Podczas nagłego, awaryjnego hamowania czuć, że auto delikatnie chce stanąć bokiem. Konkretnie mówiąc tył jakby delikatnie uciekał na lewą stronę. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
Pozdrawiam.
- Rafał
Printable View
Podczas nagłego, awaryjnego hamowania czuć, że auto delikatnie chce stanąć bokiem. Konkretnie mówiąc tył jakby delikatnie uciekał na lewą stronę. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
Pozdrawiam.
- Rafał
Amorki lub tez klocki.
Obydwie sytuacje przeszedlem w realu, jedna to walniety amorek a druga to nierownomiernie zuzyte klocki (jakim cudem??).
Wymiana spowodowala ze obiawy zniknely.
Dzięki.
Amory są ok, więc skłaniałbym się ku klockom, ale w takim razie co z korektorami? Czyżby nie zadziałały?
Pozdrawiam.
- Rafał
możliwe, ze masz zapieczone tłoczki hamulcowe w któryms z zacisków.
Sprawdż czy masz dobrze odpowietrzone hamulce.
jedź na rolki do stacji disgnostycznej - niech sprawdzą , czy hamulce równo biorą.
Jeszcze dla potwierdzenia: na wszystkich kołach masz te same opony?
tak jak kolega intruz radzi, jedź na stację tylko na taką żeby ci w razie czego dowodu nie zabrali :)
nic nie szkodzi, przecież pojedziesz tylko we własnym interesie, nie musisz im dowodu pokazywać.
jak juz o hamowaniu...chcę wymienic klocki h. z przodu - pierwszy raz w alfie.Czy może mnie tam spotkać jakaś niespodzianka w postaci nietypowego klucza itp
Chciałbym tez przetoczyć tarcze. Czy zna ktos z Was minimalny wymiar tarczy, kwalifikujący ją do wymiany? ( mam mały rant)
A w ogóle na jakie klocki i tarcze masz zamiar wymieniać?
Wejdź sobie do katalogu intercarsu, tam powinny być normy.
Znalazłem wymiary na stronie IC.Tarcze najpierw zmierzę,a potem zdecyduję,czy wymieniać. Klocki juz mam - kupiłem ferodo.
A propos tarcz. Liczyłem, że może Mikoda ma tarcze do 159. Niestety nie. Co więcej nie wiedzą kiedy będą mieć je w swojej ofercie...
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja mikody nie polecam i nigdy jej bym nie założył do 159.