Co myslicie to dopiero będzie gruby projekt 350 KM i 4.40 s 0-100 km/h :shock: super
:arrow: http://www.polskajazda.pl/Samochody/.../156,GTA/22278
Printable View
Co myslicie to dopiero będzie gruby projekt 350 KM i 4.40 s 0-100 km/h :shock: super
:arrow: http://www.polskajazda.pl/Samochody/.../156,GTA/22278
Jeżeli skonczą to chetnie bym poprosił żeby mnie właściciel nią przewiózł :mrgreen:
Oj będzie się działo,oj będzie :mrgreen:
Wiedziałem, że coś kombinują, ale nie sądziłem, że porwą się na GTA!
ciekawe co teraz bedzie ze starym democarem???
chyba że oni wkłądaja nowe graty do starego democaru??
Silnik 3.0 był jeszcze ostatnio oceniany jako bardziej podatny na tuning niż 3.2.
Jeżeli chodzi o moc to z pewnością chłopak da rady to zrobić :) ale jeżeli chodzi o przyspieszenie, to rzeczywiście ma fantazję, i to ułańską, bo to niestety nie jest realne.
4,4 sek do setki... uśmiałem się jak to przeczytałem.
Mimo to życzę mu jak najlepiej, ale dziwie się że co chwilę zmienia zdanie, raz mówi że najlepszy silnik do uturbienia to 3.0 potem zaś czytamy newsy o pracach nad GTA.
No cóż ...
W moim przekonaniu wykazał się już niezłym kunsztem tunerskim. Jego plany, to nie sen małolata, który właśnie obejrzał "Mistrz kierownicy ucieka".Cytat:
Napisał mojax
To, że najlepszym w/g niego motorem do założenia turbo jest 3.0, wcale nie znaczy, że nie można popracować nad 3.2, tym bardziej, jeśli będzie to w karoserii GTA, wówczas mamy podrasowany oryginał bez SWAPu.
Pozdrawiam.
- Rafał
ok Alces, ale skąd wiesz że to będzie własnie w budzie GTA? Ja na razie widziałem tylko zdjęcia silnika i pozostałych części. Nie neguję jego jak to nazwałeś kunsztu tunerskiego, napisałem tylko że dla mnie jest to nierealne żeby zejść z taką mocą i przednim napędem w 4,4 sek do setki. Tu chyba zabrakło mu trochę wyobraźni, tym bardziej że AutoDelta ze swoją GTA posiadającą jeszcze więcej mocy i nie ukrywajmy mającą większe zaplecze i doświadczenie w budowaniu samochodów sportowych uzyskała wynik 5,4. Więc po prostu takie deklaracje mnie śmieszą, co nie znaczy że mu nie kibicuje i nie chciałbym żeby tak się stało.
Pozdrawiam!
Przyznam się szczerze, że nie zagłębiam się tak mocno w osiągi samochodów przednionapędowych, być może jest to nierealne, a być może będzie to tylko karoseria, koła, kierownica i silnik wówczas może wykręcić taki czas do setki (żartuję oczywiście).Cytat:
Napisał mojax
Natomiast nie twierdzę, że będzie to w karoserii GTA, napisałem tylko przypuszczając, że "tym bardziej jeśli będzie to w karoserii GTA"
Również pozdrawiam.
- Rafał
P.S. czas rozwieje nasze wątpliwości i dywagacje :)
no zobaczmy jak to będzie
kontaktowałem sie juz Tomem i ja juz wiem 8) powiem wam bedzie ostro :twisted:Cytat:
Napisał alces1
Poczekamy zobaczymy,ale się chłopaki rozbujali z democarami :D Życzę powodzenia
Obecny Democar będzie na sprzedaż. Nowy będzie w budzie GTA, i nie będzie FWD.
ale jakiej GTA? 156?
