http://www.allegro.pl/item327301060_...e_taniej_.html
W Lublinie w Realu taki olej kosztuje 129 PLN... Czy to nie jest podejrzanie niska cena?
Printable View
http://www.allegro.pl/item327301060_...e_taniej_.html
W Lublinie w Realu taki olej kosztuje 129 PLN... Czy to nie jest podejrzanie niska cena?
Mobil i castrol - najczęsciej podrabiane oleje w Polsce a syf zostawiają neiziemski....w zyciu już tego nie zaleje Ja mam teraz mam swoje trio:) valvoline, motul, agip:) i tylko to
Lepiej takiego dziadostwa nie kupujCytat:
Napisał kaes
hurtownia leczna 86 zl za 4l
Ja również polecałbym oleje Motul lub Valvoline :wink:
Zgadzam się z tym w 100%. Ja leje tylko Selenie.Cytat:
Napisał amigas
Panowie, piszecie że Valvoline jest dobry... a coś takiego by mogło być?:
http://moto.allegro.pl/item323799650...lin_wys_0.html
Kupując Motula np w sieci InterCars masz 100% pewność, że wydałeś pieniądze na pełnowartościowy towar.
Cytat:
Napisał kaes
Bardzo dobry olej, napewno użytkownik majk Ci go poleci. Też bym w ten wszedł, gdyby nie to, że muszę mieć min 10w50, a w końcu skończy się na valvoline vr1 racing 10w60 - ale to już prawie jak zboczenie:D
valvoline vr1 racing 10W-60 strasznie cięzko rozgrzac do temperatury 80-90 stopni, moim zdaniem ten olej w codziennym użytkowaniu sprawdza się bardzo słabo :? Mimo wszystko szukałbym jakiegoś oleju 10W-50 (może są dostępne na rynku oleje o takiej lepkości) lub 15W-50 (np. półsyntetyk Motula 8100 Power).
z tym, że moja alfa jest raczej ciśnięta.....ale swoją drogą spojrze jeszcze na tego motul'a....może okazać się ciekawą alternatywą, dzięki:)
A jaki olej syntetyczny polecacie do codziennego użytku? Głównie trasa, ale miejska jazda w korkach również. Teraz mam zdaje się 0w40. Pan w serwisie polecił mi półsyntetyk castrola 10w40, ale miałem castrola długo w alfie i nie byłem zadowolony. Który z olejów motula albo innego producenta będzie odpowiedni?
nie kupuj s#itu ..Cytat:
Napisał kaes
ja jezdze na Texaco http://moto.allegro.pl/item304301637...syntetyk_.html i jest OK - polecam :) tani i dobry olej..
No więc zdałem się na Twoją opinię i zamówiłem. 5l+1l za 105 PLN i czekam namiętnie :)Cytat:
Napisał amigas
Ale mam jeszcze pytanie- chodzi o podkładkę na korku spustowym- zcy ona jest jednorazowa? Bo trochę mi kapie tam olej, szczególnie na ciepłym silniku i muszę uszczelniać czerwonym silikonem :roll:
będę powtarzał, xadnego mobila, żadnego castrola....to badziew przynajmniej u nas, popatrz na ofertę motula - jest stosunkowo najszczersza, potem masz jeszcze valvoline do wyboru i agip, wybierz z tego jakiś rozsądny półsyntetyk, może własnie maxlife? Ma rewelacyjnie dobre parametry:)Cytat:
Napisał bimski
A są jakieś niezależne testy tych produktów?
Bo określenia typu: "syf, nie kupuj" to trochę mało miarodajne.
Jakiś raport "Stiftung Warentest" ktoś widział? Przecież nie jest możliwe, aby nikt nigdy nie przebadał np.: wszystkich 10W40.
hmm to sa 2 kwestie - po pierwsze to to, takie raporty będą dla rynków raczej zachodnich, a tam inna jakość olejów (chociażby wspomnianego mobila) i druga kwestia podrabiania olejów w Polsce. Mówiąc krótko, użyteczną i adekwatną części takiego porównania byłyby by dla nas tożsamośc naklejek i koloru butelek..bo zawarotości są niestety zupelnie różne... - zresztą jadłeś kiedyś Austriacką Milkę i porównywałeś z naszą? krowa na opakowaniu niby ta sama tylko mleko jakby wczorajsze...Cytat:
Napisał ozzy
No tak, ale nie biorąc pod uwagę podróbek.
