Witam!
Jakie macie doświadczenia z amortyzatorami przednimi firmy Kamoka, Magnum Technology i Magnetti Mirelli? Napiszcie jakie modele znacie i ile Wam posłużyły, chodzi głównie o Alfę Romeo 155. Czy pasują od Tempry?
Printable View
Witam!
Jakie macie doświadczenia z amortyzatorami przednimi firmy Kamoka, Magnum Technology i Magnetti Mirelli? Napiszcie jakie modele znacie i ile Wam posłużyły, chodzi głównie o Alfę Romeo 155. Czy pasują od Tempry?
Wujku Kamoka to jak pamietam czeskie coś, swego czasu dużo tego szło i dużo też wracało na reklamacje, magnum hmm brat do starleta założył na tył i efekt jest taki że nowe działają jak amory po 10latach użytkowania :). A MM nie wiem :). Ja kamoki ani magnuma bym nie założył. A z tym Twoim amorem jak sprzedawca ma wyje.... to pisz do allegro do skutku albo idź na policje do Przestępczości gospodarczej i jest duża szansa że oni coś zdziałają. Ja kiedyś tak zrobiłem z jednym delikwentem i szybko się namyślił żeby mi kase oddać.
boge oryginal ,bilstein b4 ,kyb,magnetii z tej polki cenowej to dobre amortyzatory, reszta to moim zdaniem nic dobrego ,raz kiedys w 155 1.7 mialem monroe nowe ale wywalilem je bo zle mi sie jezdzilo i wrocilem do boge
A wie ktoś z Was gdzie kupić Boge i jaka jest cena?
A amory od tempry nie są takie same jak w 155?
tego nie wiem czy pasuja od tempry , boge mysle ze na dzien dzisiejszy to tylko aso ale moge sie mylic , generalnie ciezko o ta firme teraz ,pare lat wstecz placilem 350zl za sztuke w aso u mnie mam 170 tys i przod dalej na boge bardzo dobry amortyzator i wieksza czesc po polskich drogach, zreszta w 164 przod tez mialem boge i chodza u kumpla do dzisiaj , diagnosta jak robi przeglad to nie moze uwierzyc ze amor jest od nowosci i tak trzyma
amory od tempry pasują tylko tylne, przód jest inny (kąty),
Ja mam monroe z przodu i kyb z tyłu. Co dziwne nowe kyb pokazują sprawność 50% !? (podejrzewam, że to taka charakterystyka zawiechy z tyłu bo druga 155 ma 45% a oby dwie kleją się do drogi i nic nie podskakuje).
słyszałem ze MM są dobre a reszta z listy to niestety shit.
Ja mam Monroe przód i tył.Na razie się nie wypowiadam bo mam je krótko ale któregoś dnia wybiorę się na sprawdzenie i zobaczymy co w trawie piszczy.
Boge u mnie przejeździło 213000 km i jeden z nich puścił.
Kto z forum ma przednie amory w dobrej cenie?
512079074 zadzwoń do pikera on ma podobno jakieś fajne z grubą rurą amortyzatora.Używki ale podobno w dobrym stanie.
Kamoka - chiny, magnum tez magneti marelli to brazylia badz turcja. z tanich bralbym alko. minimalna roznica w cenia a 2 stopnie jakosci do gory:)
A TRW są dobre?
trw juz od dawna nie robi amorkow robi dla nich jedna z fabryk sachsa :) sa ok taka sredni polka, za ta cene wole bilsteina:)
Cześć Wujek.
W poprzednim aucie - Tipo 1,4 miałem z tyłu Magneti od Bravo 1,8 .Nowe kupione w hurtowni wytrzymały ok 100 tyś na luzie z butlą gazu.wspominam je lepiej niż obecne Kayaby .Były przyjemnie twarde :-)Przejrzyj allegro ostatnio jest sporo części z likwidowanych serwisów i widziałem jakieś amory fiatowskie do tempry. Od tego allegrowicza brałem halogen przejrzyj ofertę może coś ma. http://allegro.pl/show_user.php?uid=10378156
Dzięki za opinie. Chyba będę miał dostęp do Magneti Marelli w dobrej cenie. Zobaczymy jak to wyjdzie.
podziel sie info o cenie moze dam rade przebic:)
180 zł za te amory.
przody tyl? za szt czy za 2?
---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:25 ----------
moje propozycje to alko i monroe alko po 180 monroe po 187 za szt
---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
magnetki mailem po 165 ale niestety narazie mi wyszly:(
180 za sztukę/przód.
amigas, powiem tak, jeśli się da z Tobą dogadać to jestem zainteresowany tymi Monroe, bowiem wcześniej 2 razy próbowałem coś u Ciebie kupić i nie szło się dogadać.
spoko mozemy sprobowac zadzwon jutro i cos ugadamy sporo sie zmeinio z tego burdelu co byl poprzedni jest hmm w moim odczuciu duzo lepiej
Ja za Monroe dałem 120zl szt do V6:P
Lukasz A., gdzie i kiedy? Jak się sprawują?
no to super cena:) gratuluje:) ja osobiscie monroe nie lubie za charakterystyke, wole bilsteina ale moniaki nie sa zle :)
Kupiłem je stosunkowo nie dawno bo jakieś 2 miechy temu ale co jest najśmieszniejsze.Do V6 są tańsze niż do TSa przynajmniej na Allegro.Do TSa są po 170 zł a do V6 po 117 zł.Dziwne zjawisko.Kupiłem je u kolegi w motoryzacyjnym w Koszalinie.
Jak się sprawują? Ciężko powiedzieć.Jak się jeździło na szrotach to nówki zawsze będą super.
monroe ma lepszą charakterystykę niż boge i sasch. Twardy, sztywny, auto się nie buja. oczywiście mowa o gazówkach no i bardzo wytrzymałe.
akurat boge sa duzo sztywniejsze niz monroe mam porowanienie u sbie na tyle nowych:)
To aż tak się da sprawdzić metodą wyczucia które mają lepszą reakcję tłumienia czy macie jakieś wykresy do tego? bo ja osobiście bym tego nie wyłapał jak monroe czy sachs tłumią i jak się zachowują.Co *innego bilsteiny i tego typu amory.
Amigas, ruszymy ten temat amorów, czy mam sobie odpuścić? Póki jest ciepło to przyjemniej się będzie je wymieniało bo później to kaszana. Chciałbym je już zamówić, ale nie mam żadnych namiarów na Twój sklep.
wczoraj popoludnie poszedł mail. wszystk dobrze dobrałeś jest tak jak mówilismy, ceny też się nie zmieniają. masz w mailu tez dane do przelewu