Witam będę zmieniać radio ramka przyjdzie mi na dniach, moje pytanie jest: Jaka jest kostka od fabrycznego radia, czy trzeba dokupywać zamieniarkę na ISO czy nie. Z góry dzięki za odp.
Printable View
Witam będę zmieniać radio ramka przyjdzie mi na dniach, moje pytanie jest: Jaka jest kostka od fabrycznego radia, czy trzeba dokupywać zamieniarkę na ISO czy nie. Z góry dzięki za odp.
W alfie jest standardowy wtyk na dwie kostki większość nowch radioodtwarzaczy wymaga adaptera ale jak kupujesz nówkę powinien być w zestawie, a jeśli nie ma musisz dokupić koszt kilkanaście złotych.
P.S Jak przyjdzie Ci ramka do radia daj znać czy kolorem pasuje do konsoli bo ja zamówiłem na allegro i pasuje jak świni siodło zupełnie inny odcień srebrnego...
Mozecie podac linka do ramki jaka macie bo ja zamowilem z allegro i mi nie pasuje?
To ja napisze, którego sprzedawcy NIE POLECAM http://allegro.pl/show_user.php?uid=14337354 Sprzedaje tandetne ramki twierdząc, ze idealnie pasują do auta, na przesyłkę trzeba się sporo naczekać, a jak jeszcze ktoś śmie wystawić mu komentarz inny niż pozytywny w odwecie dostanie taki sam. Jednym słowem omijajcie szerokim łukiem.
Natomiast również chętnie się dowiem gdzie w PL dostane ramkę idealnie pasująca do Alfy...
No wlasnie ja chyba mam taka sama tylko ze kupilem ja za 20zl i nie pasowala wiec zamowilem u drugiego sprzedawcy za 30 zl ale to jest to samo. Nie wiem gdzie szukac jakiejs dobrej ramki.
tutaj jest fajny zestawik : http://cgi.ebay.co.uk/FP-09-03-Alfa-Romeo-147-GT-Silver-Fascia-Package-Stereo-/150623620678?pt=UK_CarsParts_Vehicles_FasciaPlates _SM&hash=item2311de0e46#ht_2590wt_1029
z tania przesylka do polski
a pozatym jak poszukacie na ebay`u to jest ich pelno tylko ze na koszty przesylko trzeba zwracac uwage bo niektorzy chca 12 funtow za przesylke do polski
To pewnie bedzie trzeba z tego ebay-a zamowic. A jak wy macie zamocowane radio? Bo ja nie wiem jak zamontowac kieszen do radia...:confused:
To akurat wiem tylko nie wiem jak zamontowac ta polkieszen. Nie mam do tego zadnych srub zeby ja jakos przymocowac zeby radio nie wypadalo.
Półkieszeni nie przykręcasz po prostu wsadzasz ją i odpowiednio zaginasz te ponacinane blaszki tak aby się zablokowała i gotowe.
To nie wiem bo ja jak wyciagne radio to mam tam duzo miejsca i zadna polkieszen by nie pasowala. Moze poprzedni wlasciciel cos wyciagnal bo po prostu nie mam jak tego radia przymocowac bo jest za durzo luzu. Wiecie cos na ten temat bo chcialbym w koncu przymocowac to radio?Cytat:
U mnie polkieszen akurat tak sztywno weszla (mozna powiedziec ze na sile) ze nie ma mowy o tym zeby radio wypadlo. A jesli bedziesz mial polkieszen dosyc gleboka to na otatnich (tylnych) zaginanych zabkach napewno ja zachaczysz.
Ja kupiłem od http://allegro.pl/ramka-radiowa-alfa...691554356.html, dam znać jak będzie pasować odcieniami do deski rozdzielczej
Na stanie mam takie zdjecieZałącznik 29664Wczesniej wygladalo to takZałącznik 29661 ale teraz dokupilem schowek pod radio i ramke na 1din.
To co mam teraz zrobic? Da sie dokupic cos takiego zeby mozna bylo to zamontowac?
No wlasnie teraz juz nie mam tak jak na drugim zdjeciu. Uchwyty na tamtej ramce zerwaly mi sie i radio wychodzilo. Teraz kupilem ten schowek pod radio i mam ramke 1din. Moze ta czesc jest jakos wykrecana to kupie w sklepie z czesciami.
Jezeli to prawda to nie mam zielonego pojecia co zrobic. Radio mi wystaje i powiem ze nie najlepiej to wyglada, no i latwy lup dla zlodzieja bo wcale nie jest przymocowane:(
Wypowie sie jeszcze ktos na ten temat? Jezeli druga osoba powie ze nie da sie z tym nic zrobic to dam sobie spokoj.
Pozdrawiam
U mnie to wygląda tak:
http://img828.imageshack.us/img828/4923/kiesze.th.jpg
Jeśli brakuje Ci tej "poprzeczki" musisz ją jakoś dorobić bo bez niej półkieszeń nie będzie się dobrze trzymać ani nawet nie zamontujesz dobrze oryginalnych schowków pod radiem.
Ok dzieki. Moze cos wykombinuje, zadzwonie jeszcze do sklepu z czesciami i sie dowiem czy mozna cos takiego nabyc.
Jednak nie da sie wymontowac tej poprzeczki:(macie moze jakies pomysly z czego ja zrobic?