Hej ma ktoś z was namiary na jakieś fajne dywaniki do alfy a konkretnie do 146? Te co są na allegro to kiszka straszna a nic innego nie mogę wyszukać może źle szukam? Stare wypralem w pralce no i cóż nie wyglądają już tak dobrze jak przed praniem:)
Printable View
Hej ma ktoś z was namiary na jakieś fajne dywaniki do alfy a konkretnie do 146? Te co są na allegro to kiszka straszna a nic innego nie mogę wyszukać może źle szukam? Stare wypralem w pralce no i cóż nie wyglądają już tak dobrze jak przed praniem:)
ja też bym chciał zakupić do 156 tak że jak by ktoś miał jakieś namiary przyłączam sie do pytania kolegi Miedziaka
Co do dywaników...
Chłopaki naprawde darujcie sobie Allegro. Naprawde lepiej wydac kilka złotych więcej i mieć towar bardzo dobrej jakości i z zaczepami. To co sprzedają przywatni na Allegro to kicz. Dosyć,ze wyglądają przekomicznie śmiesznie to jeszcze nie pasują jak powinny... Wiem to z doświadczenia.
Pozdrawiam Tiga
no dobrze ale gdzie kupić takie porządne bo te z jestem zainteresowany?
No ja wlasnie tez o tym myslalem :P Podpisuje sie pod tematem :wink: Wydawalo mi sie ze te z Allegro sa dobre, ale skoro mowisz Tiga, ze nie, to skad wziac ladny dywany ;// :?: :wink:
Tiga, jak sam nie tkasz dywaników to daj namiar, a nie krytykujesz allegro ;)
też planuje na wiosne jakieś
te nawet mi się podobają http://allegro.pl/item339504022_dywa...55_super_.html
Ten gość do 146 też sprzedaje ale takie same jak do 155 i ze zdjęcia już widzę że nie bedą pasować przy przednich fotelach bo niema wcięć:/ a więc kiszka na allegro.Cytat:
Napisał bobryt
ja po prostu pojechałem do ASO Alfy ROmeo i kupiłem oryginalne do 156 :) mają już dwa lata i jestem zadowolony :)
faktycznie te sa fajne...Cytat:
Napisał bobryt
co do dywanikow na allegro to moim zdaniem w 80% faktycznie dywaniki marnej jakosci, nimniej jednak kiedys na allegro kupilem dywaniki firmy momo a kolego kupil dywaniki firmy sparco i byly naprawde wysokiej jakosci nom i dopasowanie extra do Alfy tez zucily mi sie w oczy aukcje z dywanikami tych firm, pozatym raczej nie znam innych miejsc gdzie mozna kupic dobrej jakosci wykladzinki, sklepy motoryzacyjne i cpny odpadaja.
dywaniki momo
powyzej przykladowa aukcja, japkosc naprawde super, cena troche zaporowa ;)
ale te momo to bywaja na wymiar? czy takie sa ogolne? JAk ogolne, to raczej odpadaja.
I sluchajcie - osobiscie doradzam korzystac z mocowan dywanika, szczegolnie jesli jest on grubszy lub gumowy.
te do 146 wyglądają ładnie, cena.... no nie jest AŻ tak odstraszająca ;)
http://moto.allegro.pl/item339566354...parco_omp.html
ale troche za duzo tych aut,. do ktorych niby pasuja.... Wiec nie licz na cuda.
Gdyby byly tylko do jednego modelu, to tak, to bylby super.
Jak to się mówi skoro coś jest do wszystkiego to jest do nieczego ja z takiego założenia wychodzę patrząc na ten dywanik już widzę że nie będzie pasował do 145 w sensie takim że nie pokryje podłogi tak jak powinien
Jezeli szukasz az tak idealnie dopasoweanego dywanika wykonanego z dobrych materialow z zachowaniem najwyzszej jakosci to obawiam sie ze mozesz ich szukac kilka sezonow ;)Cytat:
Napisał alfasound_mania
Moim zdaniem te dywaniki momo pomimo tego ze pasuja do wielu aut sa godne polecenia...
