Pilnie poszukuję środkowego tłumika do 164 2.0 TS z 1996 roku. Ma może ktoś taki zbędny? O zamiennik ciężko a oryginał kosztuje kosmiczne pieniądze.
Printable View
Pilnie poszukuję środkowego tłumika do 164 2.0 TS z 1996 roku. Ma może ktoś taki zbędny? O zamiennik ciężko a oryginał kosztuje kosmiczne pieniądze.
wez stary na wzor to dobry tlumikarz ci bez problemu cos dobierze....
Tłumikarz twierdzi że nie dobierze. Wczoraj się głowił nad tym. Tam jest taki trójkątny tłumik. Dorobić mogą ale będzie owalny a nie taki jak tamten. Podobno będzie sporo głośniej. Jest jeszcze szansa na wydarcie walkera za ok 420 zeta, a jeżeli nie to oryginał za 984 zł. Masakra
załóz ostatni z 3.0v6 a srodkowy wywal- przerabiałem kiedys i było oki.
W swojej 164 miałem najpierw oryginalny zestaw, potem wymieniłem końcowy tłumik na customa (brzmi lepiej niż samoróbka ;) ), potem wyciąłem środkowy całkiem.
Na końcu zrobiłem cały wydech od początku do końca nowy i stwierdzam, że zarówno oryginał jak i ostateczny cały wydech są tak samo ciche.
Aha... i środkowy jest z Bosala, trójkątny więc nie nic trzeba dorabiać.
kolega ma wydech od 2.0 TS ale od 155... jeżeli pasuje, to mogę załatwić.
podepnę się pod temat
W swojej 2.0 V6 TB mam oryginał środkowy i końcowy Remus z 3.0
Czy wyrzucenie środkowego tłumika mocno zwiększy hałas?
Muszę wymienić rurę od katalizatora do tłumika środkowego to przy okazji bym się go pozbył :)
srodkowy trojkatny od 3.0 tez bedzie pasowal... mialem w zielonej alfie owalny i tez pasowal...
napisz do zonkil90 ... kolega ostatnio zamawial na zamowienie koncowy wydech ..
Mam do wymiany tłumik końcowy i środkowy. Gdzie powinieniem szukać interesuja mnie zamienniki, zna ktoś jakieś strony gdzie maja je dostepne bylbym wdziecznu za linki:) Silnik 3.0 12v 96r
na rynku polskim tylko imasaf i tesh. z tego co ja wiem wsio na zamowienie
Znalazlem cos takiego jak myslicie bedzie dobre do mojego modelu?
http://www.iparts.pl/czesc/tlumik-ko...57-230451.html
http://www.iparts.pl/czesc/tlumik-sr...455-18440.html
jak zapytasz o dostepnosc dostaniesz odp na poziomie min miesiaca oczekiwania z tego co ja wiem:) moze sie to zmeinilo
Ja do nich pisałem, towar niedostępny...
To lipa może ktoś zna jakieś strony hurtowni gdzie mogłyby być dostepne?:)
swego czasu szukalem. nikt nie ma. sprobuje jednej opcji ale super tanio to nie bedzie...
ok czekam na wiadomosc postaraj sie jak najtaniej zalatwic o ile to mozliwe:)
jutro powalcze. moge wstepnie zadeklarowac zainteresowanie 2ma kompletami?
Może to pomoże:
http://webautoservice.pl/uklad-wydec...-164-1456.html
http://www.catalogue.bosal.com/pages...artype=&fuel=B
Pod pierwszym adresem obsłużono mnie sympatycznie i fachowo.
Wiem, że ta oferta dotyczy silnika z przed 1992, ale przecież ten silnik nie zmienił od tego roku, do końca produkcji, ani mocy, ani ilości zaworów.
Oczywiście, jestem ciekaw opinii bardziej doświadczonych kolegów w tym temacie.
Zastanawiające jest to, że katalog BOSAL-a podany w drugim linku, nie oferuje tłumika do 3.0 12v po 1992 roku.
Domyślam się, z jakiej firmy jest tłumik oferowany w pierwszym linku. Kupiłem taki i muszę przyznać, że był porządnie wykonany i co najważniejsze, nie sprawił najmniejszych problemów montażowych. Co nie jest takie oczywiste, przy produktach za taką cenę.
na ta chwile koncowy tesh za 310 srodek za 210 o ile ktos lubi tesh:)
Witam ja w tym tygodniu kupiłem środkowy za 220zl w zaprzyjaźnionym sklepie, nie pamiętam jakiej firmy, ale wygląda porządnie. Musiałem poczekać ok 5 dni na zamówienie. Jeszcze go nie zamontowałem. Ten ma okrągłą puchę a ten co mam w aucie obecnie, owalną płaską. Jak chcesz to mogę Ci podać namiary to może wyślą lub powiedzą skąd zamawiali.
no ale masz TS a chlopaki do v szukaja;)
Dzisiaj byłem u jednego wydechowca to mi powiedział troche ponad 300 zł za każdy, ale identyczne z moimi oryginalnymi to one nie są...
Amigas ja jak najbardziej byłbym zainteresowany, ale co rozumiesz przez slowa "o ile ktos lubi tesh"?
wynika to ze specyfiki rozwiazan stosowanych przez tesh ma on specyficzny dziek taki troche abartowsko-gwizdzacy:) ale jest za to trwaly:) ps daj vin na priv upewnimy sie czy wsio ok:)
Temat jest dotyczący tłumika środkowego do TS, a nie V6 dlatego odpisałem :)
ja moge podpiwedziec tylko tyle ze wydech przed i po 92r wg kazdego dostepnego mi katalogu jest rozny:)
---------- Post added at 13:20 ---------- Previous post was at 13:20 ----------
ja moge podpiwedziec tylko tyle ze wydech przed i po 92r wg kazdego dostepnego mi katalogu jest rozny:)
Koledzy, czy ktoś może wyjaśnić różnicę w budowie ukladu wydechowego pomiędzy 3.0 V6 12V do 92 roku i 3.0 V6 12V po 92 roku, pytam, bo muszę wymienić tłumik środkowy, mam auto z 95 roku,
znalazłem wiele ofert i wszystkie są do 92 roku, tak jak np tu http://allegro.pl/tlumik-srodkowy-ko...516129908.html
Może ktoś wyjaśnić różnice??
dziś montowałem ten tłumik - długość i wygląd ten sam, ale od strony kata nie ma takiego wgłębienia na pierścień i rura jest większa niż w starym środkowym przez co skręcenie tego było nie możliwe, ponieważ dziura u mnie w środkowym była wielkości jajka to zrobiłem tak, że odciąta została flansza z nowego środkowego i przyspawana do rury od kata
czyli rozumiem, że dal normlanego zakladu ktory wie co i jak to nie jest jakiś mega problem, a jak z dźwiękiem auta??
mechanikowi zajęło to może 1,5h max, dźwięk - cichutko w końcu. minus tego rozwiązania- następny środkowy też trzeba będzie spawać do kata bo flanszy z kata nie odzyskam. ja jestem zadowolony
właśnie taka opinia mnie interesowała, muszę pojechać, bo teraz mam dźwięk taki, że nic nie słyszę, więc chcę ocenić cały układ i dopiero kupować częsci, ale ta cena jest bardzo zachęcająca:)
jutro jak nie zapomnę nagram dźwięk i ci wkleje
super by było wielkie dzieki za pomoc
Ja mam taki tłumi do ts-a o jakim mowa :)