ma ktoś w swoim mito bagażnik dachowy, szukam jakiś zdjęć jak to wygląda, bo zastanawiam się nad zakupem :)
może ktoś wie czy jest jakaś alternatywa dla aso :]
Printable View
ma ktoś w swoim mito bagażnik dachowy, szukam jakiś zdjęć jak to wygląda, bo zastanawiam się nad zakupem :)
może ktoś wie czy jest jakaś alternatywa dla aso :]
Tak jest bardzo przyzwoita firma która oferuje nietypowe bagażniki - do nowych modeli - ja tam znalazłem do Giulietty i zamierzam kupić,
sorry ale nie pamiętam nazwy tej firmy - reklamują się jako najcichsze bagażniki - wstaw fraze najcichszy bagażnik samochodowy w google - powinna firma wyskoczyć,
może to Ci pomoże :)
Hej.
Nie kupuj oryginała, świszcze od 130km/h jak opętany...
a jest jakikolwiek zamiennik?
Do Gulietty zamienników praktycznie nie ma - może w Mito jest inna sytuacja. Thule wycofało swój model ze względu na "zbyt miękki dach" w Gulietcie. Wishpbar teoretycznie jest w cenniku, ale przedstawiciel w Polsce robi "wielkie oczy" jak słyszy model, straszy trudnościami i ściąganiem na zamówienie (z Australii).
ja mam u siebie bagażnik Mont Blanc. używam już 3 rok, zimą box na narty, latem uchwyty na rowery. Polecam.
_tomek_, oczywiście, ale dopiero w weekend
Załącznik 35565Załącznik 35567Załącznik 35568
udało się wygospodarować trochę czasu:)
a teraz kolejne pytanie z serii bagażnikowej :)
jaki box do mito-tylna belka jest dość wąska co mocno ogranicza wybór :/
Odswiezam temat. Czy ktos kupil jakis bagaznik dachowy? Co mozecie polecic oprocz mont blancka ktory kest troche drogi
a czy ktoś testował bagażnik CRUZ?
http://www.hossa.pl/bagaznik-cruz-935-613-sx110.html
na allegro sa tańsze bo już około 220 zł,
cena bardzo atrakcyjna - dlatego jak zawsze się boję ryzykować - natomiast jego jedyna wadą jest to że jest brzydki - niealuminiowy?
a czy ktoś kupował już box`a? bo nie wiem jaki dobrać jego rozmiar, żeby nie robił problemów
dorzucę jeszcze jako ciekawostkę w temacie transportowym:)
zakupiłem ostatnio: Alfa MiTo Dog Guard 71805354
nie najtańszy to gadżet ale za to spełnia swoje zadanie wyśmienicie, oto kilka fotek:
Załącznik 107577Załącznik 107578Załącznik 107579
A mógłbyś powiedzieć jak długi masz ten box na narty, da radę zamontować takiego Thule Pacific 200 ?
Witajcie...
Mam Mito z panoramicznym dachem oraz miejscami montażu bagażnika jak na zdjęciu poniżej...
Pytanie jaki bagażnik polecacie?
Wiadomo oryginał, ale drogi może Cam Totus lub Mont Blanc albo coś innego...
Czy macie jakieś doświadczenia, czy przy montażu nie dojdzie do uszkodzenia dachu panoramicznego?
Każda podpowiedź jest mile widziana...
Dziękuję i pozdrawiam...
Załącznik 243509
Oryginału nie zamontujesz do wersji ze szklanym dachem (tzn. pewnie można zamontować, ale w instrukcji jest na pierwszej stronie napisane jasno, żeby nie. Pewnie właśnie można coś uszkodzić.)Załącznik 244053
Faktycznie, nie pomyślałem o tym. Tak poza tym, to te belki wyglądają dobrze na MiTo, tylko dość wysokie są. I wąskie - tzn. mają wąską powierzchnię do montażu innych bagażników, szczególnie tylna belka. Nie ma opcji montażu uchwytu na rower obok boxu (biorąc pod uwagę box Alfa Romeo).
Dzięki za info...
Kupiłem Cam TOTUS'a 40135 jak zamontuję to dam znać jak to wygląda.
Sprzedawca twierdzi, że ten model można montować do szklanego dachu... ponieważ producent nie wyklucza montażu na szklanym dachu.
Po złożeniu zobaczę, jak to wygląda... i napiszę...
Pozdrawiam...
Niestety Cam Totus 40135 poszedł do zwrotu, bo miał za krótkie przednie śruby na szklanym dachu.
Dzisiaj zamontowałem bagażnik dachowy AURILIS GREEN VALLEY
Beliki dachowe nr 607 długość 107 cm (ref. 156.607)
KIT nr 110
Zamki nr ref. 156.002
Nośność do 75 kg
Sorki, ale alfa jest brudna... sucho i wszędzie pełno pyłu... :P
A tak wygląda to na foto...
Załącznik 247236Załącznik 247237Załącznik 247238Załącznik 247239Załącznik 247240Załącznik 247241
dachu nie otworzysz... :(