I zakładając, że np.: Mobil Super S 10W40 jest wszędzie taki sam.
To czy widzieliście takie testy porównawcze? Jakiś link?
Chcę olej syntetyczny. :) Zużycie oleju jest zerowe, na bagnecie cały czas pod maks podchodzi. Mimo że często kręcę do odcinki (niestety tylko 6200), to zużycia nie da się zaobserwowac. Teraz mam zdaje się syntetyk, ale chcę porządny olej a nie taki, który będzie po kilkuset kilometrach brązowy jak czekolada. ;) Niby bmw zaleca castrola ale właśnie boje się tego, że ten olej bardzo podrabiają. W alfie spisywał się fatalnie.Cytat:
Napisał amigas
właśnie testów takich nie widziałem, ale założenie o identyczności olejów jest nierealne. przynajmniej w wypadku mobila i castrola. Przynajmneij na naszym rynku w zestawieniu z zachodnimi...Cytat:
Napisał ozzy
No właśnie. Jakim cudem nie ma żadnych niezależnych testów?
Jakiś spisek koncernów... dziwnie to pachnie.
A jak już mowa o olejach... słyszeliście może, że na stacjach Shella można zrobić test na jakość oleju. Wiecie może dokładniej, na czym to polega?
Z tego co wiem oleje silnikowe do nowszych modeli BMW muszą spełniac norme: BMW Long Live 98. Ja zalałbym do takiego auta olej Motul 8100 X-Cess 5W-40. Większosc Lancerów EVO i Subaru opuszczających zakład 4Turbo wyjeżdża własnie na tym oleju. Wszystkie mocne TDI z pompą wtryskową jeżdżą na tym oleju (ja również od początku leje do ibizy ten olej). Słyszałem takie opinie, że jest to najlepszy olej syntetyczny jaki można kupic w Polsce, ale nie wiem ile jest w tym prawdy. W każdym razie większosc zakładów zajmujących się przerabianiem samochodów, zaleca własnie ten olejCytat:
Napisał bimski
Pozdrawiam
ma ktos sprawdzonego sprzedawce od ktorego mozna bez obaw kupic motul'a :?:
nie widze tam oleju 6100 :( a o taki mi wlasnie chodzi
Znajdź dystrybutorów na Śląsku i u nich kupisz pewniaka.Wykaz masz na stronie głównej Inter Carsu.
Ja kupiłem u dystrybutora w Krośnie.Bańka Motula 10W/40 6100 5 l. - 167 zł.
Zastanawiam się nad kupnem Slenia,Agip albo Valvoline, na pokrywie od silnika mam nalepkę Agipa ale pojęcia nie mam na jakim dokładnie jeżdżono, co radzicie wlać przy przebiegu 170tyś żeby nie wypłukać silnika?
A ja mam takie pytanie:
Na jakies podstawie stwierdzacie ze jeden olej jest dobry,a drugi jest zly??
Opieracie sie na tym co gdzies slyszeliscie czy jak??
ja stwierdzam to po tym jak sie zachowuje zimny silnik.. czy "lekko" chodzi, czy nic nie puka, czy nie pali oleju i ogolnie.. czy dobrze i rowno pracuje :) .. na Texaco wszystkie moje kryteria spełnia doskonale :)Cytat:
Napisał Remek
Remek chyba trafił w sedno. Bo na zasadzie: jak zimno to silnik nie klekocze to mi najlepiej na Mobil 5W40 chodzi silnik :wink: ale to jest subiektywne odczucie i tak bez końca można.Cytat:
Napisał fr33
Szukałem norm jakościowych, okazuje się że jak olej spełnia API SJ, to jest super... tylko że tyle to nawet Lotos Syntetic spełnia :mrgreen: i jeszcze LOTOS'a PORSCHE poleca...
