alfa romeo 156 2.0 jts przy wymnianie paska rozrządu mechanicy stwierdzili uszkodzenie wałka od strony ssącej (upiłowana krzywka), od czego mogło to się stać???
na pamiątke dali mi ten wałek...
Printable View
alfa romeo 156 2.0 jts przy wymnianie paska rozrządu mechanicy stwierdzili uszkodzenie wałka od strony ssącej (upiłowana krzywka), od czego mogło to się stać???
na pamiątke dali mi ten wałek...
Jeżeli to jedna krzywka to musi być jakaś wada materiału lub stanał zawór i rozwaliło krzywkę a swoją drogą żeby dziewczyna ineresowała się takimi sprawami :shock:
tylko jedna, środkowa - jest niższa od pozostałych o pół cm. i w czasie jazdy nic nie było czuć,
a swoją drogą jak płacę to chce wiedzieć za co. :roll:
krótsza krzywka bardzo mało uchylała zawór ssący , jeszcze trochę i przestał by palić na jednym cylindrze, pewnie musiał mocno dymić
czy dymił to nie wiem, na pewno tym co przedemną jechali czasem dymki leciały - passaty tdi :lol:
ale od czego to mogło sie zepsuć?
Jak zwykle nie uważnie czytałem twój pirwszy post , to silnik JTs a nie disel więc ma 16 zaworów jak myslę czyli 2 ssące jak jeden się do końca nie otwierał to minimalna strata bo drugi uchylał się wpełni więc stąd brak odczuwalnych objawów . Krzywka była wykruszona czy wytarta?
równiutko wytarta, zeszlifowana
uszkodzona krzywka to zapewne rezultat nie sprawdzania poziomu oleju
jak mężowi pożyczę autko to biega z bańką i dolewa po pół szklaneczki, ale nigdy nie zapaliła się kontrolka oleju.
kolega - od którego zaraziłam się wirusem ALFKA - dolewa do swojej jak tylko na zakrętach kontrolka mu się zaświeci.
Jak kontrolka sie zaświeciła to już tragedia , brak ciśnienia oleju to śmierć dla silnika a to sygnalizuje lampka czerwona ( brak ciśnienia oleju ) w takiej sytuacji dziwi mnie tylko że wytarło tylko jedną krzywkę ale ta kontrolka świeci bez względu na zakręty
andrew, andrew znowu nieuważnie czytasz - to kumplowi się zapala na zakrętach
Jeśli zapala się na zakrętach to albo za niski stan oleju co jest prawie równo znaczne z brakiem smarowania lub sygnalizuje zapalenie się rezerwy paliwa albo jeszcze brak płynu w spryskiwaczach ,płynu chłodzącego lub płynu chamulcowego. Mam nadzieja że nie to pierwsze :lol:
u mnie parę razy zapaliła się kontrolka hamulców, wymienili klocki i wszystko wróciło do normy. Jęśli chodzi o olej, to mąż mi mówi, że na w instrukcji norma to 400ml na 1000km, a on dolewa 250 co 2000tyś i kontrolka oleju jeszcze nigdy nam się nie zapaliła.
Dzięki Wam za pomoc!!!!!!!<h<h<h<h<h
Nie będę Cię denerwował i tylko napiszę tak jak ktoś wcześniej wspomniał . Wytarcie krzywki walka mogło spowodować zanik smarowania olejowego.
Spalanie oleju zalezy m.in od rodzaju oleju... Jak kupisz jakis olej typu 10w60 to bardzo prawdopodobne jest, ze w ogole nie bedzie trzeba go dolewac. Wazne natomiast jest to, zeby poziom oleju byl na rowno drugiej kresce (ani centymetra wyzej, ani nizej) tego drutu co sie sprawdza poziom oleju. W normalnych autach leje sie tak, zeby poziom byl pomiedzy tymi dwoma kreskami, a alfa musi miec duzo oleju, bo wariator to lubi. A do tego najlepiej zmieniac go co 10 tys km...Cytat:
Napisał moninika
Miałem podobną sytuację- przytarta krzywka na wałku po stronie wydechu. Przyczyną był niski poziom oleju, a że wałki są na końcu drogi oleju przez silnik tam najczęściej występuja uszkodzenia. Jeśli krzywka przytrze się nawet minimalnie to zniszczeniu ulega warstwa utwardzona i dalsze zużycie następuje bardzo szybko.
