wczoraj do mnie przyjechała:) grafitowa 3.0 V6...jak Wam się podoba?? Prowadzi się niesamowicie, brzmi wspaniale...do zobaczenia na drodze:)
Printable View
wczoraj do mnie przyjechała:) grafitowa 3.0 V6...jak Wam się podoba?? Prowadzi się niesamowicie, brzmi wspaniale...do zobaczenia na drodze:)
Naprawdę Kozak tylko ten zderzak
Nieźle na glebie leży, klatka, do jazdy po torze?
Wygląda ciekawie :)
Podmienić wypadało by przedni zderzak na oryginał, ale nie o wygląd w tym przypadku chodzi :).
Jakaś bliższa specyfikacja?
Zawieszenie? silnik tam jest seryjny?
silnik seryjny, zawieszenie gwintowane, zmieniony stabilizator i drążki, klatka, kubełki, kierownica OMP, hamulce wzmocnione i wywalony abs, wydech seria, wymieniony tylko koncowy tłumik. felgi 16', 225/45 semi slick i wywalone wszystko co się da:) autko do jazdy normalnej, ale mam zamiar czasem pojezdzic w róznych imprezach albo na torze
Bedziesz coś robił z zderzakiem bo do tej wersji kupic orginalny zderzak to nielada wyczyn
mam oryginalny zderzak tylko w czarnym kolorze, w sumie mam całą americe na części do tej grafitowej. więc wygląd jakoś się poprawi, chociaż mi tu bardziej chodzi o to jak to auto jeździ a nie jak wyglada
nowy zderzak do americi bez dokladek jest od 2 lat na allegro;)
Przedni euro zderzak spoko, przydało by się machnąc jakimś lakierem. Rozumiem, że siłą rzeczy tylni ciężki zdeżak z americ'i wylatuje. I skąd to auto? Coś mi podpowiada że od Rona S.? :)
tak dokładnie;) od Rona S:) bardzo sympatyczny człowiek.a alfa zostaje tak jak jest, bo nawet ten biały zderzak mi pasuje;) może kiedyś go podmaluje, na razie chce się nacieszyć samochodem.
a co Ci podpowiada że to auto jest od Rona??;)
a u Rona cos jeszcze z wielkiej wyprz zostalo:>
Sporo tego jest/było?
http://www.youtube.com/watch?v=Ms0neHMkv0Y
Co to za gość??:D Bo podwórko rewelacyjne
wklep sobie Ron Simons;) i poczytaj o Save the Ring bo to uzasadnia wielka wyprz:/
zostało mu jeszcze kilka alf, V6 i TS-ów, sprzedaje je, bo są za stare i zarząd nurburgringu nie zgadza się żeby takie auta były wynajmowane i jeździły po torze. Mają być nowe, więc Pan Ron kupił kilka lotusów a na alfy mu cofnęli licencje. A szkoda, bo z tego co mi mówił właśnie 75tki cieszyły się największym powodzeniem i one były najczęściej wynajmowane.
Gdzie można znaleźć jego ofertę z konkretnymi cenami??
Pewnie trzeba pytać, ron@rsrnurburg.com
Te gnoje z nurburgring ag, czy jak tam się ta spółka nazywa, chwytają się każdego sposobu, żeby wykończyć konkurencję (bo tor ma swoją szkołę jazdy). Szkoda bo przez to nieumiejętne zarządzanie z nurodisneyem, ucerpi nie tylko sama instytucja toru jak i liczne okoliczne biznesy które z tego toru żyją. Byli tak zdesperowani, że oskarżali rona o przewożenie ludzi w bagażniku po ringu, żeby zaoszczędzić na wjazdówkach... szkoda gadać.
Jak rozpoznałem? Po prostu Ron'owa 75 ,przedni zderzak ;), jak jescze napisałeś gwinty klata to wątpliwości nie było. Tak czy siak zazdroszczę i gratuluję, bo masz świetnie przygotowane auto przez specjalistę, i jedyne na czym teraz będziesz mógł się skupić to technika jazdy. Rozumiem ze obowiązkowo będziesz na Youngtimer Party 1 Maja? :D
Youngtimer Party?? można prosić o więcej informacji?? faktycznie alfa jest ustawiona wyśmienicie, oby tylko nie dostała za bardzo w du.e na naszych drogach...ech gdzie tu doskonalić technike jazdy?? jak na każdym kroku radar albo dziury:P pozdrawiam
Nie no z tym jeżdżeniem na co dzień to myślałem, że sobie jaja robisz na początku... Daj sobie spokój, nie ma aut na tor i ulice, jak wielu ludzi sobie próbuje wmówić. Niestety albo rybka albo pipka... Szkoda auta, nie mówiąc, jak super praktyczne jest auto, z klatką i kubłami, a wierz mi coś o tym wiem.
