Może ktoś doradzi jakie opony letnie kupić , mam na oku DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE 195/65/R15 91 V. Miałem Goodyery Ekselens ale ząbkowały i już ich nie kupię bo na reklamacji firma mnie olala . Zimówki nie a letnie żąbkowały > Pozdrawiam.
Printable View
Może ktoś doradzi jakie opony letnie kupić , mam na oku DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE 195/65/R15 91 V. Miałem Goodyery Ekselens ale ząbkowały i już ich nie kupię bo na reklamacji firma mnie olala . Zimówki nie a letnie żąbkowały > Pozdrawiam.
Witam :!: :!: :!:
Również posiadam oponki tej firmy a dokładnie Opony DUNLOP SP SPORT 9000 205/45R17 nic przykrego mnie nie spotkało z ich strony dlatego mogę polecić dunlopki :P
pozdrawiam
a ktoś probował regenerowac opony??
Podobno można nakładac nowa warstwe??
Ja Goodyeary F1 miałem 205/55/16
W tym sezonie wezme to samo tyle ze profil 45 albo 50
słyszałem przeróżne opinie nawet takie ze komus nałożona warstwa gumy odpadła hahaCytat:
Napisał b.pawelek
wiec nie wiem ale mysle ze takie opony nadaja sie najlepiej do zabawy , opona ma byc pewna a nie ze wejdziesz w zakret i Bog jeden wie co sie moze stac :mrgreen: na gumkach nie warto oszczedzac :mrgreen: :wink:
pozdro
mysle że to zdanie mówi wszystko:)Cytat:
Napisał robak#21
ja nie wiem czy nie sproboje szerokosci 215 ale boje sieze z auta bedzie muł.
xxx
te opony to już trupy i je wywal. Guma się stażeje nawet jeżeli nie jest zużyta wizualnie.
swiete słowa guma jest podatna na starzenie :!: :!: :!: juz dawno straciły własciwosci jezdne :roll:Cytat:
Napisał b.pawelek
pozdr
Ja zawsze staram sie kupowac opony jak najnowsze. Guma parcieje i w ogole. Jazda na tych ze względu na duże siły i np temperatury działąjące w trakcie jazdy jest niebezpieczna.
nalewki to index predkosci max 160km ale to juz z gornej polki szczerze odradzam.guma 10 l to juz szmelc a na bazarze sa 16 na sprzedaz :mrgreen:
Kto mówi, że na oponach nie należy oszczędzać ma 100 % racji . A już kolego jak mają 10 lat to nie przekraczaj 60 km z nalewkami to samo jak chcesz pomykać to oponki, amorki i hamolki muszą być na 110%. A ten wypadek to być może miał swoje podłoże z zawieszeniem i oponkami bo poniosło ich prosto nie wspominając o szybkości, szkoda małolatów. A jakie kupić?
Ja powiem krótko, jeździłem na Dunlopach 9090 i Goodyerach F1, a obecnie kończę Bridgestony Potenza i powiem szczerze że są to najlepsze opony na jakich jeździłem, deszcz, sucho nie ma znaczenia, pod każdym względem są lepsze od wyżej wymienionych. W końcu nie na darmo do GTA montowali je jako pierwszą. Pozdrawiam!
Kupiłem w zeszłym roku Firestone Firehawk TZ200 205/60R15 - nie widziałem że auto może się tak kleić drogi zwłaszcza na mokrym.
Teraz na zimę mam zimówki Semperit Sportgrip ten sam rozmiar i tragedia na mokrym.
Pozdrawiam.
Szczerze polecam UNIROYAL RALLY 550 świetna opona w dobrej cenie .Mialem je w poprzednim audi i teraz mam u siebie moze troche nie daja rady z mocą u mnie ale i tak uważam swietne i trwałe co przy dobrych oponach raczej nie idzie w parze...a i przy tym dobrze wygladaja.POLECAM NA PRAWDE
Ja polecam oponki yokohama, w poprzednich samochodach wlasnie na takich jezdzilem, moim zdaniem bardzo dobre oponki.
Mój kolega miał następujący problem z regenerowanymi.Cytat:
Napisał robak#21
Kupił 4 szt, okazało się że nawet świetnie wyważone, jeździło się super, a potem najechał na coś ostrego i opona do wymiany... tylko że... na co?? Bo takiej samej przecież w sklepie nie kupi :) jest wyższa, o ile wyższa?? Jaka była warstwa oryginalnego bieżnika?? I musiał kupić dwie nowe opony.
Ale ogólnie mówił że je jeździło mu się świetnie.
Ja nie wiem jak szukacie opon, ale warto kupić nowiutkie, nawet słabszej marki ale nowiutkie. Ja zwykle wchodzę na:
http://opony.com/
Tam wybieram rozmiar, letnie/zimowe i sortuj wg. ceny od najtańszej.
I przeglądam opinie użytkowników pierwszych 10 opon. Nie ważne jakiej są marki, nie warto przepłacać za markę, zresztą większość tych nieznanych i tak należy do wielkich koncernów.
I kupuję cały komplet. Przesyłka jest gratis, kurierem. W warsztacie obok mojego garażu wyważają i zakładają za 40zł.
Efekt: nowe opony, dużo taniej. Robiłem już tak dwukrotnie i byłem bardzo zadowolony.
Podziela twój poglad w 100 % i wybrac opony za 800 zł i za 190. zł ale trzeb wypośrodkować i też szukam w internecie i mam już namiary. Zobaczyć można na ceneo.pl .Podziękować za inforamcje.
Tanio można kupić również na www.oponytanio.pl kupowałem już tam dwa razy opony i jestem z nich zadowolony a opony marki Falken 452