Witam
Chodzi mi o to że przednia szyba lewa(kierowcy) automatycznie się zamknie i otworzy a szyba pasażera tylko się automatycznie obsunie a już sama nie zasunie trzeba trzymać przełącznik, czy to tak ma być?? czy jest coś nie tak...??
Printable View
Witam
Chodzi mi o to że przednia szyba lewa(kierowcy) automatycznie się zamknie i otworzy a szyba pasażera tylko się automatycznie obsunie a już sama nie zasunie trzeba trzymać przełącznik, czy to tak ma być?? czy jest coś nie tak...??
wszystko jest ok:D
tak chcieli konstruktorzy :D
aha..:/ już myślałem że jakoś to sobie naprawie... ale cóż..a powiedz mi czy w każdym modelu 156 tzn moim konkretnym powinny być z przodu tarcze wentylowane?? bo wydaje mi się ze tak... a poprzedni właściciel.. założył pełne...;/ (tak mi się wydaje...)
Ano tak chcieli.
w Kappie miałem ciekawiej. Szyba kierowcy ok automat góra-dół, szyba pasażera
przycisk od strony kierowcy-w obie strony automat
przycisk w drzwiach pasażera- trzeba trzymać.
Zastanawiam się co za to odpowiada. czy można "zautomatyzować" szybę pasażera bez większych kombinacji?
Było by to dość wygodne, szczególnie przy wysiadaniu....
tarcze z tego co wiem w JTDku powinny być wentylowany, znaczy wejda, ale jak nie jeżdzisz sportowo to i pełne mogą być...
Celowe działanie.Względy bezpieczeństwa.Nie ma aut które z prawej mają inaczej.
nieprawda! :) w Sharanie mojej mamy jest tak że szyby się automatycznie obsuną i zasuną :) obydwie :)
Volkswageny (nie tylko "mojej mamy") to też samochody, napisałeś że nie ma samochodów w których jest inaczej, a jednak jest...
Skoro vw to nie auto to np fiat stilo, nowe bravo wszystkie szyby w automacie. Taka funkcja moze byc tylko jeśli auto ma wyłączniki przeciwzgnieceniowe(szyba się cofa po zablokowaniu przedmiotem.
Prosty temat się rozkręca :) Masz rację ale raczej mówimy o autach z końca lat 90,zauważyłeś?.A takie cuda jak wyłączniki powodujące cofanie szyby przy przeciążeniu były stosowane w tych latach w autach wyższych klas.Stilo nie tylko z tym był z przodu.Więc dyskusja że nowe auta średniej klasy dziś to mają jest zupełnie jałowa.MB klasy S miał to w latach 80-tych.I co z tego???W "zwykłych"autach nie było tego i ze względu bezpieczeństwa było jak było i w 156 tak jest i tyle.
a ja w swojej 156 sw od strony kierowcy dziala automatyczne zamykanie i otweranie prawej i lewej szyby...moze ktos cos kombinowal i mu sie udalo... :)
Wtrące swoje 3-grosze w ten jak widzę lekki spór. Z tego co słyszałem (nie testowane ale prawdopodobne) to podobno niektóre auta jak przytrzymało się przycisk zamykania przy domkniętej szybie lub otwierania przy otwartej ileś sekund to szyba ustawiała się na auto opuszczanie i domykanie przy jednorazowym naciśnięciu przyciska. Tak słyszałem więc ciekawe czy to prawda - jurto sprawdze.
to o czym pisze xander83 jest np w Astrze II. mam taką z 98 roku wersja comfort. domykanie wszystkich 4 szyb działa automatycznie po dłuższym przytrzymaniu przycisków. jak znajdę chwile to sprawdzę na marchewce czy jest zabezpieczenie przed przycięciem palców ;) a jezeli chodzi o moja AR to tylko nie dziala automatycznie domykanie tylko przedniej prawej szyby...