-
alarm, centralny problem
Witam.
Mam pytanie, w kuzyna alfie siadł ecu, zakupił on ecu, stacyjkę, immo, klamki, 2 kluczyki z rozbitka, silnik pali i wszystko ok.
Co potrzeba żeby z tych kluczyków otwierał i zamykał drzwi i aktywował alarm. Alfa po FL z 2004r, alarm i centralny fabryczny.
Może ktoś już to przerabiał i się wiedzą podzieli.
-
Wewnątrz obudowy kluczyka jest płytka z baterią.Wystarczy ją przełożyć.
-
to wiem, chodzi o to żeby cały "nowy" zestaw działał bez przekładki elektroniki ze starego kluczyka.
Są 2 kluczyki w stanie bdb a był tylko jeden 100 razy klejony i miał już problemy z działaniem. Koleś ma całą alfę tylko nie jest handlarzem, czy też elektronikiem i nie wie co dosłać. Jak dobrze pamiętam jest jeszcze osobna pucha od centralnego, ale co dalej?
-
jak już tyle brał z rozbitki to mógł i wziąść sterownik radiowy i go też podmienić i wtedy bd działać na tych nowych kluczach
-
-
Puk, Puk, Panowie, może ktoś jeszcze się wypowie?
-
To z allegro raczej nie bd hulać chyba że pochodzi z tego samego auta co reszta części już zamontowanych
-
pochodzi z tego samego auta, koleś po prostu nie wie co dosłać żeby wszystko działało ok. (aukcja że niby cały zestaw a tu kwiatki)
Z allegro to tylko przykład.
-
to z aukcji to jest ten odbiornik radiowy ale musi pochodzić z auta z którego pochodzi elektronika kluczyka inaczej kapa z działania
-
od początku piszę, wszystko z jednej alfy, od jednego sprzedawcy który nie wiedział jak komplet wygląda.
Jak dośle ten cały sterownik (odbiornik) radiowy, z tej samej alfy, będzie ok?
-
sorry za zawracanie głów, kuzyn jakoś się doczekać nie mógł i po kilku meilach właściciel alfy odpisał że ten cały odbiornik wyśle jak mu napisze gdzie on się znajduje. Ja nie wiem w eperze także nie moge do tego dojść, coś mi dzwoni tylko czy w tym kościele?, może ktoś pomoże?
-
Znajduje się w bagażniku,żeby się do niego dostać trzeba zdemontować prawe nadkole