Czesc,
Chcialem was zapytac czy wahacze VEMA do 156 zarowno gorne jak i dolne to sprawa warta zachodu czy nie bardzo ? lepsze od FAST/QAP ? bo cena wyraznie wyzsza ale wciaz bardzo konkurencyjna w porownaniu do TRW
Printable View
Czesc,
Chcialem was zapytac czy wahacze VEMA do 156 zarowno gorne jak i dolne to sprawa warta zachodu czy nie bardzo ? lepsze od FAST/QAP ? bo cena wyraznie wyzsza ale wciaz bardzo konkurencyjna w porownaniu do TRW
osobiscie slyszlem ze Vema jak i TRW maja bardzo dobre opinie ale w niedlugim czasie i mnie bedzie czekac wymian gornych wahaczy, moze wypowie sie ktos kto mial obie firmy montowane na belli
Tylko oryginały chłopaki :)
http://allegro.pl/wahacz-alfa-147-15...643324754.html
coś takiego, ktoś z Was kupował z tego sklepu
Kupowałem z tego sklepu obydwa dolne wahacze tej firmy jakies półtora roku temu jezdze codziennie po naszych drogach i jak na razie żadnego problemu!
Kupowałem również u nich Vemę jakieś 2 tygodnie temu. Niestety czekam ze zmianą do wypłaty. Wyglądają na oryginalne, mają wybite znaki Vemy i numery. Przesyłka dostarczona była do mnie szybko. Gumy przy końcówkach też wyglądają solidnie ale...tylko test długodystansowy prawdę Ci powie;)
No a ja nie mam najlepszego zdania o tych wahaczach niestety... 10 tys i niestety lewa strona puka ... narazie jeżdżę tak bo brak $ ale teraz to tylko TRW !!
mam vemy górne już rok i myślę że są OK. Lewa co prawda delikatnie czasem zaskrzypi ale nie dziwie się jej bo to od czasu jak wpadłem w taką dziurę że myślałem że zawieszenie zgubię całe
Jesli chodzi o wahacze vemy to tylko na tył. Na przod jedynie TRW.
ja śmigam na całym przodzie Vema od Kordiego już ok. 15kkm i jest cisza i żadnego luzu
miałem tylko problemy z łącznikiem który się po ok. 5kkm wyrąbał na jednej kuli ale to prawdopodobnie przez ostre hamowanie bo wtedy coś mi strzeliło
po jakimś czasie okazało się że mi coś puka i po diagnozie okazało się że łącznik więc albo był wadliwy albo strzeliło przy hamowaniu
myślę że następne zawieszenie też będę kupował VEMA...cena TRW jest dla mnie powalająca przy już i tak drogim zawieszeniu VEMA
ewidentnie był wadliwy. Żaden element nie ma prawa pęknąć, urwać się itp przy ostrym hamowaniu.
Ja zakupiłem prawy dolny wahacz Vema od tego sprzedawcy, ale to bardziej w ramach testu, bo do tej pory jeździłem wyłącznie na TRW. Zobaczymy ile ta Vema jest warta przy obniżonym zawieszeniu i oponach 205/45/17.
Pozdrawiam.
- Rafał
Po 2tyś na Vemie stwierdzam ze nastepnym razem tylko i wyłącznie orginał ;/ niestety pękła już guma na sworzniu. Zamierzam reklamować zobaczymy jak to wygląda najpierw jednak kupie TRW na podmianę. Dodam ze jeżdze na szerokich kapciach a legnickie drogi nie rozpieszczają belli.