Witam.
Czy ktoś zna jakiś dobry warsztat w okolcach lub w samym krakowie ?
Witam.
Czy ktoś zna jakiś dobry warsztat w okolcach lub w samym krakowie ?
Cytat:
Napisał ksc78
Tomasz Bąkowski
ul Bajeczna naprzeciwko Polinaru
tel.502689376
Sprawdzony ?
Chodzi mi o dobrego mechanika i blacharza
Pzdr
Mechanika moge polecic w okolicach Saskiej, p.Maciek Radwan 501 747374
Robiłem kilka rzeczy u niego i było ok i w rozsądnych cenach.
Ja mogę polecić alfa serwis na krzyżańskiego, 2 dni temu odebrałem moją czarnulkę stamtąd i jestem mile zaskoczony. Śmiga tak, ze nie chce mi się z niej wysiadać.
stronka www.alfaserwis.com.pl
Fakt, p.Zyla to w porzadku facet. Nie zdziera z klientowCytat:
Napisał BlaCkMagic
a co myslicie na temat tego warsztatu na ul. saskiej 4??
ze sie nie znaja i maja w dupie klientow i ich lekcewazaCytat:
Napisał mrutyna
to w takim układzie do kogo najlepiej z Krakowa uderzyć z problemami z alfą??
ja w nastepnym tygodniu oddaje na tego krzyzanskiego do wroblowic
Zawsze zadowolony wyjeżdżałem od nich!Cytat:
ja w nastepnym tygodniu oddaje na tego krzyzanskiego do wroblowic
zgadzam sie :DCytat:
Napisał williamdrake
Czy ktoś mógłby się szerzej wypowiedzieć na temat serwisu na Bajecznej (Dąbie) ?
Potrzebuję bardzo pilnie jakiegoś pana mechanika, który naprawi moją granatową strzałę!
Miałem dzisiaj niemiłe zdarzenie, zahaczyłem przednim zderzakiem o wysoki krawężnik - przestawiłem zderzak i jedno przeciwmgielne światło wpadło mi do środka. :(
Potrzebuję namiarów na jakiegoś uniwersanego fachowca, który nie będzie chciał za wszelką cenę ze mnie zedrzec resztek kieszonkowego i zrobi rzecz porządnie.
Mógłbym zgłosic się do ludzi z forum bmw, ale nikogo tam nie znam i nie mam do nich zaufania. :P Nie mam dostępu do internetu, dlatego też proszę o podanie mi namiarów na numer 607351918. Będę bardzo wdzięczny. Do soboty musi byc naprawione, inaczej nie przyjadę na spota. ;)
Wróblowice rzeczywiście robią furorę , bo jeśli mnie mówią że będą mieli czas za tydzień - to wszyscy chyba zapałali miłością do P. Żyły
to fakt!Cytat:
Napisał Łukasz K.
Jeszcze rok temu nie było takiego problemu z terminami ;//
Zgadzam się, ja swoją alfe nie dawno oddałem do p. Żyły http://www.alfaserwis.com.pl/, byłem pozytywnie zaskoczony pod każdym względem. W porządku facet i przede wszystki życiowy ! Warsztat zna się na rzeczy. Odpowiedział mi na pare pytań co do Alfy, można sięgo bez problemu o coś poradzić. Auto było gotowe w ten sam dzien w który oddałem. Ze swojej strony polecam jak najbardziej !! :)
Może udało by się wywalczyć jakieś zniżki dla alfoholików. :)
- wątpię ;-)) bo szef zbiera na nową lokalizację ...Cytat:
Napisał JanAR
ale spróbować zawsze warto (najlepiej grupą)
A ja tam wymienialem wariator i Pan Zyla powiedzial ze ten stary calkiem dobrze dzialal, ale wymienil na nowy. A mi sie dalej auto tlucze i nie powiedzial czego to moze byc wina, a wiedzial z jakim problemem jade. :<
no właśnie ... i to jest problem z którym - my nie powinniśmy się borykać ...Cytat:
Napisał Konrado
A ja mogę podpowiedzieć namiary na bardzo dobrego blacharza . Zakład ma w Bieżanowie nazywa się Tomasz Gielarowski nr. 609131943. Roboty blacharskie wykonuje super dobrze . Ceny ? Myśle że nie najwyższe i nie najniższe. Można się dogadać. Gość jest spoko. Robiłem u niego cały układ wydechowy w Alfie i jest OK.
