Witam,
ostatni ktoś mi zawinął (czyt. ukradł ) zaślepkę spryskiwacza reflektoru. Czy wiecie gdzie mogę otrzymać taką zaślepkę? Na alle... nie ma, a po szrotach jeszcze nie jeździłem, chociaż i tak wątpię, żeby ktoś mi sprzedał jedną zaślepkę.
Printable View
Witam,
ostatni ktoś mi zawinął (czyt. ukradł ) zaślepkę spryskiwacza reflektoru. Czy wiecie gdzie mogę otrzymać taką zaślepkę? Na alle... nie ma, a po szrotach jeszcze nie jeździłem, chociaż i tak wątpię, żeby ktoś mi sprzedał jedną zaślepkę.
W ASO chyba się da samą górę dokupić. Nawiasem mówiąc to żenujące to się w tym kraju dzieje..
za taką zaślepkę ASO zawołał sobie 75 zł... do tego trzeba ją pomalować. Już wiem, czemu ktoś miał lepkie ręce :P
No właśnie mi też znikła została dziura taka :/ nie wiem czy ktoś mi zwinął czy sama się urwała bo było oblodzone to wszystko i mogło przymarznąć i przy wysuwaniu pęknąć no chyba ze kamień jakiś uderzył :P bo da się to zdemontować łatwo tak ? jak to zamontować jak by co na allegro jest po 49 czarna będę musiał pomalować w aso pytałem się z lakierowaniem i montażem 133 zł eh
możesz podesłać jakiegoś linka z tą zaślepką ?
Ja swoją zgubiłem podczas jazdy autostradą i spryskiwaniu reflektorów przy 180 km/h :D
z takimi małymi elementami zawsze uderzam do użytkowników "tanifiat" albo "tylkofiat" na alledrogo, praktycznie wszystko mają na zamówienie trzeba tylko napisać maila. Czas realizacji w moich przypadkach to zazwyczaj 2 - 3 dni. Zawsze było taniej niż w ASO nawet doliczając wysyłkę.
hm... ja w ASO w krakowie za szt zapłaciłem 35 zł do malowania, więc nie narzekałem :D
ja byłem w Polinarze w Krakowie na Dąbiu i mi gość chciał sprzedać całą końcówkę za 100 zł.
Mam ten sam problem ale mi się to ułamało, i podejrzewam że często się to zdarza w momencie jak spryskiwacze były zamarznięte i po otwarciu nie chciały już wrócić na miejsce a próbowały na siłę :) na szczęście ja swoją zaślepkę znalazłem, ale mocowania są połamane :/ chyba przykleję ją na sztywno i tyle :P
najlepsze rozwiązanie... mi już skradziono, albo zgubiłem, z naciskiem na to pierwsze :P drugą, tym razem lewą :/ w ASO zapłaciłem 50 zł do pomalowania
chcecie mi powiedzieć, że cena pomiędzy różnymi ASO może być inna ?
jak to to zaslepki nie mają ceny urzędowej ? przedziwne :D
moje też będą przyklejone. Spryskiwacze reflektorów i tak mam już zaślepione i odłączone, bo mnie wkurzały tym, że tylko brudziły maskę
możecie podrzucić fotkę spodu (mocowania) owej zaślepki ? ostatnio jak myłem zauważyłem że mi się troszke "majta" na boki, nie
chciałbym jej zgubić ;)
Ja też je chyba odłącze bo są tragiczne :/ O ile w dzień jest spoko bo można wyłączyć światła i spryskać szybę o tyle w nocy nie zawsze jest taka możliwość :/
panowie ponawiam temat- proszę o zdjęcie mocowania zaślepki spryskiwacza gdyż nie chciałbym czegoś uszkodzić przy jej demontażu.
Wrzucę Ci, ale najwczesniej jutro jak się ogarnę na uczelni. Tam nie masz w zasadzie czego uszkadzać. Musisz tylko dobrze ją zamocować, żeby luzu nie dostała i żeby nie spadła
mi chodzi o to jak ją ściągnąć nie uszkadzając jej mocowania. musze ją ściągnąć i poprawić bo się troszke rusza i nie chce jej zgubić gdzies po drodze.