147 Autodelta miala 5 sek do 100... wydaje mi sie, ze samym kompresorem do 4.8 nie zejdzie, ale poczekamy zobaczymy :)
a mial byc 3,7 autodelta...??cos tak czytalem gdzie na tym forum... :PCytat:
Napisał alces1
Widziałem dziś Toma u Szwagrów w Ciechanowie :) też zaopatruje się tam w części bo rozmawiałem z nim chwilę :D furka fajnie się prezentuje, trudno jej nie poznać:)
Z tego co mi sie omksneło na forum to facet chce zaaplikować do niej naped Q4 chyba z crosswagona, to te 4,4 sek staje sie bardzo realne.
Realne? Czy zastanowiłeś się nad tym co piszesz? Jeżeli zaaplikuje napęd na 4 koła to zwiększy tym samym masę samochodu, przynajmniej o 100 kg! Będzie zatem ważył ok 1510 kg! Jeżeli wyrzuci z niego wszystko, tak jak wpomniał Alces to może da rady zejść poniżej 1100 kg. Ale wtedy to już nie będzie Alfa Romeo tylko jej szkielet. 350 KM przy masie 1,5 tony to za mało żeby zejść poniżej 5 sek. a 500 kg tak łatwo zgubić się nie da. Bo gdyby to było takie proste to Porsche, Labmorghini, Ferrari ważyłyby po 1000 kg. Przypomnę Wam również o tym z czego zrobione są te samochody - kompozyty, włókna węglowe itd. Prosze Was, trochę wyobraźni, Ferrari F430 Scuderia ma 510 koni, waży 1250 kg, skrzynię bigów przełączającą bieg z przedkością 60 milisekund! Przyśpiesza w ok 4 sekundy. Czy jeszcze potrzeba Wam jakiś faktów żeby ruszyć głową? Pozatym... jak widzicie kolega już sam chyba zaczyna realnie oceniać swoje szanse i zmienił na stronie wynik na 4.8. Życzę mu żeby po całości nie musiał zmieniać tego znowu... na np 5.0. Pozdrawiam rozsądnych.
Hmm, to dlaczego te wszystkie w Polsce autka jeżdżące na 1/4 mili, w czołówce, ale które normalnie sa użytkowane na drogach z czasami po 12 i 13 sek na 400m, to wciągaja te twoje wszystkie lambo, porshe i ferrari?
Myslisz że lancer czy impreza, która ma moc rzedu 280km i przyspieszenie 5 z małym hakiem, jak dołożymy ze 100 tych IHAHA konisiów to nie zejdzie na 4,5-4,8 do 100km/h? I bardzo wątpię aby im w tym przeszkadzał naped na 4 koła albo masa wlasna około 1400kg.
Mój kolega ma lancera Evo IX 356 km i 440nM i 4,6 do setki to tak ciężko osiągnąć??
Wiesz co, powiem Ci szczerze że nie chce mi się czytać tego co piszesz bo piszesz jak małe dziecko które naoglądało się wyścigów w amerykańskiej telewizji. Mój kolega ma Fiata 126p, 10 turbosprężarek i w sekundę robi setkę, taki poziom dyskusji.
A tak na marginesie, bo może tego nie wiesz, na wyścigach 400 metrowych kierowcy wyrzucają z samochodu prawie wszystko i nie waży on z pewnością 1500 kg.
A Ferrari 430 Scuderia czy Porsche GT2 to jeszcze tam nie widziałem
Ale jeżdżą Gt3, Ferrari modena, vaipery i corvetty c5,c6 500 i 600 konne i dostaja baty. Masz racje bez sensu dyskusja.
Alfy nie służą do jeżdżenia na prostej...
Między 360 modena a F430 Scuderia jest przepaść 110 koni mocy, to tak po pierwsze, po drugie GT3 to nie to samo co GT2, różnica mocy 115 koni. To są seryjne samochody bez podtlenku azotu i turbospręzarek wielkości rury kanalizacyjnej, na serynych oponach. I z całym pełnym wyposażeniem. Bo tu wszystko ma znaczenie
Seryjne Evo IX - 1470 kg, 280 koni 6.1 do setki.
Seryjne Subaru Impreza 1495 kg, 280 koni, 5,4 do setki.
