Siema ludzie wiecie może jak sprawdzic jakiego mam softa w alfie gt nav +.Szukałem i nie znalazłem, byla tylko 147.Z góry dzieki pozdrawiam.
Printable View
Siema ludzie wiecie może jak sprawdzic jakiego mam softa w alfie gt nav +.Szukałem i nie znalazłem, byla tylko 147.Z góry dzieki pozdrawiam.
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...tml#post568783
Słabo szukasz kolego, zobacz powyższy post. Kolega dadasiek wszystko ładnie opisał. Nie ma znaczenia czy to 147 czy GT, connect+ jest ten sam:)
po prost nie rozumiem co to znaczy 1-2-3 (wbijam numery na klawiaturze od telefonu czy co?)robiłem tak u siebie i lipa dlatego myslałem ze 147 ma inaczej.
Dokładnie tak. Nie ma znaczenia czy GT czy 147. Ja u siebie sprawdzałem wersję softu właśnie tym sposobem. Jak wbijesz po kolei wszystko to pojawi Ci się dodatkowe menu i tam znajdziesz wersję softu zgodnie z fotką, którą zamieścił dadasiek w swoim poście
Spróbuj jeszcze inaczej :)
*przed sprawdzeniem wersji softu ustaw sobie w Connect Nav+, by grało radio (nie cd/zmieniarka) - wyłącz potem Connect'a
*włącz Connect Nav+ używając lewego pokrętła;
*naciśnij przycisk "MAIN (pierwszy z lewej pod ekranem)
*naciśnij prawe pokrętło (pojawi się na ekranie dodatkowe menu z prawej strony)
*naciśnij "AUDIO OFF" i przytrzymaj aż na ekranie pojawi się informacja "RADIO OFF"
*naciśnij na klawiaturze od telefonu sekwencję 1-2-3
*naciśnij prawe pokrętło
powinno działać.
pozdrawiam,
Adam
wielkie dzieki dzis sprawdze
ja też sprawdze tą druga kombinację bo ta- lewy, prawy, audio off, 123,prawy- nie działa
ta druga musi działać, bo sprawdzałem ją już w 4 autach :)
gdy wklepiecie ten "kod", pojawi się Wam nowa opcja "Service".
Wchodzicie w nią. W Service są kolejne opcje odczytu wersji radia, GSM, GPS i na samym dole, dane instalacji oprogramowania w Connect Nav+
pozdrawiam,
Adam
spoko udało sie i mam softa z 12.11.2002 .HW VERSION 3 , SW VERSION 1 3. Nie zabardzo sie orientuje w tych cyfrach wiec jak jest ktos bieglejszy to prosze o pomoc jaki soft nowszy mógłbym wgrac tak zeby byl jezyk polski i np.mp3 Najbardziej mi zalezy na jezyku polskim na mp3 nie konicznie Pozdrawiam
j. polskiego nie ma. ewentualnie może coś kolega z Wrocławia, chyba iNTELL, wie więcej. ale ja nie widziałem jeszcze spolszczonego menu...
co do Twojego softu. dane które podałeś nie mówią mi nic o wersji, którą posiadasz. numer oprogramowanie znajduje się w innej "masce", która wygląda jak na załączniku. http://www.forum.alfaholicy.org/147/...tml#post568770
poszukaj jej i podaj info z : NIT SW Number i NIT SW Version.
pozdrawiam,
Adam
no to podaje:NIT SW number: NIT937L4026
NIT SW version: 1 3.
Prosze o porade jaki to soft i czy moge wgrac cos nowszego a jak tak to jakie są zmiany po wgraniu nowszego softa (tylko np:mp3 czy moze inny wyglad wyswietlacza itp)Pozdrawiam
Masz wersję 26.13. Czyli możesz wgrać soft nr 26.16.
Zmiany będą kosmetyczne, mało zauważalne.
MP3 nie będzie działać. Ogólnie raczej nie warto się bawić w update.
pozdrawiam,
Adam
Spoko dzieki za sugestie i porade, a co to znaczy kosmetyczne? mozesz cos o tym napisac? Pozdrawiam