Witam, ze wzgledu na ceny benzyny chce założyć instalacje lpg. pytanie brzmi gdzie dobrze można to zrobić w Rzeszowie. Liczę ze wypowiedzą się osoby które zakładały w Rzeszowie gaz do swojej alfy;)
Printable View
Witam, ze wzgledu na ceny benzyny chce założyć instalacje lpg. pytanie brzmi gdzie dobrze można to zrobić w Rzeszowie. Liczę ze wypowiedzą się osoby które zakładały w Rzeszowie gaz do swojej alfy;)
Witaj,
Polecam Auto BOX, Biedaczów 80 k/Żołyni, p.Zwierzchowski - Autoryzowany Zakład F-my BRC, tel.514 344 350.
Ja u niego byłem tylko na uruchomieniu instalacji, gdyż po zakupie auta wogóle nie działała, teraz jest ok. Gościu ma doswiadczenie, ogarnia temat, jest przystepny - oczywiście mam na mysli instalację IV generacji-sekwencja, pozdr....
kolega w AR 166 2.0 montowal w firmie Sinja, to jest przy wylotowce na Barwinek i byl zadowolony. ja bylem tam na regulacji 2 razy: za pierwszym razem bylem caly czas przy nich i powiedzieli ze trzeba auto na caly dzien im zostawic, drugim razem zostawilem auto na caly dzien i nie zrobili nic wiec podziekowalem za ich "uslugi" - dobrze ze przynajmniej kasy nie wzieli.
Przejechać się do Lublina do Grześka :P
dodam, że gdybyś się zdecydował na BRC to w rzeszowie tylko jeden zakład je serwisuje także monopolista i ceny za filtry, regulację ma wysokie.
a moze podjechac spytac na ASO?? :)
na sikorskiego koło mnie jest zakład zakładałem tam w mojej 166 i jestem zadowolony
Polecam http://www.multiserwis.mielec.pl/ fachowo podchodzą do tematu. polecani również na lpg-forum
Ja polecam panów z Nowowiejskiej(boczna Sikorskiego).
Ja zakładałem już gaz w kilku samochodach i za każdym razem w firmie CZAKRAM w Tarnowie. To generalny dydtrybutor BRC na polskę, zakład w Tarnowie to pierwszy zakład z sieci, chłopaki mają ogromne doświadczenie i znają się na rzeczy - mają też własną hamownię na której sprawdzą efekty swej pracy :) Czakram zakłada również gaz do fabrycznie nowych samochodów - to o czymś świadczy. Nie jest tanio ale naprawdę warto.
Ps, jak wracam do nich z gazem który zamontowali to tylko na planowy przegląd - w "międzyczasie" pomiędzy przeglądami nie było nigdy takiej potrzeby.
Współczuję tym którzy zakładają gaz u pseudofachowców i klną na instalację - ja nigdy nie miałem powodu narzekać na gaz.
Pozdrawiam
WIKAR
czakram to inaczej brc. kolega wyżej nie polecał, ja byłem i trafiłem na miłego i zainteresowanego pana, który znalazł usterkę, naprawił a do tego polecił tańszy zamiennik niż brc i wszystko działa, także daję pozytyw firmie rzeszowskiej, ale natknąłem się na gościa, który tam naprawiał samochód i albo miał zły dzień albo się całkiem nie zna na robocie.
grechu jak chcesz to dam ci namiary na takiego mechanika niedaleko mnie:) mi założy instalacje STAG i jestem zadowolony no i wzią tylko 1,800 Zł więc mi sie wydaje ze to niejest drogo:)
dzieki ale juz załozyłem wybor padł na Czakram
Mam takie pytanie jak się wam sprawuje gaz w waszych ślicznotakch?
umnie nawet chodzi :P mam niedługo bo założyłem go gdzieś w styczniu ale narazie nic się nie dzieje :)
a o nich co powiecie? http://www.auto-gaz.rzeszow.pl/index.html
co myslicie o :
instalacje stag-4plus,wtryski valtek lub omvl,reduktor tomasetto
?
