Co sadzicie o matowym kolorze Belli widzialem taka ostatnio jakie sa wasze opinie komu sie podoba komu nie piszcie :) oto kilka fotek
Załącznik 29617
Załącznik 29618
Załącznik 29619
Printable View
Co sadzicie o matowym kolorze Belli widzialem taka ostatnio jakie sa wasze opinie komu sie podoba komu nie piszcie :) oto kilka fotek
Załącznik 29617
Załącznik 29618
Załącznik 29619
Moim zdaniem mistrzostwo :)
Fajnie wygląda, ale jeśli MAT to chyba tylko w czarnym kolorze.
W takim wydaniu Alfa 159 coraz bardziej upodabnia się do wozu BATMANA ;)
Swoją drogą dobrze położyć lakier matowy tak by wyglądał świetnie to niełatwa sztuka.
Pozdrawiam.
- Rafał
bombowa.............
Mi się mat marzy już od kilku lat (ale się zrymowało :) ), ale raczej na marzeniach się skończy.
Ja z kolei 159 w macie widzę nie tylko czarną - podoba mi się również biały mat, i grafitowy mat. Z tym, że ja jestem bardziej za oklejeniem auta matową folią, niż za malowaniem w macie...
Czasem się zastanawiam nad takim kolorkiem, jednak ja bym poszedł w folię.
Folia biała kreda wygląda super jakbym miał malować auto z jakichś powodów dziś zdecydowałbym się na oklejanie - sportwagon w białej kredzie BAJKA! Fakt że oklejenie za darmo nie jest ale myśle że kombi zamknie się w 5tys.
mnie sie nie podoba - sprzedaz auta z takim kolorem będzie trudno....
A utrzymanie auta w czystości w takim kolorze to dopiero wyzwanie. Do codziennego użytku wg mnie się nie nadaje, choć wygląda bajerancko.
Za Brerę w macie + dach i lusterka w karbonie, zapłaciłbym właśnie 5 tys, także myślę, że jest spora szansa, że kombi za 5 tys dałoby się zrobić.
No i właśnie to jest plus folii. Nie dość, że nikt cię nie posądzi, że pomalowałeś auto bo było po dzwonie, to w każdej chwili folię można ściągnąć. Nie mówiąc już o tym, że folia stanowi dodatkową ochronę tych dzisiejszych beznadziejnych jakościowo lakierów...
Jak dla mnie to... tragedia:/
Ale Brera w wersji Italia z matowym lakierem robi na mnie piorunujące wrażenie:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/07/27.jpg
wow swietnie wyglada...chociaz tez wole czarne...
A ja się zastanawiałem "czarny czy biały mat?" a tutaj srebrny wygląda lepiej niż oba...
Jak dla mnie zayebioza :D
Mi się podoba - wizulanie.
Miał ktoś do czynienia z takim lakierem? Jak wygląda jego pielęgnacja? Jest gładki, czy taki lekko nijaki (w sensie np. jak się dotknie ręką to zostaje widoczny ślad (mam tak na kasku od motocykla, który jest b. upierdliwy jeżeli chodzi o utrzymanie go w "czystości zewnętrznej") przez co czyszczenie tego to mordęga?
Z tego co kojarzę robi się też matowe dodając środka matującego do bezbarwnego i wtedy lakier jest łatwiejszy w utrzymaniu czystości.
Mat trudno utrzymać w czystości, dlatego że struktura jest jednolita i widać załamania płaszczyzny... każde załamanie typu gówno rzuca się w oczy :D
Jak ktoś lubi mieć zawsze czyste auto to albo po każdym powrocie czyści auto albo mat nie jest dla niego :D
ja chetnie bym zobaczyl mat na swojej 156 moze sie uda:)
Pięknie :)
Kurna co ten koleś ma na stopach LOL btw mat e nie wolę błysk.
Ma na stopach ITALIA STILE :)
Takie kapcie po domu.
Co do matowego koloru, wygląda to nieźle i na pewno inaczej niż reszta aut.
Ale ciekawi mnie bardziej zamiast matu, cały carbon jak by to wyglądało :)