nie działa mi podświetlenie pokrętła regulacji wysokości reflektorów
wie ktoś może, czy tam w środku jest wymienna żarówka? na obudowie nie ma oprawki na żarówkę, a wnioskuję, że to też ma być podświetlone :P
Printable View
nie działa mi podświetlenie pokrętła regulacji wysokości reflektorów
wie ktoś może, czy tam w środku jest wymienna żarówka? na obudowie nie ma oprawki na żarówkę, a wnioskuję, że to też ma być podświetlone :P
Z tego co kojarzę to jest to element nie rozbieralny ale że polak potrafi to ... spodziewałbym się tam albo diody albo żarówki typu T5
wygląda na nierozbieralny, ale czy jest podświetlany? nie pamiętam ilości przewodów i nie wiem ile wystarczy, by działał sam potencjometr :P
muszę wyjać regulację lusterek i zobaczyć jak tam jest to wykonane, ale chyba będzie identycznie
trzeba będzie zaryzykować i otworzyć obudowę 'w poszukiwaniu światła' hehe
Zaraz, u mnie też nie jest podświetlane... tam na pewno coś w środku jest?
hahaha :lol:
dlatego pytam, czy regulacja wysokości reflektorów ma podświetlenie
U mnie też się nie podświetla, a nawet bym nie wpadł na myśl, że to mogłoby być podświetlane:P
Hmmm z tego co kojarzę u mnie jest podświetlenie tego pokrętła :)
To możliwe, u mnie tyle rzeczy nie działa, że przyzwyczaiłem się, że tak po prostu ma być;) Aż z ciekawości dzisiaj spróbuję się do tego dobrać i sprawdzić!
nie wiem kiedy mi się to uda zrobić, może dzisiaj w garażu zerknę
wiem na pewno, że klawisz jest zablokowany między maskownicą widoczną od góry i takim dziwnym elementem, który trzyma też klawisz szyberdachu, jeśli jest i rozebrać to będzie fajnie jak się zaczną łamać zaczepy :P
sriss, jak sprawdzisz, to napisz
Nowy_24, czy Twoja Gtv stoi czasem na Strzelców Bytomskich albo przy ogródkach na Dworskiej?
Mam nadzieję że widać że świeci :P
http://img193.imageshack.us/img193/9438/pict0148e.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/2389/pict0152ql.jpg
kudlaty_bytom, na strzelcow to może raz stała, ewentualnie na bp albo przy m1. Za to na dworskiej częściej. poczułem się obserwowany;)
no i to rozumiem ;) czyli trzeba się dostać do wnętrza potencjometru i w końcu sprawdzić czemu nie świeci
i dobrze się czujesz :cool: potrzebuję antenę automatyczną, Twója działa? :evil: hehe :lol:
ojciec mi mówił, że widział kiedyś, dawno już na Strzelców, kolega widział chyba tydzień temu na Dworskiej, a ja jeszcze nie miałem okazji mijać żadnej Gtv na ulicy
A Twoja w jakim kolorze i gdzie najczesciej stoi? Widziałem kiedyś bordową pod M1 ale kierowcy nie dojrzałem bo się na nią zapatrzyłem:P A antena oczywiście że nie działała. Kupiłem uniwersalną w motoryzacyjnym na smolenia u tej "fajnej" babki;) Chyba ok 70 zł i pasuje idealnie.
Daj znać jak już rozbierzesz to podświetlenie, bo też muszę to zrobić!!
może moją widziałeś w którąś sobotę, jak się szwędałem po sklepach ;)
rozebrałem pokrętło, a raczej wyjąłem je z obudowy i taki widok zastałem...
jedna żarówka poprzez plasik-światłowód, jeśli tak to można nazwać, podświetla piktogram na obudowie i cyferki na pokrętle
Załącznik 24007
a tutaj widać samą zainteresowaną z przepalonym żarnikiem
Załącznik 24008
żadnego opisu na żarówce, prawdopodobnie 1.2W
sam potencjometr made in spain, a całość germany hella ;)
szukałem dzisiaj tej żarówki i ciężko dostać
w poniedziałek jadę do elektronicznego i jak nie będzie żarówki, to diodę chyba wsadzę, bo takie małe widziałem
Przyjedź do mnie mam ich parę, zostały mi po poprzednim samochodzie a właściwie to w zegarach po nim (prędkościomierz itd) ;)
czy pod Żagań, czy pod Chełm, trochę daleko jak po zarówkę jechać do Iłowy ;)
jak nie dostanę takiej, to się odezwę :beer:
no i kupiłem żaróweczkę, ciut wyższą, ale zmieściła się bez problemu, małe lutowanie, składanie do kupy i kupy nikt nie ruszy :cool:
świeci tak nawet nawet, ale fotki telefonem nie dało rady zrobić, żeby było widać
teraz będzie pora na wymianę żarówek w konsoli środkowej
czyli zdjęcie boczków koło nóg, wyciągnięcie radia, nakładki na tunel i samej nakładki konsoli, a potem panele zegarków i pokręteł
efekty będą zadowalające, ale mi się chce tak bardzo :unsure: łomatko, hehe