http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-wer...C19213105.html
Printable View
Czy TI występowały z motorem diesla (?) ...
Z tego co widzę to przerobiony Anglik
Chyba pomyłka.
czy warto?
powiem, że fotele są zajebiste. jechałem na gran turismo nissanem gtr to fotele nie trzymały tak jak z TI
pewnie prędkości na zakrętach deko inne ;)
balbym sie kupic chyba auta z gniezna. Bardzo kiepskie opinie maja tamtejsze komisy.
Dałbym głowę że na kierownicy widać ślad klejenia po wystrzale, w kształcie krzyżaka u mnie czegoś takiego nie widać,
rafcio - tak sie okazuje ze znam sporo osob ktore kupily auta w gnieznie w komisie, sam bylem ogladac i widzialem jakie auta do komisow sa przywozone, a jakie pozniej wystawiaja na allegro. Spytaj sie jakiejkolwiek osoby z okolic gniezna czy warto kupic samochod z tamtejszego komisu.
Sam mam w rodzinie Lybre SW Emblemę kupioną w Gnieznie i jest w mega dobrym stanie. Zresztą serwisowana jest w ABPOLU na Grochowskiej i już się kolejka po nią ustawia, jak tylko będziemy ja sprzedawać. Takze bym nie generalizował.
Po pierwsze w Gnieżnie jest serwis Fiata, wiec przebieg mozna sprawdzić, poza tym zawsze mozna wziąć czujnik lakieru i sprawdzić czy samochód nie jest posklejany z kliku.
To oglądał ktoś ten egzemplarz i może się na jego temat wypowiedzieć??
Ja jedyne co zauważyłem to brak znaczka TI z lewej strony no i żółty kierunkowskaz bo chyba były białe...
Mój JTS przywieziony został z Luxemburga właśnie do Gniezna.
Kto widział to wie w jakim jest stanie...
No ja mam niedaleko do Gniezna. Jest tam sporo komisów. Mają one ogólnie kiepską renome... ale pewnie nie wszystkie i tez nie wszystkie auta musza być w kiepskim stanie. Ja omijałem komisy z Gniezna jak niedawno poszukiwałem 147.
Nom konkretnie o tą:)
Ale ogólnie rozglądam się za Alfą bo przyszłość mojej jest zagadką....
co do tej Alfy to już wcześniej ją lukałem na allegro
wg mnie cena nie jest wygórowana jak za TI, gdyż +- na tyle wyceniałbym moją ( 115 KM bez pakietu TI )
na pewno coś się z nią działo.. na ile mocno, niestety trzeba by dokładnie przejrzeć auto.
Przebieg podejrzewam, że już taki był w okolicach 2008 roku :)
W sobotę może będę jechał przez Gniezno ok 15:30, jeśli mieliby otwarte mógłbym podjechać z czujnikiem lakieru..
Auto Sanok z tego co kojarzę, jest chyba salonem Renault..
Co do samego Gniezna...Pracuję z osobą, która miała autokomis w Gnieźnie więc co nie co wiem i ... nie każde auta to wraki...
Utarło się, że tam są padaki, jednak zna ktoś inne miasto gdzie na takiej przestrzeni jest tyle aut na sprzedaż... ?? Tutaj wychodzi "statystyka"
Pracuję z osobą, która miała autokomis w Gnieźnie więc
TA ALFA Z linku nie ma aluminiowych nakładek na pedały. Powinna mieć też białe kierunkowskazy z boku i obok nich znaczki TI. Podsufitka powinna być czarna. Przednie lampy są ciemne, to dobrze ale nie wiem czy nie powinno być xenonów.
TI to był pakiet w skład którego wchodziły: ciemne klosze lamp, ciemna podsufitka, fotele recaro, Felgi Toora 17" z logiem TI, oraz obniżone -30mm zawieszenie.
O białych kierunkach, nakładkach na pedały, ksenonach raczej nie ma mowy. Można dodatkowo było to domówić. W tym konkretnym egzemplarzu niepokoi tylko brak ciemnej podsufitki. Reszta wygląda OK.
Moja TI sprowadzona była z Belgii. Nakładek na pedały, białych kierunków i ksenonów nie miała. Spójrzcie na liste wyposażenia poniżej (gdzieś, ktoś na forum to umieścił, pozwoliłem sobie skopiować)
Załącznik 35612
Ti ma jeszcze lotkę nad tylną szybą i zdjęte oznaczenie silnika. Ja mam jeszcze aluminiowe pedała i aluminiowe progi z logiem TI w drzwiach. Wersja z polskiego salonu.
No to faktycznie coś jest pokombinowane;/ Podsufitkę to widziałem, a oprócz tego to widać, że prawa lampa z przodu jest ruszona...
Widział ktoś w końcu tę alfę na własne oczy czy nie?
Ona nadal stoi w komisie i kusi także proszę kolegów którzy się do niej przymierzali o opinie.
gdyby była dobra to pewnie by poszła ...
No właśnie tak powinno być.
Ale do końca nikt się konkretnie nie wypowiedział.
Jedź obejrzeć ten samochód, bo jest warty uwagi. TI to rzadkość w JTD. Szkoda, że 2 drzwi, ale fotele to mistrzostwo świata. Sądzę, że cena jest w miarę uczciwa. Raczej odradził bym wysłuchiwanie tutaj porad bo to nie ma sensu. Kupno auta to zawsze pewne ryzyko, ale trzeba samochód obejrzeć na miejscu.
jedź z nim do warsztatu czy na stacje obsługi pojazdów. Sprawdzą i obejrzą samochód.
Szału nie było...
Jak ja szukałem alfy dla siebie jakieś 3 miesiące temu to ona stała w komisie w poznaniu ale nie oglądałem jej nawet bo interesowała mnie tylko 5 drzwiowa