I bądź tu człowieku mądry...
Cytat:
Napisał Piotr
również używam MOTUL co prawda 4100 Power SAE15 W50 do wysilonych turbo ale sama firme moge polecic w 100%Cytat:
Napisał Robal
pozdr
B ważne są róznice w spalaniu oleju. Ja jeszcze miałem okazję rozbierać silniki po paru olejach. JA kto lubi zbierać smołę polecam Mobil1 i Castrol (z naciskiem na ten 2gi), aha kiedyś po Mobilu byłem na teście na jakości trzymanie parametrów oleju. Niestety nie mam wydruku, żeby zeskanować, ale w każdym razie otrzymałem odpowiedź - "Panie to lepiej byś Pan nawet Selektol zalał - przecież to co masz to takie same gówno jak Lotos City"
Skutecznie się zniechęciłem
Ile osób tyle teorii... Nie potwierdzam opinii, że jest jakas smoła w silniku po castrolu. Wiem z własnego doświadczenia, że Castrol Magnatec w moim silniku byl czyściutki, wręcz jak nowy! Wystarczy zmieniac olej regularnie, ja to robie co max 10 tys. Jak znajdę zdjęcia to wrzuce jak wyglądał olej na wałkach przy wymianie rozrządu.
WItam!
W mojej okolicy są sklepy gdzie można kupić olej z beczki różnych firm. Co panowi myślicie o tym?
No i w dlaszym ciagu nie wiem na jakiej podstawie stwierdzacie ze olej jest dobry.Wszystkie odpowiedzi sa subiektywne,to tak jak by posiadacz golfa zalal olej Lotos i jezdzil na nim 40tyskm i powiedzial,ze to naprawde dobry olej bo wytrzymam 40 tys km. Konkrety panowie,konkrety! Odpowiedzi typu,ja po Castrolu mialem smołe,a ja nie,sa dobre dla posiadaczy VW czt BMW,a nie posiadacza alfy Romeo,ktory w szczegolnosci musi dbac o jakosc plynow w swoim samochodzie. :)
Ok, to ja powiem tak 2 silniki po castrolu rozebrałem i 1 po mobilu. Oba po castrolu maiły tak samo. Silniki to 1.8 z golfa 90KM (Golf 3) i 2gi silnik to silnik od Fiata Bravo 2.0. Pierwszy miał przebieg 210 tys drugi 170. Oba od nowosci w Polsce. oba od nowosci na catrolu 1szy właściciel. Syf ten sam metr mułu. Oleje zmieniane w obu co 10 tys 9 (przyzwyczajenia właścicieli z poloneza i 125p) Olej po mobilu to 1.6 z Kadetta E. 230 tys, od nowości mobil, 2gi właściciel. Oleje półsyntetyczne (mobil) i castrole też (a nei sorki ten w golfie był mineralny zalewany od przebiegu 160 tys) Olej mobil spowodował wytarcie szklanek a jego spalanie było o połowe wyższe niż zalanego po wymianie szklanek oleju Midland (wcześneij zwanego Quaker) NA tej własnei pdostawie formułuje swoje opinie. Na wszelkei pytania (w miarę posiadanje wiedzy) chętnie odpowiem.
Wypraszam sobie. :) Silniki bmw są tak samo zaawansowane technicznie jak alfy i również potrzebują kulturalnej obsługi. Ale to raczej w przypadku każdego silnika słuszna teoria. :) Nie byłem zadowolony z castrola, gdyż w silniku pojawił się brązowy nalot, a zużycie było troszkę za duże jak dla mnie. :) Co prawda w bmw zużycia nie widac, ale jego brązowy a nawet czarny kolor nie wygląda zachęcająco. :)Cytat:
Napisał Remek
ja po castrolu mialem podobnie.. syf w silniku.. :roll:Cytat:
Napisał bimski
kiedys slyszalem o jakims dodatku do oleju ktory ma rzekomo zmniejszac jego gestosc gdy jest zimny tym samym chronic wariator...
wie ktos moze jak sie to nazywa bo chcialbym wlac do niuni cos takiego :?: