Witam,
Dziwna sprawa. Chciałem sobie sprawdzić pierwotną konfigurację samochodu w eperze, ale po wpisaniu VINu wyskakuje komunikat o błędzie numeru. Czy ktoś z Was się z tym już spotkał? Co to może być?
Pozdrawiam,
Radol
Printable View
Witam,
Dziwna sprawa. Chciałem sobie sprawdzić pierwotną konfigurację samochodu w eperze, ale po wpisaniu VINu wyskakuje komunikat o błędzie numeru. Czy ktoś z Was się z tym już spotkał? Co to może być?
Pozdrawiam,
Radol
Numer pisz wielkimi literami. Proponuję również przy sprawdzaniu VINu korzystać z przeglądarki Internet explorer.
Z którego roku masz epera?
Mądrze Łukasz prawi jak zwykle ;) - sprawdź czy auto nie jest nowsze od EPERa... W takiej sytuacji będziesz miał błąd ;)
ostatnio coś nowy eper z 2011 płatał figle i działał
Dzięki za rady. Korzystałem z wersji online i Internet Explorerze i Firefoxie. Pisałem dużymi i małymi literami i dalej nic. Auto jest z 2008, ściągnięte z Holandii.
daj ten vin
Vin: Zar93900007151117
Ten ePER szuka (twój numer znajduje)...http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE
koniecznie otwierać pod IE....ewentualnie może być zbyt dużo użytkowników, trzeba trafić...na luz.
Dzięki wielkie!
X3 - ALFA 159 (2005-2008)
140.863.0.0 - SW 1.9 JTD 8V 120CV 88KW E4 MEDIUM
Engine: 5704250 Vehicle: 07147762 Prod. date: 2/11/2007
na drzwiach czarny zamsz
siedzenia czarny flock ?
przy przebiegu 7 KM miala wymieniony na gwarancji przewod hamulcowy - tubi freno :)
tutaj masz swoje opcje
Załącznik 35861
... skąd masz takie info :D (ta wymiana przeowdu)
eper jest w stanie coś takiego wypluć ?
:) Nie, nie jest w stanie wypluć....jeżeli samochód był serwisowany w ASO, u każdego dealera możesz po numerze nadwozia uzyskać informacje odnośnie napraw, czy jak widać dokładnego wyposażenia. Czasami serwisy robią z tym problemy, bo im się nie chce itp. i z tego co wiem czasami jest problem z samochodami wyprodukowanymi przed 2000 rokiem. Z resztą poczekajmy na odpowiedź kolegi kenobi, bo jak widzę ma dostęp, albo pracuje przy/w serwisie:P.
Dzięki kenobi!
No i tu mam kolejne pytanie. Data produkcji jest listopad 2007. Początek gwarancji, lipiec 2008 (rozumie, że to się pokrywa z pierwszą rejestracją). Auto sprzedano mi jako rocznik 2008. Jak to w końcu jest? Powinienem składać reklamację? Jakby nie patrzeć dostałem auto o rok starsze niż deklarował sprzedawca...
JFC, cos w ten desen :)
radol teoretycznie tak, bo faktycznie auto jest z 2007 roku, wtedy je wyprodukowano, potem stalo jakis czas pewnie, trafilo do dealera i sie rozpoczela gwarancja w roku 2008 :) ciezszy temat zeby cos wywalczyc
No cóż... zobaczymy czy coś wskóram... Tak czy inaczej to moja pierwsza Alfa i w ogóle moje pierwsze całkiem własne auto więc to i tak nie zepsuje mi dobrego humoru :). Dzięki za pomoc.