witam
dzisiaj pojawił mi się problem schowka na okulary.
Nie chce się zamknąć.... wydaje mi się że ten środkowy zameczek się zepsuł.
Macie jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?
Printable View
witam
dzisiaj pojawił mi się problem schowka na okulary.
Nie chce się zamknąć.... wydaje mi się że ten środkowy zameczek się zepsuł.
Macie jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?
A który schowek jest dedykowany stricte na okulary ?
tak ten u góry pod szybą.....
U mnie nie ma pod szybą schowka pod okulary - no chyba że go nie zauważyłem. Mam schowek pasażera i tam jest półeczka, gdzie chowam okulary.
to chyba zależy od wersji.... ja mam schowek w zaraz za światłami pod sufitem....
Dokładnie. Ja też nie mam tego schowka.
no ja niestety mam i się nie zamyka teraz..... mało tego jest ciągle otwarty i mnie denerwuje:)
Dragan wstaw proszę zdjęcie tego schowka. Mało kto chyba taki ma.
A propos wersji, to jaka jest wersja wyposażenia Twojej 159?
Pozdrawiam.
- Rafał
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...AASUVORK5CYII=
---------- Post added at 10:03 ---------- Previous post was at 10:00 ----------
kurcze próbowałem wkleić powyżej rys z instrukcji ale cały czas wywala mi błąd że post jest za długi:(
jakby co to w instrukcji 87 strona ten schowek jest pokazany
a jaką masz wersję
chyba u większości się nie zamyka, ja mam permanentnie zamkniety i jest spokoj
A ja mam taki schowek, który na dodatek działa bez problemu i nawet z niego dużo korzystam;)
Też taki mam, przy lampkach na suficie, ale okulary się tam nie mieszczą, przynajmniej moje. A otwiera się i zamyka bez żadnych problemów
W moim przypadku jest to schowek na ładowarkę samochodową do telefonu :) Ale na szczęście działa bez problemu.
U mnie raz się sam otworzył, jak wjechałem w jakąś dziurę, a tak to działa bez problemów. Chyba musiałbyć cały element wymienić, albo wymontować i zobaczyć co tam się stało.
zarzućcie fotkę tego schowka
element wymontowałem....na bank poszedł zamek.... jutro zabieram się za szukanie nowego po sklepach:(
Coachu - jutro, nie chce mi się do garażu schodzić ;)
Co to za przyciski? od oświetlenia? bo jak od oświetlenia, to też je mam. Pewnie wszyscy mają. Może masz lustro fotochromatyczne i wtedy tego schowka nie ma??
o znalazłem, u mnie jest schowek jak na zdjęciu
Załącznik 33646
A to nie jest tak, ze jesli jest schowek na okulary, to nie ma fabrycznego alarmu i na odwrot? Tylko fabrycznego, nie takiego dokladanego w ASO :)
Ja mam i schowek i alarm. Jak ostatnio byłem w serwisie, skąd kupowałem Alfę to dostałem informację, że alarmy Meta-system są montowane fabrycznie a nie przez serwis. Taki też alarm posiadam.
Wodzu, a gdzie masz czujki od tego alarmu?
dwa mikrofony mam w rogach szyb, czujnik (chyba uderzeniowy) w lewym, górnym rogu, kontrolka razem z przyciskiem sterujacym przy lewym przednim słupku, na desce rozdzielczej. Chyba tyle.
Za tą wiadomość o fabrycznym alarmie to sobie palca nawet nie dam uciąć, zwłaszcza, że koledy na forum jednak twierdzą że to w serwisie montowane. No ale rozmawiałem z człowiekiem który zna moją alfę od momentu jak się w Polsce pokazała.
Ja mam lusterko samo ściemniające. To by wyjaśniała dlaczego nie mam schowka.
Wodzu, a co Ty masz za fotele w swojej 159 ?
U mnie tak ten schowek wygląda.Załącznik 33663Załącznik 33664
A więc jedno nie wyklucza drugiego. Ja tam gdzie schowek mam jeszcze przyciski od ble&me oraz jakieś dwie gumowe zaślepki.
A te siedziska z tego co widzę przerabiane.
To sterowanie blue&me masz w podsufitce a nie w kierownicy? To co masz na kierownicy za przyciski?
Mam lusterko samo ściemniające się (z przyciskiem od spodu do aktywowania/dezaktywowania). Natomiast w miejscu gdzie masz schowek mam panel z trzema przyciskami, których funkcji do końca jeszcze nie znam (nie mam polskiej instrukcji). Jest to przycisk SOS oraz dwa przyciski związane z NAVI.
Też mam takie dwie gumowe zaślepki.
Po czym poznać czy moja Alfa ma fabryczny alarm, czy też nie? Wewnątrz nie wypatrzyłem żadnych czujek, ale w drzwiach kierowcy jest czerwona dioda, która mruga po zamknięciu centralnego.
Pozdrawiam.
- Rafał
Alces napisał jakie mam przyciski.
Oki
Panowie ci co macie schowek....
czy możecie sprawdzić mi jedną rzecz?
Czy ten czarny zameczek chodzi z oporem czy luźno? a jeśli z oporem to w jakiej jest pozycji? Bo cały czas staram się zdiagnozować co się popsuło ewentualnie co wymienić?
Ale skąd masz takie siedziska ? Sam to kombinowałeś ?
Jak w porównaniu z tym oryginalnymi ?
Kolego, to nie są siedzenia w jego samochodzie. To zdjęcie z policyjnej 159, które jeżdżą obecnie po polskich drogach. Fotografia miała tylko pokazać umiejscowienie schowka na okulary.
Tak, ten czarny "dzyndzel" w elemencie, który jest opuszczany, lata sobie luźno na prawo i lewo przy otwartym schowku. Także to raczej nie w nim leży przyczyna.