Czeka ktoś jeszcze? Czy jestem sam z tym problemem?
Jeszcze 49 dni...
Printable View
Czeka ktoś jeszcze? Czy jestem sam z tym problemem?
Jeszcze 49 dni...
Nie jesteś sam :) Mnie niestety czeka dużo dłuższe cierpienie, ale za to chyba będę pierwszą osobą na forum z TCT w julce ;)
Bać to się powinieneś tej manualnej :) Ja bym to TCT dziś brał w ciemno :)
Jakby Ci tu napisać .... 90% posiadaczy ma problem :)
nawet ja.. :(
Mam nadzieję że będę w tych 10%;)
Te 10% tylko nie widzi problemu :)
dla przykładu ja jestem w tej mniejszości :P skrzynia działa dobrze :)
jaki macie obecnie czas oczekiwania? ja czekałem od konca marca okolo 60dni.
Moja doszła między 6 a 7 tygodniem od zamówienia :D
Kolega jak dobrze pamietam to nawet "gałkę" urwał w tym ferworze walki :)
---------- Post added at 23:09 ---------- Previous post was at 23:07 ----------
i to by się kolego mogło zgadzać - bo człowiek z FAP z którym ostatnio gadałem powiedział że problem dotyczy silników benz. Być może w JTDM zastosowano inne podzespoły układu przeniesienia napędu. Aż chętnie bym się z Tobą Twoim przejechał :)
Jeździłem Mito z TCT i praktycznie bezpośrednio porównywałem z DSG. Jeśli chodzi o szybkość zmiany biegów to w obu jest błyskawiczna i niezauważalna. Jedyna różnica jaką zauważyłem kryje się najprawdopodobniej w sterowniku. DSG stara się być bardzo delikatna i np. przy hamowaniu redukuje biegi przy niższych obrotach (w TCT zdarzyło mi się szarpnięcie przy hamowaniu). Ma to jednak swoje wady, a główna jest taka że w DSG kick-down zbiera się ok. 2-3 sekundy, a w TCT jest praktycznie błyskawiczny. Na TCT decydowałem się także ze względu na złe opinie manuala :) Chociaż pewnie będzie miała swoje własne problemy...
Ja mam czas oczekiwania 13 tygodni, ale trzeba wziąć pod uwagę przerwę produkcyjną w sierpniu, więc w sumie wyszłoby 7.
Daj znać jak tylko odbierzesz .... plusem jest to że gałki nie urwiesz :D
Wystarczyło od razu wymienić na czerwoną i problemu nie ma :). Szkoda tylko, że cholerstwo 5 stów kosztowało...
Oczywiście podzielę się wrażeniami ;) Nawet trochę żałuję, że sobie bajeranckiej gałki nie zamontuję :D
Ja też nie mogę się doczekać. Zamówiłem Julcię pod koniec lipca i dostałem informację, że będzie w drugiej połowie września. Nie wiem tylko na ile potem termin jest dotrzymywany. Jakie wy macie doświadczenia?
Zależy od dilera. Auto będzie zrobione na czas, a kiedy dojedzie do salonu, to już tylko od nich zależy. Moje było zrobione w kwietniu, a z różnych powodów odebrałem je w czerwcu.
najlepiej jakbyś śledził jakie informacje w postaci "kodów" otrzymuje dealer od FAP. Pytaj co jakiś czas o status samochodu, który będzie sie zmieniał w miarę jak bedzie powstawał, aż do momentu jak dojedzie do salonu. Jeżeli mówią II poł. września to Ty powinieneś dostać na koniec miesiąca, no chyba, że coś stanie na przeszkodzie, tak jak wcześniej pisał radosuaf
Dzieki adadzio! Będe dealera od czasu do czasu męczyć.
Dochodzę do 10 tys km i też nie mam problemów ze skrzynią :)
Panel jakieś 250zł, gałka coś koło 500zł...
Przyjechała w poniedziałek;) Czyli jakieś 45 dni czekania było.
Przy odbiorze dowiedziałem się, że nie powininiem przez pierwsze 1500 km, kręcić silnika powyżej 4500. Też mieliście takie zalecenia?
Od tygodnia jeżdzę w kółko, żeby jak najszybiej nabić kilometry;)
Ja w swojej takich zaleceń nie miałem ale przez 2 m-ce tylko 4000 wyjeździłem :)
Ja generalnie nie przekraczałem 3,5 tys. Oficjalnie można cisnąć do oporu, a nieoficjalnie to wiadomo...
Więc poczekam trochę zanim przejdę na Dynamic;)
No i nic to nie dawało...., bo najlepsze przyspieszenie giulietta z silnikiem 1,4 MA osiąga w zakresie 2500-5500obr/min