Pozdrawiam
ja mam cos w tym rodzaju kupione na allegro http://moto.allegro.pl/item343345668...by_welur_.html
i sa super. czyszcza sie znakomicie (przez cala zime uzywane)
mysle ze beda jeszcze dlugo pieknie wygladac - jezeli szukacie dluugo wiecznych to kupcie gumowe :P ja polecam tego typu przynajmniej sa dopasowane w por. z momo a jak ci sie zuzyja to zawsze mozna kupic kolejne
Ja kupiłem dywaniki 4 lata temu e Real-u. Uniwersalne, jedynie czerwone obszycie mają. Może nie pasują idealnie ale nadal wyglądają dobrze i w 100% spełniają swoją rolę. Tak więc nie każde dywaniki z Allegro muszą być marnej jakości, myślę że trzeba trafić albo poczytać komentarze o użytkowniku i będziemy mieli jakiś obraz oferowanego przez niego towaru.
Gdybym nie miał stcznosci z jednymi i drugimi to bym głupot nie pisał. W 145 mam od początku orginalne i są po prostu rewelacyjne, natomiast w 146 miałem takie allegrowate i naprawde w porównaniu był to szit. Mam nadzieje,ze majkel je wymieni. Bardzo szybko się brudziły i po prostu nie pasowały idealnie. A gdzie kupić? To proste ASO i już. Oni tez czasami sie przydają :wink:Cytat:
Napisał bobryt
Pozdr. Tiga
A ile kosztuje komplet dywanikow w aso - 500zl ?Cytat:
Napisał Tiga
W kwestii dywaników mam dostęp do producenta bardzo dobrej jakości welurowych! Firma ta ma siedzibę koło Gorlic i znam osobiście właściciela. Oczywiście też produkują niskobudżetowe dywaniki z "cerwonymi" wstawkami i napisami typu TURBO, Power, Racing itd ale materiał o symbolu Q200 i Q201 są rewelacyjne i mają specjalną gąbkę pod spodem, która wprawdzie kiedyś się przetrze ale zapewnia dobre trzymanie na odpowiednim miejscu. Rozmiary pasują idealnie do Alfy (miałem zarówno w 146 jak i teraz w 156) a kolorystyka zarówno weluru jak i obszycia i flokowania (nadruk na dywanikach) powinna każdego zadowolić. Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę zrobić dokładne zdjęcia tych dywaników lub też można je obejrzeć na żywo w Krakowie (bywam tam często). Cena takiego kompletu z nadrukiem i z najlepszego materiału to ok 100 zł ( ja miałem trochę taniej ale z racji znajomości, choć podejrzewam że przy kilku kompletach powinni coś taniej też policzyć. Pozdrawiam i podaję link do tej firmy: http://www.autodywan.com.pl/cennik.htm
Jeszcze jedna ważna rzecz.. Jak znam życie większość zerknie w ich cennik i nie zauważy, że ceny mają NETTO i dla odbiorców hurtowych. Więc najlepiej dzwonić tam indywidualnie lub ja mogę czasem pośredniczyć (bez kosztów dodatkowych oczywiście dla Alfistów, chyba że ktoś ma Passata B5 lub tym podobnego Golfa....)
Co?????????????Cytat:
A ile kosztuje komplet dywanikow w aso - 500zl ?
Niecałe 100zł jeśli chodzi o model 145. Przed chwilą dzwoniłem do POL-CARu dla potwierdzenia , chłopaki to naprawde tylko 98 zł,więc zastanówcie się... Ja miałem takie szczęście,ze w 145 juz były orginalne dywany, więc problem miałem z głowy,ale na kicz z Allegro napewno nie dałbym sie nabrać.
Pozdrawiam Tiga :wink:
No to faktycznie nie jest tragedia. Po wypłacie odwiedzę ASO bo moje dywaniki były oryginalne i były naprawdę świetne, a jak patrzę na dywaniki z hipermarketu to zbiera mnie na śmiech:-)Cytat:
Napisał Tiga
"Niecałe 100zł jeśli chodzi o model 145. Przed chwilą dzwoniłem do POL-CARu dla potwierdzenia , chłopaki to naprawde tylko 98 zł,więc zastanówcie się... Ja miałem takie szczęście,ze w 145 juz były orginalne dywany, więc problem miałem z głowy,ale na kicz z Allegro napewno nie dałbym sie nabrać."