A gdzie szukać dobrego lakiernika w Krk ??
Podałem poprzednio namiary na blacharza , oczywiste jest również że ma też lakiernictwo. Za jakość wykonania mogę ręczyć ( już pare osób namówiłem i jeszcze żyje :lol: ) a cenę musisz wynegocjować.Cytat:
Napisał Mdx
Z tym to jest problem w Krakowie, Rafjan miał cały bok do wymiany, postanowił ze już całą alfe pomaluje ale jak szukał w Krakowie to albo chcieli 4000zł albo nie mieli czasu albo nie chcieli sie podjąć, koniec końców auto wylądowało na Śląsku i tam za 2600zł zostało elegancko zrobione wiec moze z grubszymi sprawami warto sie tam przejechac.
ok, zapisze sobie do niego numer. Mam pognieciony lekko przedni błotnik (nowy leży już w piwnicy :mrgreen: ) i trzeba będzie go wymienić jakoś na wiosnę :DCytat:
Napisał Rysiek146Kraków
A ktos ma doswiadczenia z ul.zmujdzkiej p.adam Styła ?
http://www.autosas.pl/
kiedys to chyba był autoryzowany zakład alfa romeo i fiat razem z firma Podolscy ?
serwisuje tam dwa samochody i jestem dość zadowolony .
Moją namiar na dobrego blacharza i lakiernika ale osobiscie nie sprawdzłem
Powiedzcie mi komu oddać do leczenia serce mojej staruszki ?? Kto w Krakowie zna sie na tym najlepiej ?
Niestety przy przebiegu koło 320 tyś odezwały sie panewki ;// wiec niedługo będzie trzeba rozkręcić silnik i powymieniać co trzeba :>>>
z tego co mi wiadomo to tylko tutaj sie znają www.alfaserwis.com.pl
tam właśnie od ponad 3 tygodni stoi moja włoszka i nie mogą dojść do ładu z elektryką :(Cytat:
Czy wszyscy z Krakowa alfy naprawiają u Pana Pawła ??
:shock:
w końcu odebrałem auto! Strasznie było namieszane z elektryką ale już jest ok! Trochę długo byłem bez auta ale opłacało się :!: Serwis www.alfaserwis.com.pl spisał się na medal! Postanowiłem remontować silnik w tym samym serwisie :D
Z koleii ja miałem problemy z ABS i ASR i znalazłem porządnego elektryka/elektronika z oryginalnym testerem grupy FIAT. Był polecony przez pana Żyłę i sie nie zawiodłem. Jak ktoś potrzebuje namiarów to podam na priv.
Wyjechałem bardzo zadowolony.
ja tez polecam alfaserwis bylem tam na razie(odpukac) 3 razy. jeżdze tam z powazniejszymi sprawami i zawsze znajdowali od razu usterke, ceny są naprawde konkurencyjne. moze terminy nie za krótkie ale , ilośc klientów świadczy chyba na plus.
przy okazji przestrzegam przed serwisowaniem alfy w przypadkowych warsztatach. Ja kilka razy robiłem coś u znajomego mechanika, sprawdzonego jeszcze na poprzednim samochodzie i sie niestety dosyc "drogo" przejechałem. Niby zapłaciłem mniej, ale potem musze zrobic drugi raz.
wczoraj byłem odgrzybić i nabić klime w serwisie Gładysek, bardzo profesjonalni i solidni, klima mi jeszcze nigdy tak dobrze nie chłodziła, no i ten miły zapach :)
kupilem najdrozszy pakiet 340zł bo dawno nic z klimą nie robiłem i warto było.
http://gladysek.pl/bs/prom.html
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Jakieś konkrety, przykłady, bo bez tego taka opinia może być krzywdząca niestety.Cytat:
Napisał Konrado
Ja na przykład nie zgodzę się z Twoją opinią.
