witam,mysle o 159sw i zastanawiam sie jakie sa roznice po 2007 roku bo niby wtedy byl jakis lifting,co sie zmienilo ,i czy na lepsze?
Printable View
witam,mysle o 159sw i zastanawiam sie jakie sa roznice po 2007 roku bo niby wtedy byl jakis lifting,co sie zmienilo ,i czy na lepsze?
z tego co widzialem to napewno siedzenia i pare drobiazgow we wnetrzu ale nie ocenie gdyz nie wiem....
a jak sprawuje ci sie ten silnik jts?i czy mozecie polecic automat w alfie?
Osobiscie nie posiadam automatu tlko manual 6-cio stopniowy co do silnka jts w mojej wersji nie mam zarzutu jezdze od ponad roku i jak narazie glownymi rzeczami ktore robilem w silniku to wymiana olei i filtrow, a co dokladnie chcial bys wiedziec....
prawde mowiac wszystko,troche sie boje jtsa,poprostu przegladajac ogloszenia 99% to jtd,(chcialbym czasem benzyne i gaz wrzucic),zobaczymy jak to sie rozwinie,szukam sw w cnie okolo 35000,wiem ze swiata nie zwojuje ale niemusi miec wypasu.poprostu bezwypadku i 159
Potrafisz napisać to wszystko jeszcze, ale po polsku?
Ja tam potrafię wszystko przeczytać. a JTS to dobry silnik. ale dysponujący takimi funduszami nie znajdziesz chyba raczej ideału.
no moim zdaniem za 35tys cos mozna ogarnac ale no tak jak piszesz ideau nie znajdziesz za ladna trzeba dac powyzej 40 no ale powodzenia w szukaniu pozdr
dzieki za odpowiedzi,ale nadal nieznam roznic,rozsadek podpowiada aby kupic diesla nawet tego 120km,teraz mam 150km i bedzie trudno ale chyba sie przyzwyczaje,"jak sie niem co sie lubi to sie lubi co sie ma",jest kilka ofert spelniajacych moje kryteria finansowe,ale ciekawe jak to jest w realu,kazdy pisze idealna a okazuje sie wiadomo jaka,nastawiam sie tez na niemca,mysle ze oni maja tam lepsze podejscie do aut niz inni obcokrajowcy.
Witam ja ci kolego nie pomogę w kwestji 159-tki ale powiem ci tylko tyle ze mieszkam w niemczech od roku i jeśli ci się wydaje ze kazdy Niemiec dba o swoje auto i się z nim pieści to jesteś w kolosalnym błędzie , codziennie widuje jak ludzie odjeżdżają z pod bloku swoimi dieslami i odrazu po odpaleniu w pizde az zawory mało co nie wylecą przez wydech . Także polecam dokładne przyjżenie się samochodą z niemiec :):)
Pewnie masz troche racji,ludzie jak ludzie,sa tacy i inni,ale mysle ze % to u nich jest najlepiej:)
Sorry za archeologię, ale nie chciałem powielać tematu.
Zastanawiam się czy mam auto przed czy już po liftowe. Mam instrukcję obsługi raczej przed liftową bo np, brakuje danych silnika 2.4 JTDm 210 KM, a taki mam. Z VINu wyczytałem że data rozpoczęcia okresu gwarancji to 28-11-2007. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć po czym konkretne mogę poznać czy mam auto przed czy po lifcie?
milion tematów było, najprościej: zobacz wyprofilowanie kanapy tylniej( jak płaska jak deska/kobieta) to polift, pokrętła od klimy mają wskazówki narysowane reszty nie chce mi się wymieniać
A ja Ci wymienie w miare mojej wiedzy:
-inne siedzenia
-ludzik na pokrętle klimy
-inna antena na dachu
-hamulce brembo małe
-inna czcionka na zegarach
-białe podświetlenie zegarów
-pokrywa silnika
-zaczep do holowania inny (ale tego na 100% nie wiem)
.......może jeszcze coś mi się przypomni...:-)
A co to za trick z tą kanapą ? ja mam wyprofilowaną kanapę a mam polifta...
Odpalając wciskasz przycisk start/stop czy trzymasz ?
Po lifcie też były dostępne "stare" kanapy. Pewnie zostało im w fabryce :)
Białe podświetlenie zegarów występowało przed liftem.
Kolejna różnica po FL:
- otwieranie bagażnika po wciśnięciu loga na tylnej klapie (mikrostyk); tym samym znika przycisk w podsufitce
Moja poprzednia alfa była przedlitowa . Teraz mam po lifcie . Oprócz wspomnianych wcześniej
różnic jest jedna dla mnie bardzo istotna - wynika to chyba z innego wyprofilowania tylnej kanapy :
zaczepy isofix do montażu fotelików dostępne są po otwarciu zamków w oparciu , a nie jak poprzednio
znajdowały się gdzieś głęboko w szparze między kanapą a oparciem . Dzięki temu montaż fotelika
jest w miarę normalny .
Jeszcze brak czarnej ramki między szybą pasażera z tyłu a szybą w bagażniku. Dla mnie najbardziej widoczna różnica z zewnątrz.
No faktycznie tak jest. Właśnie z ciekawości sprawdziłem.
ale z hamulcem tez tylko wciskasz?
bo ja nawet pojecia o tym nie mialem bo zawsze sprzeglo i na forum pisali o trzymaniu przy hamulcu i faktycznie na hamulcu samo wcisniecie nie odpalilo
pokrywa 2.0 fl
:D:D:D
edit
takie mam chyba tylko
( czarno czerwone )
Bociek sklerotyku:) to ja Ci o tym pisałam hehe
-dareknewry ja taką mam jak mi się uda to zrobię zdjęcie :)
Mam 1.9 8v
W 2007 już była inna pokrywa w 8v
Pokrywa wygląda tak...
A jeśli chodzi o odpalanie to nic się nie popsuło..na wciśniętym sprzęgle tylko naciskam i puszczam a kręci sama..:)
swietnie
to wciskasz czy trzymasz
jak masz nozke na hamulcu ?
Mój drogi Bociulku jak mam nóżkę na hamulcu to trza trzymać...:)
Hehe ale się dogadujemy.....
Kojarze też to czytałam..
Hehe :edziahaha: to Ci się udało....Szczęśliwego Nowego Roku życze:)
udalo to mie sie co innego
nie udalo sie jeszcze inne
ale ogolnie rok konczymy na +
bo inaczej sie nie da
no to najlepszego "ciulkonett"
No i oto w tym wszystkim chodzi żeby zawsze znajdować te plusy...Bociulku :P ;)
brac z tego co mamy +
i bedzie ok
nawet jak tlok peknie
:p