Sądząc po cenie jaką podałeś nie mogą to być oryginalne dywaniki z kolekcji Linaccesori Alfa. Idąc tym tropem zadzwoniłem do Pol-Car'u w Poznaniu i jak się okazuje nie mają oryginałów w tej cenie... Mało tego, nie mieli żadnych do tego modelu!
To co kosztuje 98 zł są to sprzedawane przez niektórych dealer'ów dywaniki produkowane przez rzemieślników za pozwoleniem Fiat Auto Poland (chodzi tutaj o zastrzeżony znak firmowy na tychże dywanikach itd) Widziałem w salonie Alfy w Krakowie takie cuda i niestety były wykonane ze średniej jakości materiału tzw Q100 lub nawet Q50. Natomiast Dywaniki do Alfy 145 oryginalne kosztują 250 zł (model o nazwie Velour 90) i nie było ich nawet na centrali w Bielsku ale być może któryś salon ma je na stanie, co można łatwo sprawdzić przez ich sieć dealer'ską! Więc radził bym się zastanowić zanim się kogoś w błąd wprowadzi.
Moim zdaniem szkoda pieniedzy na te wszystkie nieoriginalne a przede wszystkim niepasowne dywaniki. Lepiej dozucic pare groszy wiecej i kupic originalne. U mnie w salonie alfy za dywaniki do alfy 156 wolaja sobie 60€ a ja kupilam ostatnio w ebay-u identyczne i oczywiscie originalne za polowe ceny :) Wygladaja naprawde przeslicznie!!!
http://cgi.ebay.de/Original-Fussmatt...QQcmdZViewItem
zgadzam się z Sylwią w 100% ja też kupiłem oryginały w ASO GANINEX i zapłaciłem koło 200zł za komplet , trzymają się super i fajnie wyglądają
Patrzyłem w ePerze i tam cena za poszczególne dywaniki to dywanik pasażera i kierowcy po 183 zł, dywanik na tył 232 zł. Tak więc te sprzedawane przez aso to chyba są szyte na zamówienie u rzemieślników tak jak napisał Belfer27.
Dżizas krajst ludzie! To tylko dywaniki! Jakby miał dać za nowe 60€ to wolałbym kupić te z allegro trzy razy! Co wy tam w gumiakach z pola się do tych belli pchacie?!
akurat dywaniki jakie ma Belfer27 czyli z tej firmy co namiary są wyżej są na prawdę świetne. Widziałem u niego na własne oczy i wyglądają jak oryginały a do tego wykonanie na prawdę świetne. Materiał jest sztywny dobrze obszyty i wygląda na prawdę ok. Jeśli chodzi o cenę w okolicach 100zł to chyba jeszcze nie jakiś kosmos i jak dla mnie na prawdę warto za nie tyle dać. Ale 60euro to już wg. mnie lekka przesada nie mówiąc o takich co pisał Lesio...
jeśli Sylwia kupiła dywaniki za połowę cent to ok tylko 15 euro plus wysyłka wychodzi prawie 100zł a za tą cenę można mieć nowe i pasujące dywaniki o których mówił Belfer27
po weekendzie majowym będę miał takie same u siebie, do wglądu dla wszystkich zainteresowanych z Krakowa i okolic a tych, którzy chcą zobaczyć na fotkach jak wygląda to mogę zrobić i zaprezentować. Ale to po weekendzie majowym.
pozdrawiam
Widać niektórzy nie czytają tego co inni piszą do końca lub nie chcą zrozumieć o czym jest mowa! Ja podjąłem temat dywaników do alfy 145 w Polsce. Dostęp do oryginału w Niemczech jest dużo większy i można ja taniej kupić ( szczególnie w rejonie Heilbronn, gdzie znajduje się centrala FIAT'a na Niemcy ) Dywaniki jakie posiadam ja posiadam są robione na oryginalnych matrycach Alfy i można je obejrzeć przed kupnem ( a nie dopiero po otrzymaniu paczki z Niemiec np...) i dokonać wyboru zarówno koloru, jak i napisów itd. Oczywiście oryginał zawsze będzie lepszy (sam posiadam jeden komplet oryginalnych) przy czym koszt takich dywaników w Polsce jest niejednokrotnie wyższy od 3 zestawów rewelacyjnie spełniających swoje zadanie.
wiem, że pytanie było o dywaniki do 146 ale podepnę sie pod temat:) może ktoś skorzysta
jeśli ktoś miałby w zamiarze kupowanie dywaników welurowych do 156 polecam adaszo_pl.