Pozdrawiam!
w mojej starej głowicy tez była co prawda delikatnie ale byla przytarta jedna krzywka, wbrew pozorom duzo ludzi tak juz zniszczyło wałek rozrzadu..
na szczescie w komplecie z nową głowicą dostałem nowe wałki z ASO :)
Po tych waszych komentarzach pogoniłam męża, żeby pilnował górnej granicy poziomu oleju na bagnecie.
Biedny mąż jeszcze go poganiają lepiej wymienic ten olej mowie tak bo wytarty wałek zostawił warstewe otpylu i nic sie nie stanie jak go sie szybko wymieni albo nie bedzie sie jeżdzic przed wymiana i szklanek z popychaczami i jednego wałka Olej zmienic po wymianie jeszcze raz po 800 km i powinno byc dobrze :mrgreen:Cytat:
Napisał moninika
Te kobiety są okrutne :(
Właśnie nie rozumiem dlaczego w nowych alfach nie ma wskaźnika ciśnienia oleju! W klekocie 159 wstawią wskaźnik doładowania a tak ważnego wskaźnika nie. Bez sensu ogólnie, ja słyszałem ta lampka zapala się jak ciśnienie schodzi poniżej 0,3 bara ale i tak wtedy już po ptakach.Cytat:
Napisał 75andrew155
Nie ma takiej opcji, żeby krzywka padłą przez brak samrowania bo musiałą by chodzić całkiem na sucho przez długi czas, chyba, że chodzi wam o to, że nie podstawiało by popychaczy, ale wtedy by stukało. Musiał być jakiś wadliwy wałek.
facet musi dbać o swoje kobiety :DCytat:
Napisał 75andrew155
tzn o mnie i o Alfkę - i to w tej kolejności :lol:
czy to normalne żeby sprawdzać olej co 2,3 dni???Cytat:
Napisał Tuti
Mój mąż jak to przeczytał teraz lata z tą bańka (Mobili1 5w50) ciągle dolewa, ciągle ubywa, min ilości ale zawsze :?
jak często sprawdzacie olej?
To zależy ile robi przez te 2/3 dni kilometrów i jak ostro jeżdzi co tysiac kilometrów warto sprawdzić stan oleju
tylko troche to dziwne bo ideą JTSa miała byc czystosc spalin a tym samym znikome zuzycie oleju
Mój JTS nic nie bierze.Cytat:
Napisał Alfista
samochód ma przejechane ponad 60.000km,Cytat:
Napisał moninika
a co do stylu jazdy to różnie, jak to w mieście na dziurach powoli, a na prostej szybko.
Na pewno nie jest to styl emerycki :lol:
walki sa utwardzane powierzchniowo i mogl sie trafic poprostu bubel ale jest jeszcze sporo innych sposobow na uszkodzenie walka ponizej sposoby
zlej jakosci olej
zla lepkosc oleju
za maly stan oleju
za rzadka wymiana oleju
palowanie silnika zaraz po rozruchu
nie odpowiedni filtr oleju
za rzadka wymiana filtra oleju
wadliwy filtr oleju / byly przypadki urywania sie kawalkow filtra, ktory wedrowal po magistrali firmy filtron/
brak regulacji luzow zaworow
brak luzu na zaworach.
zbyt twarda sprezyna na zaworze/blad montarzu/
chyba tyle jak cos pominolem prosze uzupelnic
[quote="marcins737"]a na jakim oleju jeździsz ??
na tym co zaleca producent SELENIA 10w40