Odnośnie imprezy:
www.youngtimerparty.pl
Zapisuj się ! ;)
Twoja bella ładnie śmiga po ringu :)
http://www.youtube.com/watch?v=YWEiQksJ_sQ
nie potrzebuje praktycznego auta, tylko auto do zabawy:) na całe szczęście pan Koral kupił sobie lambo więc wymienili drogi w nowym sączu:P jeśli chodzi o praktyczne auto to mam w domu audi80:) a alfą i tak mam zamiar jeździć normalnie. na paliwo kase mam:P
nie mam jak sie zapisac...auto jeszcze nie zarejestrowane a nie uda mi się jej zarejestrować do 10 kwietnia
Myślę, że mógłbyś wystartować niezarejestrowanym autem, napisz maila do organizatora, musiałbyś niestety jakąś lawetę na weekend załatwić.
wpisałem numer holenderski, potem im wyśle maila z nowym numerem rejestracyjnym, powinno przejść;) mam nr startowy 106, kto sie jeszcze na to wybiera??
ale determinacja..! -SUPER
--ja bym się może wybrał.. -kusi mnie muszę przyznać..
ale jestem ciekawy jaka ta impreza w rzeczywistym odbiorze jest.. ;-)
Jak to jaka? Zajebista! 5 lat tradycji, i listy, które po otwarciu zapełniają się w niecały tydzień, chyba o czymś świadczą. Jest to jedyna tego typu impreza dla klasyków w Polsce. 2 dni + jazda po jedynym prawdziwym torze w naszym pięknym kraju... Jak ktoś nie chce katować auta może pojechać w turystyku, który rusza równolegle - taka tegoroczna nowość.
no pare autek cykneła na torze ale też sporo smigneło kolo niej jak koło zabawki... :P (ja wiem że miały ponad 200 koni więcej kazde :P )
kajtek a czy pan "koral" kilmkolwiek jest nie chciał by jeździć tym lambo po bydgoszczy żeby tu też wymienili drogi ?:)
wracając do Alfy - świetna sam bym taką chciał właśnie nie do "zabaw" ;)
Rozeznałem się w temacie i szczerze zazdroszczę. Chętnie sam bym ją kupił, ale obecnie nie mam możliwości :( :( :(
I jak tam Alfa? Słyszałem, że drogi jednak nie były tak równe... współczucia, mam nadzieję, że uda się ja doprowadzić :)
Uuu, czyżby rozbita?
Pewnie zawias klęknął na naszych dziurach:)
niestety rozbita, na ogrodzeniu sasiadki:P ale do zrobienia, więc nie jest tak zle...szkoda tylko samochodu. ale kasy nie żałuje na naprawę więc mam nadzieje ze bedzie smigac jak przed spotkaniem z murkiem...
uszkodzone przednie lewe i tylne zawieszenie, felgi do prostowania i drzwi do wymiany, dobrze ze mam dawce organów...
w sumie głupio wyszło bo porwało mi tył na żwirku i nie zdążyłem jej wyratować zanim spotkałem sie z ogrodzeniem. straty u sasiadki to 3 ścięte drzewa (nie sadziłem że alfa jest taka twarda - nie ma śladu po spotkaniu z drzewami) i rozwalony murek w ogrodzeniu - razem jakieś 500zł. naprawa alfinki wyjdzie troche wiecej ale takie związki są drogie:P
najpierw problemy z rejestracją a teraz to:/ myślałem ze się zobaczymy na drodze zaraz po świętach a tu taka lipa, no ale co zrobić...jak wrócę z delegacji to alfa idzie do blacharza, przy okazji ją obspawam, wymienie zderzaki na oryginalne, i odświeżę kolorek:) w sumie po uderzeniu wyszło że nie była wcale taka zdrowa na jaka wygladała ale da się to wszystko jakos naprawic.
życzcie mi szcześcia żeby już więcej tak się nie działo:) i mam nadzieje (tym razem na 100%) do zobaczenia za miesiac lub dwa:)
pozdrawiam
Czyżby kolega nie ogarniał auta ;)
jak potrzebuejsz gratow pisz;)
eee no nie jest tak źle;) w miare ogarniałem ten samochód, ale błędy popełnia każdy, mi akurat nie wyszło i stało się tak jak się stało.
graty mam z czarnej 75tki więc na razie jestem samowystarczalny:D
Szczęście, że nic groźnego się jej nie stało, uważaj na przyszłość, bo szkoda, żeby kolejna 75 poszła na żyletki :)
Hi
transaxle szybko uczy pokory i weryfikuje umiejetności, miałem dwie 75 . Zycze szybkiej naprawy i wytrwałości.
P.S . wróciłem do transaxl-a - uzależnia