Postaram się wrzucić Ci jutro te fotke ale na wstępie Cię uprzedzę żebyś uważał zwłaszcza teraz jak jest zimno i plastik jest dość kruchy, te mocowania nie są najwytrzymalsze :/
wrzucę Ci później zdjęcia, bo mam w końcu zrobione, ale na innym kompie.
a powiedzcie mi czy wymieniacie z reguły sama zaślepkę czy to urządzenie spryskiwacza ? Bo w ASO mi powiedzieli, że samej zaślepki się nie da kupić.
Źle ci powiedzieli. Sama zaślepka ma swój nr części i jest do kupienia osobno, potem trzeba by ja tylko pomalować w kolorze nadwozia
Co wcześniej w postach było juz opisane
- - - Updated - - -
Załącznik 89753
nr części 71736428 ( prawa )
71736429 ( lewa )
google =
i kurde proszę bardzo - jest
http://hurtownia.euroforin.eu/korek-...ia-p-3748.html
tylko jak to kurde przymocować ? Ja tam nie widzę żadnych zaczepów w które można by ją wkliknąć ;/
ja kupiłem ze sklepu do którego link wrzucił bocian. Później dorobiłem lakier w sprayu i pomalowałem tym lakierem zaślepkę, do tego bezbarwny. Dzisiaj założyłem i jest fabryka :)
Koszty : 56 zł zaślepka z przesyłką, baza pod kolor nadwozia w sprayu 48 zł, bezbarwny 21 zł. Sprayu mam na tyle, że starczy mi jeszcze na 20 takich kompletów :)
No to ładnie :) czyli miałbym drugą zaślepkę gratis :) hehe, no cóż. U mnie w ASO w Krakowie najtaniej zaślepkę znalazłem za 80 zł. W sumie oddaje za tydzień auto do lakiernika więc mógłby mi to prysnąć przy okazji ale, że w gorącej wodzie kąpany jestem to musiałem mieć na już :) No trudno, jakoś przeżyję ten wydatek hehe :)
a malowałeś to u lakiernika czy sam?
u lakiernika. Bo Ty pewnie zamówiłeś całą puchę w sprayu, a ja dosłownie 30 ml (6 zł) i musiałem oddać to zaprzyjaźnionemu lakiernikowi, który wziął za to dokładnie 20 zł :)
Dokładnie, kupiłem całe 400 ml w spray`u :) Trudno, zostanie mi na inne rzeczy w razie czego :)
na przyszłość lepiej znaleźć jakiś zakład/sklep, który może rozmieszać farbę na miejscu w dowolnej ilości, wychodzi taniej :)
Witam ostatnio byłem w szoku jakie są tanie części u mnie w aso :P zawsze myślałem ze Aso zdziera a tu chce być inaczej i to znacząco przykład - zaślepka czarna spryskiwacza ok 26 złotych w aso na allegro 49 zł , mało tego zaślepka egr orginalną ricambi za 16 zł a na allegro 30 :) tak ze jak się chcę to może być taniej :) Auto hit w Tychach chyba normalnieje albo co :P
Jak chcesz to ja Ci mogę pomalować. Mam dużo lakieru tyle, że czarnego :D
Słyszałeś kolega Ci może pomalować ;) , ja się pytałem to powiedzieli że pomalowanie montaż i ta zaślepka to ponad 100 zł ,bo biorą jak za malowanie elementu muszą farbę kupić , wolałem zrobić u znajomego lakiernika :) no i puszkę farby mam :). A co do tej zaślepki myślę ze w Twoim przypadku nie ma sensu się bawić w takie kombinowanie, nie wiem ile po teraz stoją w aso czy się ceny zmieniły ale szkoda zachodu , jedz do aso pierwszego lepszego będzie na pewno tanio taka część te parę złotych nie zbawi Cie :) . A jak nie to napisz do tego auto hitu w tychach może Ci wyślą będzie mniej zabawy i dla każdego dobrze :).
dziś szukałem tej zaślepki i niestety Auto Hit w Tychach ma ją już za ... 85zł, promocja się skończyła :)
A jak zamawialiście kolor? Podawaliście tylko ten numer z tyłu co jest na klapie? bo malował mi parę dni temu lakiernik błotnik i wyszła mu tragedia z kolorem ...
Lakiernik dupa. Mi dobrał komputerowo gość w lakierni, jak nie wiem ale różnicy nie ma. Jaki masz kolor ? Może ja Ci pomaluje ?