Podłączałem cos dodatkowego pod puszke bezpieczników w alfie 145. i zauważyłem taki " układzik". Może wie ktos co to takiego jest i czemu to nie jest do niczego podłączone.?
Załącznik 34106
pozdrawiam 1990mb - Michał
Printable View
Podłączałem cos dodatkowego pod puszke bezpieczników w alfie 145. i zauważyłem taki " układzik". Może wie ktos co to takiego jest i czemu to nie jest do niczego podłączone.?
Załącznik 34106
pozdrawiam 1990mb - Michał
a w tym miejscu normanie nie jest przekaznik szyb?
hymm? no nie mam zielonego pojecia. jak bbym wiedział to bym nie pytał;p
To jest sterownik centralnego zamka.
Dzięki za wyjaśnienie. Tylko ciekawe bo odchodzi tam jeden kabelek nie podłączony do niczego a centralny normalnie działa . Ale juz tym bede sie martwił później.
dzieki za szybkie odpowiedz.
Ten układzik powinien miec obudowę, a do czego ten tajemniczy kabelek jest to :dontknow:
moduł zamka centralnego ze sterowaniem pilotem, ten wiszący kable to antenka
każda 145/146 ma taki układzik ?? w mojej był założony jakiś dodatkowy alarm ale byłem zmuszony go odpiąć bo rozładowywał aku, i chcę zrobić tylko centralny sterowany pilotem i taki oryginalny układzik by mi ułatwił sprawę.
czyli to znaczy że moja bella ma centralny z pilota? nie wiedziałem o tym bo do auta dostałem jeden kluczyk i to zwykły na dodatek.
Wygląda na to, że masz centralny zamek sterowany z pilota. Jak widać poprzedni właściciel zagubił pilota i nie wspomniał o tym. Możliwe, ze da się go dobrać i odtworzyć całość. Warto popytać w warsztatach, które się tym zajmują. Ktoś tam grzebał bo jak widzę zdjął obudowę od tego sterownika.
no pewnie jest tak jak Ty mówisz. Ale obudowe akurat mam od tego, zdjąłem ją na potrzeby zrobienia zdjęcia. To teraz musiał bym kupić oryginalnego pilota, dorobić klucz i zaprogramowac go. dobrze myśle?
a więc po patrzyłem dziś co u mnie widnieje w skrzynce i mam żółty przekaźnik od zamka centralnego ale bez kabelka (anteny) teraz mam pytanie do was , skoro ten przekaźnik steruje zamkiem to czy jak bym go wywalił i w jego miejsce wstawił też żółty tylko że z anteną to czy będzie działać sterowanie z pilota ?? na pewno można dostać gdzieś uniwersalne piloty w których można dostrajać częstotliwość nadawania.
zamiana tych układów w 155 powoduje to że centralny w ogóle nie działa, w 145 może być podobnie.
jak by ktoś miał taki przekaźnik przygotowany pod sterowanie z pilota to może by pożyczył dla testów jak by się udało i by działał to odkupię.
no ja własnie też myślałem o takim uniwersalnym pilocie. Może wie ktoś czy takie coś istnieje i czy zadziała z tym moim sterownikiem, (jeśli działa oczywiscie bo tego nie wiem)?