Cześć,
zna ktoś Multiservis z Niwisk k. Kolbuszowej?
Słyszałem kilka pochlebnych opinii na ich temat, macie jakieś doświadczenia z nimi?
Nie mam doświadczenia, ale jak jeszcze miałem kupować auto z benzynowym silnikiem to planowałem właśnie tam jechać zakładać. Dużo pozytywnych opini i podejście serwisu mnie przekonało, jednak nie doszło do współpracy bo kupiłem diesla.
Na lpg-forum polecają ten zakład.
Ja zakładałem w autogaz perfekt i zadowolony NIE JESTEM. Jak tylko jechałem na regulacje to goście mi mówili że nic nie poradzą bo to alfa a nie opel czy vw. Gadki typu kto to gówno wymyślił że dostępu do niczego nie ma wcale nie poprawiają renomy warsztatu. Przewody od płynu rozcinali gdzie im się podobało i teraz żeby wymienić trójnik to muszę cały kolektor ssący ściągnąć. Swoją drogą wszystkie trójniki jakie założyli wytrzymały rok i nagłe gubienie płynu na drodze. Wtryski wytrzymały tylko 15 tyś a gazownik u którego teraz byłem mówi że to na bank używki. Jak zakładałem to nie wiedziałem żadnych plombach na wtryskach i takich tam więc skoro były ładne to myślałem że są nowe. Regulacji praktycznie żadnej nie zrobili. Jedyne co było zrobione to autokalibracja i że tak ma jeździć. Jak ja mówię że nie jeździ to oni gdzie gaz tankuję. Normalnie śmiech. Wymieniłem wtryski i w momencie auto zamiast 13-15 litrów pali 8,5-10 czyli coś na rzeczy było.
Jak to mówią co tanie to drogie. Ja się przejechałem ale podobno tam była jakaś rotacja personelu, może trafiłem tam w nie odpowiednim momencie ale polecić nie mogę.
a mial ktos do czynienia z auto system rzeszów? http://www.autosystem.rzeszow.pl/
Ja polecam Auto Gaz Komfort w Rzeszowie przy ul. Sikorskiego. Jest to nowo otwarty zakład, ale Pan montujący gaz ma szerokie zaplecze wiedzy w temacie montażu gazu. Potrafi doradzić i dobrać odpowiednie komponenty, a ceny są zaskakująco atrakcyjne, w porównaniu z cenami w innych warsztatach w Rzeszowie. Z mojej strony to na pewno nie były pieniądze wyrzucone w błoto. Polecam!
http://auto-gaz-rzeszow.firmy.net/
ja zakładałem gaz w Brzozowie ale z tego co wiem chłopaki też w Łańcucie działają i mają dobre ceny do 2.5 V6 dałem 2.800 za saga 300 narazi chodzi ok , brat u nich dwa lata temu zakładał do 156 1.8 i tez bez problemu mu to chodzi
Niwiska - Multiserwis.
Chłopaki ogarniają temat, są sympatyczni i staranni.
Zakładałem i z następną pojechałbym tam znowu.
Piotr, czyżbyś zagazował żonie MiTo? :P A może starego boxerka 145? A tak poważnie pytam, bo braciszek nabył ostatnio AR166 3.0 V6 Sportronic i zastanawia się komu instalację LPG powierzyć, co by nie stracić na uroku mocy i przyspieszenia serduszka od Giuseppe Busso.
Pozdrawiam,
dokładnie również Grzesia polecam widziałem osobiście kilka instalacji w alfach z różnych źródeł i ręce opadają naprawdę !! raz 156 2.0 16v ts dość że czerwone valdemary to na wężykach które miały z 30 cm bo tak było wygodniej i parownik alaska który przy więcej niz połowie gazu umierał i samochód miał tak ubogo że adaptacje to był kosmos fra i tra. Więc albo dobry gazownik albo samemu bebechy wybrać i stać im nad głową i bić młotkiem jak im coś głupiego do głowy wpadnie.
