Witam. Mam w planie założenie gazu do mojej alfy 147 2.0 2004r.
Szukam jakiegoś dobrego warsztatu co się znają na tym. Pomożecie?:)
Printable View
Witam. Mam w planie założenie gazu do mojej alfy 147 2.0 2004r.
Szukam jakiegoś dobrego warsztatu co się znają na tym. Pomożecie?:)
ja się podepnę po szukam gazownika dla mojego brata Touarega V6...
jak by ktoś coś wiedział o naprawdę konkretnym i logicznym gazowniku to byłbym wdzięczny...:)
w okolicy Rzeszowa to warto wybrać się do tych macherów, nie słyszałem o nich złego słowa a mnóstwo ludzi u nich montuje instalacje. http://www.multiserwis.mielec.pl/
nikt wiecej sie nie wypowie?
Jeśli chcesz to zrobić naprawdę dobrze, to uderz do forumowego guru od LPG.
Zdaj się na niego, ludziska go ciągle chwalą:
http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/633.html
jest z Lublina więc zaraz za miedzą.
co myslicie o firmi auto gaz rzeszów?
Spytaj się w jakich konfiguracjach ( z jakimi podzespołami) polecą instalacje do twego auta a wtedy będzie wiadomo czy firma idzie na jakość .
ja sie wypowiem.. mam 2.0 TS i założyłęm w CZAKRAMIE zaplacilem 2400 za sekwencje i nie chodzilo tak jak powinno ale jest instalacja za 3000 z orginalnymi wtryskiwaczami BRC i tez na to wlasnie wymienilem i nie ma porownania solidne sa, cicho chodza takze lepiej dac wiecej a chodzi ok.polecam
CZAKRAM ul. Baczyńskiego 9a
A macie może pojęcie kto w okolicach Rzeszowa założyłby mi gaz do V6'ki ???
Jest jeszcze gość kurcze nie pamiętam jak się firam nazywa jadąc od strony Niska jakieś 100-200m przed zjazdem w lewo na giełde na Załężu po lewej stronie zaraz przy samej drodze. Teściu zakładał tam do 5-ciu aut i z żadnym nie ma najmniejszego problemu swego czasu chwalili sobie gościa z Żołyni
Mógłbyś to pokazać na mapie, bo nie bardzo się orientuje w tamtych rejonach...
I powiedz jeszcze jakie teść auta zagazowywał?
Poszukiwań ciąg dalszy :DCytat:
Witam,
najbliższy wolny termin montażu to 07.11.
Jeśli będzie Pan zainteresowany, to zrobię wycenę.
---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 18:46 ----------
Pan Leszek Wiśniewski zaproponował mi instalacje na wtryskiwaczach Zavoli i listwie wtrzyskowej Valtek za jedyne 3000zł...
Hmmm szukamy dalej...
Polecicie jeszcze kogoś ???
No i znalazłem chłopaki :D
-STAG 300 isa
-wtryski HANA 2000 (na listwie - niestety...)
-reduktor KME Gold
-wielozawór Tomasetto
-przewody węglowe(?) fi10
I to wszystko z założeniem za jedyne 3000 PLN :)
dane firmy
http://www.emiasto.org/auto_gaz_przedsiebiorstwo_handlowo_uslugowe_marek_ malec_122088.html
We wtorek będę zakładał więc w środę powiem jak i co...
no i jak śmiga?
Alfa romeo 147 1,6 120 KM
tez szukam montazu w rzeszowie polecacie kogoś konkretnego? sprawdzonego
tez powoli zastanawiam sie na lpg
z czakramu mi odp " DO TEGO AUTKA
- SQ 24.11 - (2700 ZŁ) JEST TO INSTALACJA SEKWENCYJAN Z ORYGINALNYMI WTRYSKAMI BRC
NA W/W INSTALACJE DAJEMY DWA LATA GWARANCJI BEZ LIMITU KILOMETRÓW, I SYSTEM GWARANCYJNY ASSISTANCE
ALE MAMY TEŻ TAŃSZĄ INSTALACJĘ TYPU :
X-FLY W CENIE 2200 ZŁ .
NA TĄ INSTALACJĘ DAJEMY GWARANCJI 24 MIESIĄCE Z LIMITEM 30 TYŚ, KM I TEŻ TRZEBA
TEL. 178508494"
wyslalem jeszcze zapytanie w kilka miejsc zobacze co odp.
kiedys chyba ktos jakas firme z tarnowa polecal
ktOsfajny mój brat gazował 1.8 TS niedawno w serwisie w Niwiskach do którego podawałem namiar i zrobili super instalkę. Wszystko według zaleceń i ustaleń z konsultacją. Sterownik STAG 300 isa 2, reduktor AC 201 i wtryski Hana h200 zielone, wszystkie przewody z włókna, filtr z jakiegoś kompozytu, koszt wyszedł 2800 ale myślę że warto bo kolesie konkretnie i rzeczowo podchodzą do sprawy.
a czuc roznice w jezdzie na pb a lpg?
Ja u siebie nie czuję no chyba że jakiś lipny gaz się trafi to czuć moment przełączenia na Pb bo trochę przybiera na mocy, ale to bardzo żadki objaw. U brata nie zaobserwowałem takich objawów. A tak nawiasem mówiąc to wykresy z chmowni pokazały mi rożnicę między Pb98 a LPG 1,8 konia mechanicznego, pytanie czy jesteś w stanie to odczuć na własnej skórze?