Dwukrotnie wymieniałem u nich rozrząd. Raz w 146, a w styczniu tego roku w 156 i jestem zadowolony. Ceny przystępne, pomocne rady. Ponadto pracowali kiedyś w ASO, a konkretnie w Polinarze, więc znają Alfy od podszewki.
Pozdrawiam.
- Rafał
A moze ktoś się wypowie o serwisie AUTOCOMPLEX na ulicy Sołtysowskiej 37a (Nowa HUTA-ŁĘG). Wymieniali mi tam niedawno hamulce, oddałem dzisiaj do przeglądu silnika, gdzies wycieki oleju, pierścienie lub wtryski. Mój wujek tam robił Lancie Delte i chwali sobie, podobno jest tam ktos kto sie zna na Lanciach, nie wiem moze na Alfach też... Jak wyjade autem z serwisu pochwale się... za całkowitą wymianę i naprawę hamulców włącznie z ręcznym dałem 1015zł.
Co do blacharza to mam w rodzinie mechanika i blacharza-lakiernika, nie maja własnych warsztatów robią w domowych warsztatach... Mechanik nie miał dla mnie czasu, ale brat mojego wujka blacharz jest świetny, ostatnio robił garbusa na niebiesko do Niemiec. Jak ktoś chcę namiary dajcie znać, mieszka w miejscowości Brzegi.
Przewody też wymieniałeś bo nie wiem co może kosztować tak dużo. Jak na hamulce (tarcze, klocki + ręczny) to bardzo drogo.Cytat:
Napisał BYKrak
Już tlumaczeCytat:
Napisał alces1
Bylem z nimi umowiony na dany dzien i na godzine na podpiecie pod kompa. Przyjechalem do tego krakowa calego na ta ich ulice i zglosilem sie do nich. Powiedzieli zeby poczekac 10 minut bo Pan X za chwilke sie mna zajmie... OK, poczekalem... 10, 20, 30 minut i nic... Poczekalem jeszcze 15 i jak po 45 minutach nikt do mnie nie podszedl (stalem przy samym wejsciu do garazu) to po prostu sie zawinalem i wrocilem do siebie. To sie nazywa lekcewazenie klienta.
Po jakims czasie postanowilem sprobowac jeszcze raz. Zadzownilem, umowilem sie na konkretny dzien i godzine i pojechalem. Przywitalem sie, powiedizalem w jakiej sprawie, ze bylem umowiony itp. Kazali czekac... Poczekalem. Mialem byc nastepny w kolejce. Ale w miedzy czasie przyjechal Pan jakis ich znajomy czerona 145 i zaczeli sobie konwersować i smiac sie i super sie bawic. Przy okazji zrobili Panu w czerwonej 145 przegladzik malutki + wymienili zaroweczki i znowu sie posmial i pozabawiali... (przypominam ze mialem byc nastepny w kolejce a tego typa po znajomosci przyjeli). W koncu zobaczyli ze jeszcze stoje to zawolali jakiegos Pana zeby sie zajal moja Alfa. Pan zapytal co i jak a ja mu zeby wsiadl do Alfy i sie przejechal to poczuje. Dziwnie sie na mnie popatrzyl (no przeciez to cos niezwyklego przejechac sie autem przed diagnoza :| ), ale wsiadl i przejechal sie po placu ze stala predkoscia.... Tak na odwal sie. Po czym powiedzial ze nie czuje nic zlego i ze wszystko jest w porzadku. No to sie wkurwilem, podziekowalem za usluge i pojechalem kolejny raz zawiedziony do domu...
Za samą pompkę płynu policzyli mi 400zł, taki mają cennik z hurtowni, chociaż i tak na tym zarabiają, części są z firmy AD Stachura, mam znajomych w 2 hurtowniach, m. in. tam, jak coś ktoś by potrzebował z części taniej dajcie znać.
ja pompke kupilem za 35 zl
35?? no co ty, mówimy o tym samym?? nowa?? oryginalna czy podróba?? i gdzie?? oj teraz przypilnuje swojego mechanika...