kilkanaście egzemplarzy 166, które miałem, dwie miały naklejki.
Kalkulator działa tylko z BE2569 - poznasz go (jak nie masz naklejki znamionowej) po wybitym na metalu oznaczeniu.
Dla BE2580 tylko ASO, lub odczyt z kości.
Temat poruszany tysionc pincet sto dziewincet razy przez Skrzata Stefana.
Dzięki za pomoc. Poprzedni właściciel znalazł kod w papierach, wiec wszystko gra;)
ja mam wlasnie BE2580 i chciąlbym sie dowiedziec o co chodzi z tym odczytem z kosci ?? ile to kosztuje ?? i kto jest w stanie to zrobic ??
Chyba jednak taniej i pewniej a już na pewno bezpieczniej dla ciebie będzie zamówienie kodów przez serwis.
potrzebuje kodu ics mozesz mi pomuc \
;)
jaki model ICS'a, bo nie podałeś rocznika ?
witam posiadam alfe 166 2,5 z 2000r nie mam kodow do isc nie mam navi ani zmieniarki auto z polskiego salonu nr seryjny radia AR1000222386/07z gory dzieki za pooc
Panowie to podepnę się i ja. W mojej AR166 jak kupiłem to ICS był od razu zablokowany. Ale on jest tak zablokowany, że wyświetla się info żeby wpisać kod, ale nic ale żaden przycisk nie reaguje na polecenia. O co tu chodzi? Chcialbym chociaż żeby radyjko działało...
Wszystko wróci do normy po wpisaniu i zatwierdzeniu prawidłowego kodu.
Wklepałem z ciekawości 4444 ale nawet jeden piksel w tym czasie nie drygnął ;)
Czyli że muszę najpierw wyjąć cały panel ICS i gdzieś tam z tyłu powinien być model i numer seryjny, da?
http://www.radio-code.lt/
radio: becker siemens pcm navigation (tak, wiem z porsche jest, ale mi pomoglo :) )
zalogowac sie(ja sie rejestrowalem za free)
wpisac numer z radia : "BE2569...." w miejscu kropek reszta cyferek kodu, ktory znajduje sie na radio, u mnie byly wybite w metalu, a nie na naklejce. (dla radio be2580 nie chca dzialac te kody....)
otrzymany kod wpisac do ics i powinno dzialac.....
Tematow i wyciaganiu ics-a jest pelno razem z fotkami itp, trzeba tylko poszukac :)
Żeby mieć numer seryjny radia to trzeba wyjąć calutkie ICS czy tylko sam panel przedni?
To dziwne, ponieważ u mnie ramka z wyswietlaczem trzyma sie na samych kablach :P
Wyjąłem radio ... Na boku faktycznie była naklejka. A nawet bym powiedział że powinny być dwie, jedna na górze druga na dole ale na górze jakby sam klej został?!
Odczytałem taki numer: AR1000211168/06
Radio ma datę: 29.11.1999r
Samochód z roku 2000
A napisali czy to model BE2569 czy BE2580? Jak ten pierwszy to często da się wygenerować kod bezdotykowo.
@pawellike to co podałeś to są dane nawigacji. Szukaj numerów w stylu :
BE2569
X5031380
No to mam problem .... Nie ma nigdzie właśnie na radiu innego kodu/numeru seryjnego a już na pewno nie ma tego "BE....".
Wnioskuję, żę ten ślad po naklejce, to rzeczywiście była naklejka ... tylko jakaś kur*a za przeproszeniem odkleiła. I teraz ciekawe jak uruchomię radio .. :(
Nikt nie musiał jej odklejać. Te naklejki po pewnym czasie same potrafią się odkleić. Jeśli nie ma śladu po jej zerwaniu (pozostałości papieru a nie samego kleju) to proponuję wytargać całego ics'a i szukać w szczelinach pod nim. Bardzo prawdopodobne że się znajdzie.
Wyjałem drugi raz i z latarką w szczelinach szukałem naklejki ... nie ma. Czy teraz czeka mnie kupno nowego ICS?
sprawdzales czy numer nie jest wybity na obudowie metalowej?? u mnie tak był
No właśnie sęk w tym, że na metalowej obudowie nie ma żadnego numeru ..... Ale dla pewności wyjmę to ustrojstwo jeszcze raz dzisiaj i popatrzę. Jakich numerów mam w razie czego szukać?
Poniżej zdjęcia jak to wygląda i czego szukać dla obu Becker'ów:
Załącznik 45111 Załącznik 45112 Załącznik 45113
No to jedwabiście, nie mam ani naklejki ani wybitego kodu. Dzisiaj wyjmowałem radio i lipa. Mogę cały ten panel wyrzucić przez okno przy 160km/h?
@pawellike zostaje ci jeszcze elektronik. Trzeba odczytać zawartość wsadu pamięci 24c02 lub 24c04 i z niego wyciągnąć kod dla radia.
Albo wrózka :)
Dobra, to ja poszukam jakiegoś ogarniętego elektronika :)
Pawellike napisz skąd jesteś? Może się ktoś znajdzie w okolicy z programatorem.
Ja w pt przymierzam się do odczytu kości:), dziś wreszcie rozebrałem radio i mam już dostęp do kości, mam nadzieję, że to ta właściwa.