Taka oto perełka śmigała w sobotę po nordschleife
Printable View
Taka oto perełka śmigała w sobotę po nordschleife
Pomijając już fakt zajebistości samego tego auta to fajne ma felgi:) Mam nadzieję że choć raz w życiu będę mógł się tam wybrać:)
Ładne autko, tak mniej więcej ile jest warte ?
Na forum jest jedna taka perełka :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Moja będzie na Nurburgring w maju :girl_wacko:
Jest sens jechać dieslem na ten tor?
Nad tym też zastanawiali się w Top Gear, ale pojechali :P
Jest sens nawet rowerem. Przecież ścigał się nie będę. Chcę sobie zrobić okrążenie po legendarnym torze i tyle.
Zresztą jak napisał kolega powyżej - w TG jechali chyba 210km Jaguarem. Więc 230konną Alfą nie ma się czego wstydzić ;)
[edit]
Tak teraz patrzę na tego Jaguara (s-type V6 diesel):
moc 205KM@4000obr moment 435Nm/1900obr
Alfa 2,4 po lekkim chipie powiedzmy:
moc 225@3600obr moment 492Nm@2700obr
Przy podobnych masach i lepszym zawiasie myślę, że Alfa by Jaga objechała :)
No własnie ,bez napinania się na najlepszy czas na torze ;) spoko zawsze można http://www.youtube.com/watch?v=dfEYZsDNKbQ
Myślę, że da radę poniżej 10 min. ;).
Nie wiem czy stawka za wjazd się zmieniła czy nie ale Ł5 za okrążenie to spoko ;). Sam marzę aby wybrać się swoją. I wielu tu może mi zarzucić: "co Twoją? 150 KM? hahaha, smiech na sali", ale ja jestem podobnego zdania co kolega. Zrobić parę okrążeń i wogóle sama frajda z jazdy po torze, tym bardziej po takiej legendzie :).
Cena z Wiki:
Cytat:
Ceny biletów:
- 1 okrążenie 24€
- 4 okrążenia 89€ (w cenie voucher na posiłek 10€)
- 15 okrążeń 310€ (w cenie voucher na posiłek 20€)
- 25 okrążeń 470€ (w cenie voucher na posiłek 30€)
- Bilet Sezonowy 1350€ (w cenie voucher na posiłek 100€)
Moja Gtv też w maju jedzie na Nurburgring razem z S8, tak dla kontrastu ;) Nie ma sie po co wstydzić "braku" mocy - w końcu "proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców". A jak wiadomo Nordschleife troche ich ma... Poza tym to legendarny tor, każdy kto go przejedzie, nawet w żłówim tempie, ma prawo czuć sie prawdziwym wygranym. W ogóle nie rozumiem tej pogoni za mocą - przecież niejednokrotnie widzi sie na tym torze Porsche, dające sie wyprzedzić podrasowanemu Golfowi. Tam każdy jezdzi na tyle, na ile sie czuje pewien...
Tak z doświadczenia, nadmienie tylko, że przed wyjazdem tam w 1 kolejności trzeba mieć dobrze przygotowane hamulce. Tak jak w przypadku mojego krewnego w BMW 7 - zagotowały mu sie nawet nie roczne tarcze Zimmerman po 2 okrążeniach.
co by tam nie miał to by się zagotowało..
Też sie wybieram ale sam nie wiem jeszcze kiedy. Trzeba ogarnąć resztę wozu i dopiero się wybrać.
Aktualizowałem te dane, nie wiem dlaczego odrzucili :/
od 1012:
Cytat:
- 1 lap: 26,- €
- 4 laps: 95,- €
incl. 1 ring°werk ticket and 10 % discount of onboard cameras- 25 laps : 490,- €
incl. 1 ring°werk ticket and 10 % discount of onboard cameras- Annual ticket: 1.445,- €
incl. 2 ring°werk tickets and 10 % discount of onboard cameras
Można jechać mając 130KM,ponizej 9"30 .http://www.youtube.com/watch?v=pk6sUJQPjPU.Po małych modach wezme tam Brere i zobaczymy jak będzie ale to na wiosne
Kiedyś na forum "trojaczków z Kolina" czytałem o wyjeździe gościa tym małym peugeocikiem 107 (68km) na Nurburgring.