No właśnie, Grześ napisał w dziale LPG w temacie o gazowaniu V6-ek, że ma duże zmiany w życiu i już nie zakłada. Ale o serwisie w Niwiskach dobre opinie słychać, więc pewnie tam będzie wykonane.
Taki jest plan - graty wybrać z polecenia Grześka K. i pilnować, co by nie spieprzyli.
Tak Alfa startuje teraz: http://www.youtube.com/watch?v=JdSFaOIShoI
Pozdr.,
Cześć
:) tak. MiTo toczy się na gazie.
Żonka za każdym razem ma ubaw na stacji, bo gazmen nie może wlewu znaleźć (chłopaki wpasowali pod klapkę wlewu).
Nasza 146 na gazie przesłużyła nam 100kkm i zmieniła właściciela :(
Ale z tego cvo słusze była niedawno w Chorwacji i wszystko było git :D
Chłopaków z Niwisk mogę polecić z czystym sumieniem.
- - - Updated - - -
Kiedy ja się rozglądałem za warsztatem, Grzesiek pomógł w doborze, ale z braku czasu instalacji zakładać nie chciał.
nie wydaje mi się że ogarniają temat.z rozmowy o zalozenie instalki do mojej 156 2.0 od razu wiedziałem że coś jest nie tak.wtryski valteka reduktor zavoli n,i sterownik stag4 eco taka była propozycja.cena jak na ten zestaw była przystepna ale ja zdecydowałem sie na montaz gdzie indziej i mam:stag-4 plus red zavoli s i wtryski reg omvl idziała bez zarzutu.a co do fachowości to bym sie spierał bo po informacjach jakie otrzymałem że na tym bedzie chodzić.nie wiem czy tak by było ale wiem że teraz mi dobze działa a o valtekach to słyszałem różne opinie.
no ja na temat auto gaz komfort nie mam n ic dobrego do powiedzenia.zero fachowości i znajomośni tematu.tylko stag eco na valtkach.a do mojego turbo chcieli załozyć na regach.dobże że pojechałem gdzie indziej do dali hahy i chodzi mi dobze
Witam montowałem gaz w firmie VEGA w Brzozowie wiem ze też działają w Łańcucie , kiedyś pisałem na forum ze ich polecam ale od poniedziałku zmieniam o nich zdanie , mam problem z tą instalacją a mianowicie chodzi o to ze dławi mi alfę przy dodawaniu gazu , pojechałem sprawdzić co sie dzieje z tą instalacją do miejscowości Manasterzec (kilka kilometrów za Sanokiem) akurat trafiłem jak był przedstawiciela STAGA , zobaczył i się za głowę złapał jak tak można było to zamontować , dosłownie nic tam nie jest poprawnie zamontowane , mapy nie sa ustawione , sonda lambda nie jest podpięta , kolo stwierdził ze zrobione byle jak . Kilka dni później pojechał brat swoją 156 1.8 ts do Manasterca od dłuższego czasu ma problem z tą instalacja , wielokrotne regulacje w firmie VEGA nie przyniosły rezultatu , okazało sie ze wsadzili mu reduktor co obsługuje silnik do 120 KM przy dobrych ustawieniach a brat w swojej alfie ma 144 KM . Wczoraj wybraliśmy sie do Łańcuta z nadzieją ze gos wstawi taki reduktor jak ma być ,ale niestety po rozmowie z gościem zostaliśmy porostu WYRZUCENI ZA BRAMĘ JEGO POSESJI . Tak ze omijać dalekim łukiem VEGA !!!
A co z gwarancją ? Nie chce naprawić, to powołać niezależnego rzeczoznawcę i sprawę oddać do sądu. A na początek pismo od adwokata...
u tego typa nie ma takiego coś jak gwarancja , powiedzielismy mu ze rzecznik praw konsumenta sie z nim skontaktuje ,to się zaśmiał i zamkną bramę a zresztą tak samo potraktował przedstawiciela firmy STAG porostu cwany bo pod swoim domem był