Witam mam pytanie czy takie blotniki sa dostepne chodzi o poszerzenia blotnikow takie jak w lancia delta integrale?
Printable View
Witam mam pytanie czy takie blotniki sa dostepne chodzi o poszerzenia blotnikow takie jak w lancia delta integrale?
Załącznik 25092
chodzi dokladnie o takie
Raczej nie, trzeba rzeźbić. Mi udało się znaleźć nakładki upodabniające do wersji z DTM itp.
a jesli ktoras z firm produkujacych laminaty do replik podjelaby sie proby zrobienia takich blotnikow to dalo by rade to polaczyc bo z tego co wyczytalem na forum to oryginalnie w 155 blotniki nie sa spawane
odezwij sie do uzytkownika GUNIOZAUR on ma pojecie w tym temacie:)
Tylko znajdź na to chętnych, jak będziesz chciał zrobić jeden komplet to trochę to będzie kosztowało w jakiejś firmie:) Zazwyczaj mowa jest o min. 5 sztukach.
jakby cena był ciekawa to moze i ja bym sie skusił:)
Takie zestawy sa do kupienia na jednej stronie z NL
a wiec jak narazie zadzwonilem w jedno miejsce i sprawa ciekawie nie wyglada grzybek ma racje troche to kosztuje orientacyjna cena:15.000 komplet!! ale firma dosc znana to sie cenia.A cene tlumacza tym ze musza specjalnie do tego robic forme a pierwsze egzemplarze do najtanszych nie naleza.Pocieszmy sie tym ze jak zbierzemy ze 100 chetnych to koszty sie podzieli i nie bedzie tak zle ale to by musialy byc chyba wszystkie 155 w polsce :-D ja sie nie poddaje i bede szukal dalej kto zainteresowany niech pomoze przerylem troche internet i znalazlem cos takiego jak alfa 155 ti Z lub 155 ti gta podobno tylko 25 sztuk powstalo produkcja tylko na japonie byc moze gdzies idzie kupic taki oryginalny sports kit
juz kolego tez przerabiałem temat zderzaków z wersji ti-z, bardzo ciekawe...
---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 19:16 ----------
ale 15k za komplet to cena raczej przesadzona,
Jeśli masz smykałkę do takich rzeczy to możesz zrobić bez problemu sam. Nie jest to nie wiadomo jak wymagające zajęcie tylko potrzeba na to czasu. Dlatego też firmy tyle sobie wołają bo jak mają zrobić jeden komplet i formy do tego na zamówienie to wołają jak za zboże bo same materiały nie są drogie, a nawet stwierdzę że tanie. Jeśli sam zrobisz formę to masz już z górki - pierwsza lepsza firma robiąca w laminatach wykona Ci element w tej formie nie płacąc przy tym majątku.
To nie jest tylko problem błotników ale i przerobienia drzwi nie mówiąc już o przednim i tylnym zderzaku
No ja biorę pod uwagę tylko błotniki bo te dało by się tak przerobić żeby zderzak ruszyć jedynie minimalnie. Drzwi też można zrobić ale to już nieporównywalnie więcej pracy. No i to co jest na fotce to już totalny hardkor:)
Tylne trzeba robić ale jeśli miało by to wyglądać jak każde inne poszerzenie to nie ma dramatu. Bo to co jest na fotce to lepiej sobie całe nowe drzwi z laminatów zrobić:)
auto ktore dalem na tym zdjeciu jest troszke przesadzone i napewno nie sa to oryginalne poszerzenia z wersji ti z tylko jakas samorobka bo w ti z przednie drzwi nie byly wogole ruszane (poszerzone)a na tym foto widac ze sa
ponawiam temat tym razem mam lepsza informacje znalazlem firme ktora zrobi element za 300 przynajmniej jesli chodzi o przedni blotnik do tego dochodzi forma 600 warunki sa dwa trzeba zrobic model a wiec ksztalt dokladnie taki jaki nas interesuje no i zamowienie min 5 szt. bo inaczej do roboty sie nie zabieraja :-D
Mógłbym zrobić modele do zdjęcia form ale raczej dopiero za rok:) Z tym że ja chciałbym iść bardziej w kierunku V6 TI aniżeli Delty Integrale.
szczerze to wersja v6 ti tez jest wypasiona na maksa wiec nie mam nic przeciwko zebys zrobil modele do tej wersji:-) a jak uwazasz te ceny ktore zaproponowali sa do przyjecia ? bo na tle tych 15000 to troche lepiej wyglada a jakby znalezc kilku chetnych to koszty formy sie dziela
Cena akceptowalna tylko ciekawe jakiej jakości i jaką techniką robią:)
Co do wyglądu to w mój gust najbardziej trafia właśnie V6 TI z DTM, jest najbardziej agresywna.
OK. Poszerzycie sobie błotniki i co dalej? Co z kołami, żeby to dobrze wyglądało?
Mniejsze ET. Tył spoko bo on tylko siada w dół ale pewnie z przodu będzie trzeć o plastikowe nadkole więc potrzebna będzie mała modyfikacja. Reszta bez zmian ale chcąc zrobić to żeby jakoś wyglądało trzeba wsadzić 18" w taki nadkola a tu pojawia się problem profilu opony. Tył znowu nie stanowi problemu ale już z przodu trzeba uskuteczniać kombinacje z McPhersonem. I wtedy stajemy przed pytaniem czy chcemy tym jeszcze wyjechać na ulicę czy tylko na tor, ewentualnie cieszyć oko w garażu:) Chyba że ktoś lubi śmigać na profilu 35 po naszych drogach:D