Nawet film z kabiny wrzucił.
Pisanie o tym, że jakieś auto jest za słabe, żeby jeździło po torze i dało frajdę prowadzącemu jest śmieszne.
Może nie samochodem ale motocyklem (2 cylindry, 70KM, w przodu koło 21 cali, rok 91, stan - fabryka plus trochę poprawek), nie na torze w Niemczech ale we Francji. Mam motocykl terenowo-turystyczny i co roku jadę specjalnie do Francji "pościgać" się z motocyklami podobnej kategorii. Nie ma żadnej siary, że mam tak stare moto i nie na tor (choć w zakrętach robię lepiej niż niejeden "ścigacz"). Jeżdżą ze mną jeszcze starsze i o wiele młodsze, słabsze i dwukrotnie mocniejsze. Tam nikt nikogo nie wytyka palcami, nie ma podśmiechujek, można pogadać, pooglądać, powymieniać doświadczenia, wspaniała atmosfera. Przyjemne z pożytecznym. Taki wyjazd to koszt ok. 2 tys. zł ale kur... warto! :)
Byłem tez na kilku innych torach w Europie, jako widz czy przejazdem. Zauważyłem, że tam jeżdzą wszystkim, niezaleznie czy seria czy po modyfikacjach, nikt niczego się nie wstydzi. Gaz, benzyna, ON, prąd, hybrydy, wszystko.
Także polecam taki wyjazd, choć raz w życiu :)
Wojtek odpuść to idiota ;)
http://simracing.pl/forum/f219/w-cin...j-wyjazd-9367/ i tyle w temacie. Ja sam od dawna planuje wyjazd, teraz kiedy mam konkretne auto jeszcze bardziej chce, ale chyba jednak odpuszcze, wydatek kilku tysiecy na taka wyprawe sprawia ze zaczynam myslec na co inne moge wydac te pieniadze. Chyba sie starzeje, wiec pozostaje Nordschleife na PC, ale moze jeszcze sie uda :)
1100, taniocha, jak auto będzie gotowe to trzeba lecieć.
Ogarniesz auto na te wakacje? :D
Nie ma szans, złożyć ją zdążę, tylko co z tego jak będzie na seryjnym zawieszeniu i heblu. O ile hamulce pewnie dały by radę to z zawieszeniem gorzej bo po wybebeszeniu stoi "ciut" wyżej i zrobiła się niepewna w jeździe także raczej 2014 wchodził by w grę.
będzie trochę doskwierać nieodpowiednia charakterystyka silnika, to jest szybki tor.
ale to nie jest przeszkoda, bo totalny amator i tak się nie zbliży tam do wyników, w których ograniczałoby go auto.
zwróciłbym za to uwagę, że wyjazd na taki tor to poważny objaw choroby motoryzacyjnej.
pod wpływem tej choroby człowiek nie ma nic wspólnego z byciem oszczędnym. po co więc się dręczyć i jeździć silnikiem stworzonym do oszczędzania?
Organizujemy jakiś wyjazd w wakacje do Green Hell? Mi już parę lat chodzi po głowie Nord...Kto by chciał to by wypożyczył autko a kto nie to swoim.
Wtedy to robi się faktycznie kosztowny wyjazd bo np. wynajęcie 75TS to 800 ojro na 320km.
Ja sie zastanawiam nad takim wyjazdem ale wypoczynkowym, tygodniowym w tamten rejon DE , pozwiedzać kraj + bonus w postaci kilku kółek na Ringu.
Tym bardziej, że kółko wychodzi tanio. Około 100zł za 20 km toru. Cena jest jak najbardziej ok.
"... I guess it's just the way I'm wired."