Mi nie chodzi o to aby je wszystkie próbować na 1/4 mili, to zawody na mistrza prostej. Ja chciałem napisać tylko, że jeżeli mamy pewien fabrycznie potencjał, jak w przypadku powyżej cytowanego subaru, to wystarczy podkrecic, na jakieś 400KM i wtedy realne staje sie 4,4 do setki.Cytat:
Napisał mojax
Druga sprawa to projekt GTA na kompresorze zakladał 400, a nie 350 KM i nic nie pisali, że pozostałe rzeczy bedą seryjne, być może przeszczepi naped Q4 i wywali wszystko z auta co za ciężkie, ma kase i fantazję to niech działa. Zobaczymy na efekt końcowy, być może bedzie to niskie 5 sek na 100km/h.
Hm, przeczytaj dokładnie, w projekcie napisali 400 ale niutonometrów i 350 koni mocy.
To za mało na 4,4 sek jak dla mnie.
Pozatym nie wiem czy widziałeś ale jest już 4,8 sek zamiast 4,4. Dlaczego?
4,8 jest bo 4,4 raczej mało osiągalne.
rowniez zycze, aby zeszedl nawet do 3 sekund ale tak jak kolega wyzej napisal-nie bedzie to latwe i raczej przy mocy 350KM i tej masie malo prawdopodobne...no ale kto wie.Cytat:
Napisał mojax
BMW M3 e46 ma 343KM i sete po 5,2 sekundy-wazy cos kolo 1,5t jesli dobrze pamietam
a M3 CSl wazy 1410kg ma 360km i 4,8sekundy do 100km/h.
Wiec patrzac na to od tej strony-lekka kuracja odchudzajaca dla alfy i byc moze uda sie zejsc przy tej mocy ponizej 5sekund :P Tylko ciekawe czy naped na przod pozwoli na to... :P ale ja sie nie znam-niewazne.Bedziemy pisac jak juz projekt bedzie ukonczony.Bo teraz to mozna sobie pisac,pisac i nic to nieda :wink:
troszke niusow :P
mozna poczytac i poogladac :mrgreen:
http://forum.alfa156.net/forum/forum...707&PN=2&TPN=1
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=3939
pozdrawiam
tego kozmozza trza by zglosic do telekspresu, zeby umiescili go w galerii osob pozytywnie zakreconych...
milo, ze w polsce sie takie rzeczy wyrabia :)
auto robi wrazenie. Swoja droga to Gta ma fajne fotele
Takie fotele tęż można spotkać w wersjach TI z tego co się orientuje :mrgreen:
W wersji TI są inne fotele.
niestety ceny skóry jak dla mnie sa dla mnie mało przystepne. Swoja droga to iekawe czy była wersja w zielonej skórze??
Chyba wygladałaby głupio i dlatego zielona zrobili tylko wersje szmacianą.
tak wersje TI miały zupełnie inna niż GTA , no projekt zapowiada cię interesująco i ciekawie
To czy sie uda czy tez nie wyjdzie w praniu. Za to jedno trzeba przyznac,plan smialy i bardzo odwazny,gdyby zejscie ponizej 5s. bylo takie proste,to wszystkie sportowe wozy.a przynajmniej takie,ktore sa uwazane przez producentow za sportowe.mialy by czasy ponizej 5s....No,ale... nie ma rzeczy niemozliwych...
juz widac znaczne postepy :DDD naprawde warto odswiezyc dla tych co nie sledza go na alfaclubCytat:
Napisał robak#21
pozdrawiam
no super ja wciąż czekam na efekt końcowy , jak robak twoje mody? coś do przodu :)
a do q4 nie potrzeba budy od q4 a nie od gta? podłogę w bagazniku będą ciąć?Cytat:
Napisał BartekL
edit: w sumie to nie tylko w bagazniku tylko na całej długości auta :)
jak mają czas chęci pomysł i pieniądze to wszystko jest możliwe
To już się pytaj autora jak on to zamierza zrobić :lol:Cytat:
Napisał marekm