witam,zalozylem nowy bo stary sciebo na calej dlugosci o ok2-3mm,nowy po przejechaniu 10 km to samo,prosze o rade co robic?
Printable View
witam,zalozylem nowy bo stary sciebo na calej dlugosci o ok2-3mm,nowy po przejechaniu 10 km to samo,prosze o rade co robic?
Oglądnij dokładnie wszystkie rolki.
Któras musi miec luz i moze jezdzic bokami
Ewentualnie, któraś może być już wyjechana
na którejś rolce (kole) jest wykończone łożysko i jest krzywe koło czy tam rolka, co za tym idzie jedna strona koła napiera o wiele bardziej na pasek z jednej krawędzi i dlatego go ścina (będzie się pogarszać jak nie wymienisz) ewntualnie może być tak że (nie wiem jak to jest u Ciebie rozwiązane) ale może być poluzowany np. napinacz i się kosi w stosunku do paska.
panowie a moze ktos mial taki przypadek
Ostatnio gdzieś na forum ktoś zapodał taki temat, tylko że jemu pasek spadał.
Okazało się że rolka napinacza delikatnie szła w stożek.
Dokładnie jak kolega fan Wiedźmina wyżej :) rolka napinająca do wymiany i najlepiej szybko.
Witam
ja mialem taki przypadek jak Twoj , scinalo mi pasek wielorowkowy , winnym okazal sie napinacz ktory mial luz juz na korpusie ( z tym ze bylo to w 2.4 ) , tak jak pisza koledzy poszukaj luzu na ktorejs z rolek prowadzacych , lub na samym napinaczu . koszt napinacza do 1.9 w porownaniu z 2.4 jest niewielki.
Proponuje dokonac naprawy tej usterki jak najszybciej , gdyz zerwany lub poszarpany pasek wielorowkowy , czesto lubi sie wkrecic w pasek od rozrzadu , a czym to sie konczy chyba nie trzeba nikomu tlumaczyc.
też myślę że rolka napinająca może być przyczyną
ja mam taka nadzieje,nowy pasek szlak trafil,60 do tylu,terez napinacz ,pasek rolka 230 i jak to niebedzie to to mnie szlak trafi,a kupiony jeszcze przegub wewnetrzy i inee graty za 800,prosze niech to bedzie to:)
napinacz,rolka ,pasek wymienione,prawdopodobnie napinacz byl przyczyna gdyz byl poprostu skrzywiony,rolka niby stozka nie miala,mam nadzieje ,ze to wlasnie ta krzywizna byla przyczyna,dziekuje koledze Pablo za tanie czesci,
jeżeli nie masz osłony silnika lub nadkola, to napinacz po raz kolejny do wymiany, u mnie tak było. Pasek wymieniałem 3 razy :(
dolna oslona silnika jest,brak tylko klapki w prawym nadkolu,takiej ok 20x20cm,ale mysle nad tym,ale mysle ,ze napinacz padl nie z tego powodu,