Witam.
Dziś znalazłem przewód zakończony taką wtyczką jak na zdjęciu poniżej.Widać go po wyjęciu radia z prawej strony (od strony schowka)Czy wie ktoś może od czego on jest??
Printable View
Witam.
Dziś znalazłem przewód zakończony taką wtyczką jak na zdjęciu poniżej.Widać go po wyjęciu radia z prawej strony (od strony schowka)Czy wie ktoś może od czego on jest??
To może być dużo rzeczy ale najbardziej na myśl przychodzi mi kostka do oświetlenia popielniczki jak Ci nie świeci to być może to a jeśli świeci to drugą opcją będzie schowek jeśli ci nie świeci w każdym badź razie coś z układu świetlnego a jeśli wszystkie światła świecą ci wporządku to pewnie jest to jakaś dodatkowa wtyczna na Twoje pomysły ;)
Pozrdowienia !
DzIdEx7, ma racje, wyglada dokładnie jak wtyczka od owietlenia popileniczki i zapalniczki
Schowek świeci i popielniczka też świeci:)Mało prawdopodobne żeby to był przewód na moje pomysły.Mam wersje bez klimy więc może jest to jakiś kabel od klimy.czy wiązki były takie same w klimie i bez??
kos, z tego co mi wiadomo to wszystkie Alfy niezależnie od wersji wyposażenia mają wszystkie kable instalacyjne poprowadzone! Ja np. pod siedzeniami z przodu mam kostki najprawdopodobniej do podgrzewania siedzeń, pod mieszkiem od hamulca recznego też jt jakas kostka ( nie mam pojęcia do czego), a z tego co mi się wydaje brak mi tylko podgrzewania siedzeń
Pozdrawiam
U mnie też jest ta wtyczka. Kabelek dość długi od strony pasażera,ładnie złożony związany taśmą.Nie jest od klimy bo u mnie ona jest. Pewnie jest od czegoś, czego w naszym modelu akurat nie ma.
No właśnie:)ale czego nie ma??
No to cholercia nie mam pojęcia najwidoczniej jest tak jak mówią chłopaki że jest od czegoś czego nie posiadamy MY bo mam właśnie taką samą belle jak ty :twisted: też bez klimy zresztą i podgrzewanych z jedną poduchą pierwsza wersja AR 156 8) hehe Pozdro . Może ktoś odwiedzi Twojego posta i podaruje ci link od rozmieszczenia całego układu elektrycznego Alfy i wtedy już na 100% będziesz wiedział ;)
Pozdro !
A ja mam cos takiego :/
POd deska od strony pasazera znalazlem taka tajemnicza wolna kostke Moze ktos sie orientuje do czego ona sluzy lub gdzie powinna byc wpieta Niestety nigdzie nie znalazlem na nia miejsca :/
http://www.forum.alfaholicy.org/
A nie jest to od instalacji do podłączenia telefonu ??? U mnie jest jeszcze jedna wtyczka i do tego antenka taka 8-10 cm na dachu i na pewno nie od radia.
Superjahu007,
Antenki brak :) przynajmniej widocznej
Dokladnie - u mnie jest to samo. Kabelek jest zgiety w pol i zwiazany materialowa tasma samoprzylepna - czyli wyglada tak jakby byl przez fabryke zabezpieczony i od poczatku nie byl do niczego podpiety.Cytat:
Napisał tomkap
Rozbierając moją belle trafiłem na taki przewód:
Załącznik 94568
Nie był do niczego podłączony i nie mam zielonego pojęcia od czego on może być(nie od halogenów).
Jakieś pomysły?
Ok. Kolejne znalezisko tuż nad kołem ukryte pod nadkolem z lewej strony(2 kostki):).
Załącznik 94596
Też do niczego nie wpięte tak o sobie wiszą. Codziennie jakieś niespodzianki:D
Ktoś wie od czego one są?
Syrena/centralka alarmu.
Wysłane z mojego GT-I9000
Ka-Ka, taki mały offtop, zakonserwuj bo się ruda zaczyna kolegować z Alfa :)