Witam
Niedawno zakupiłem alfe 156 ale tylko z 1 kluczykiem. Czy istnieje możliwość dorobienia takiego kluczyka wraz z tym całym pilotem
pozdrawiam
Printable View
Witam
Niedawno zakupiłem alfe 156 ale tylko z 1 kluczykiem. Czy istnieje możliwość dorobienia takiego kluczyka wraz z tym całym pilotem
pozdrawiam
Jak na razie to CODE 3 tylko w ASO za 1000zł
Masz kartę kodową?
Tak posiadam karte kodową
Chwila, chwila bo być może się zapędziłem.
Kluczyk scyzoryk, czy czerwony z przyciskiem na górze?
Kluczyk scyzoryk z 2 przyciskami jednym do otwierania i zamykania drzwi a drugi do bagażnika dokładnie taki
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...1005091194.jpg
No czyli tak jak pierwotnie myślałem CODE 3
Rozwija się u nas temat dorobienia kluczyka niższym kosztem,
z taką tylko różnicą że w 147 jest CODE 2
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...are_tanio.html
Podepnę się pod temat, jako że mam pytanie dotyczące kluczyka, a nie pasuje do tego drugiego tematu.
Tak więc, czy się da i jeśli tak to w jaki sposób, wyjąć grot z kluczyka tego czerwonego? Bo siedzi strasznie sztywno a nie widzę żadnego "bolca" czy czegoś takiego, co by go zwolniło.
Ale ja ten klucz chce dorobić na zapas jak by coś się z tym stało czyli potrzebuje klucz z pilotem. Chyba ze znacie kogos kto tanio dorabia i programuje
Jak na razie nie ma taniego dorabiania. Tylko ASO za ok 1000zł
Bo stan zapasu jest tragiczny - popękany, guma poobcierana. Mikro styk już prze-lutowałem na jeszcze lepszy i idealnie działa od strony mechanicznej, ale wizualnie tragedia ;) A koszt kluczyka na aledrogo 20 zł, godzina pracy i kluczyk jak nowy, więc jeśli się da to sądzę, że warto.
Odżałuj wpierw na kartę. Bo bez tego to lipa.
Miałem na myśli to, że teraz programy takie jak AlfaOBD lub FES dają możliwość programowania immo i pilotów.
Dużo osób na forum ma już pełne wersje tych programów więc pewnie w przyszłości przełamiemy monopol ASO i zaczniemy sami sobie dorabiać.
Tylko żeby dorobić w taki sposób potrzeba kodu pin z karty kodowej, by się zalogować do komputera w aucie.
Jeśli z tym kluczem nie jest to pilna sprawa, to wyrób tylko kartę kodową i poczekaj aż ktoś z forum zakoduje Ci kluczyk np szerszeń