Wystawiają dywaniki na allegro, w prawdzie w ofercie mają tylko gumowe, ale można śmiało zamawiać welurowe. Te drugie właśnie dziś odebrałam i jestem ogromnie usatysfakcjonowana.
Zamówiłam kolor szary i nie zawiodłam się!
W swojej ofercie mają również dywaniki do modelu 145/146.
jeszcze raz POLECAM,
pozdrawiam
Ja mam dywaniki momo z zaczepem, zrobię zdjęcia to wrzucę. Jestem zadowolony. Zobaczymy tylko jak długo pożyją :D
Niestety jak chcę wkleić zdjęcie to wyskakuje że przekroczyłem maksymalny limit uploadu...
ANN, Ja mam takie dywaniki, jak ten sprzedawca na allegro "adaszo_pl" (gumowe, ciemno szare idealnie pasujące wymiarowo i kolorystycznie) tylko ja zakupiłem je za 95 zł, a u niego do alfy 156 kosztują 130 + przesyłka..
Te same dywaniki miał inny sprzedawca na allegro za właśnie 95 zł a ponieważ współpracuje on z firmą w moim mieście produkującą wspomniane przeze mnie wcześniej dywaniki welurowe odebrałem je na miejscu. W razie pytań o ich dostępność piszcie na PW.
no widzisz, za gapowe sie dopłaca, kupiłam u nich gumowe jak i właśnie welurowe.Cytat:
Napisał Belfer27
Przy następnym zakupie, bankowe odezwę się na PW :)
pozdrawiam
Jakie dywaniki wsadzacie na zimę do samochodów? Ja mam w tej chwili takie weluriwe z Feu Vert i już teraz łatwo łapią syf, więc na zimę będe musiał w jakieś inne zainwestować. Gumiaki są konieczne, jak pada/śnieży/roztapia naśnieżone?
Ja kupiłem na allegro do mojej 166 od użytkownika: PFI i jestem zadowolony, wysoka jakość, całkiem przystępna cena i pasują idealnie. Link do jego produktów: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1690141
Tylko że to jest welur a na zime to jak gabka bedzie. Rozgladam sie za gumowymi takie jak: http://www.moto.allegro.pl/item43191...romeo_166.htmlCytat:
Napisał labi
ja jestem zawsze za gumowymi :) i na zimo i na lato
Jeśli chodzi o stronę praktyczną to masz rację, ale jednak welurowe dywaniki są ładnym uzupełnieniem wyglądu wnętrza. I już wolę się poświęcić i co jakiś czas trzepać i czyścić te dywaniki, ale mieć troszke ładniej w środku.Cytat:
Napisał Kosiar
Ale na zimę to oczywiście gumowe. Tu już w grę wchodzi woda, którą zdecydowanie łatwiej usunąć z "gumowców".
a no zgadzam się gumowe nie wyglądają ładnie , aczkolwiek ja mam oryginalne do 156 z ASO i nawet ładnie jestCytat:
Napisał rigobert
Panowie jakie polecacie dywaniki do Alfy 156. Nie chcę wydawać 100zł i więcej na welury. Chcę takie, żeby było ładnie i nie za drogo, bo nie w tym rzecz. Prosze o konkretne odpowiedzi a nie typu za 50zl to nic dobrego nie kupisz, czy tez ze najlepiej kupić w ASO.
Co powiedzie o tych? która wersja bedzie lepsza?
http://www.allegro.pl/item713905349_...156_super.html
a moze te
http://www.allegro.pl/item712029034_...sza_jakos.html