-
reduktor/parownik
witam was serdecznie. Proawdopodobnie pada mi parownik a sam nie wiem jakiej jest firmy , do tego ukreciłem nwy czujnik temp. i zastanawiam sie czy kupić nowy czy próbować naprawiać.
Znalazłem cos takiego : http://allegro.pl/reduktor-magic-iii...815041452.html
Miał ktoś może styczność z tym arcydziełem?
Mam instalacje "dt gas system"
-
Daj sobie spokój z tym reduktorem!!!
Ukręcony gwint=wymiana, nie warto kombinować!
A w jaki sposób zdiagnozowałeś padający reduktor?
-
zaczeło się od tego, że odłanczał mi się gaz cała elektronika sprawdzona filtry zmienione gaz dochodzi do reduktora komp sprawny wtyryski sprawdzone więc padło na parownik bo nic innego nie jestem wstanie znaleść a i mianowicie jak jest zimy to przejade nawek kilka km bez zadnej zwady ale jak już się zagrzeje to śmiga na gazie max 2 minuty;/ i od czasu do czasu podczas jazdy sam się załączy i znowy wyłancza a gaz do reduktora cały czas idzie....;/
-
A są pady ciśnienia? Może czujnik temperatury dogorywa i centralka przerzuca na Pb? NO i jeszcze map sensor ma czasami takie akcje...
-
czujnik był nowy i nic to nie dawało map sensor sprawdzany i jest ok a i tak musze wymienic parownik to ukreciłem czujnik temp. i siedzi w srodku a nie bede rozwiercac zeby go wyjąć
-
-
Reduktor Magic lubił puszczać bąki w układ chłodzenia. Podobno nowe poprawione wersje nie mają z tym problemu.
-
PODOBNO:) pytanie czy warto ryzykować?!
-
motorek mam 2.0 ts ale coś mnie alfa nie pokochała... chyba będzie trzeba wrócić do swojej EX;)
-
Ja wstawiłbym Zavoli Zeta S. Stosunek cena jakość bardzo dobry
-
AC R01! Posiadam, chwalę!