I tu pytania:
1) czy duzo roboty przy tym jest ?
2)czy wiazka elektryczna moze zostac ?
3)czy polosie beda pasowaly ?
4)w sumie co trzeba zmienic ?
Printable View
I tu pytania:
1) czy duzo roboty przy tym jest ?
2)czy wiazka elektryczna moze zostac ?
3)czy polosie beda pasowaly ?
4)w sumie co trzeba zmienic ?
a czy ta wiazka jest oddzielnie tzn tylko od sterownika do komory silnika czy gdzies jeszcze
Tak to jest jedna wiązka od komputera silnika do samego silnika i nawet mam taką w szpargałach
Dlatego bo mają inne drążki kierownicze 14mm a w TS ach mają 12mm choć w 2litrówce 16V mogą już być 14mm
Można zmienić same drążki kierownicze, a przekładnie zostawić.
Skrzynia biegów pewnie też będzie miała inne przełożenia, nie wiem jakie mają wybieranie obie skrzynie czy na linki czy na cięgna. Instalacja elektryczna łączy się z silnikową chyba 3 lub 4 wtyczkami też mogą być różne.
mam cala alfe tylko trzeba zdemontowac caly osprzet i niewiem od czego zaczac ( silnik juz byl na zewnatrz )
Najlepiej mieć całą V6 rozbitą lub zgnitą do przekładki bo jak masz sam silnik to pózniej dokupić resztę gratów będziesz miał ciężko.
Właściwie cały przód by się przydał.Skrzynia,półosie,zwrotnice,amortyzatory .
Jedno słowo i masz całą V6 na przekładkę z dobrym silnikiem za 3 kawałki
czyli jak odlacze wiazke od kompa to nie powinno mi duzo czasu zajac przeciagniecie jej do komory silnika i juz by bylo z gorki . NA ile to czasu gdzies tak zajecie ; 2 tygodnie moze wiecej ?
---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:40 ----------
jak juz mowilem ;mam cala alfe tylko trzeba zdemontowac caly osprzet i niewiem od czego zaczac ( silnik juz byl na zewnatrz )
Jak masz drugą 155 V6 w całości to jest bez problemu bo masz wzór i wszystkie potrzebne klamoty. We własnym garażu z pomocą kolegi zrobisz przekładkę spokojnie w 2 tygodnie robiąc po pracy
to by bylo super ( pod warunkiem ze silnik zyje )mowie dlatego bo silnik byl na wierzchu i jakos niemam pewnosci no ale jak zamontuje i bedzie dzialal to wtedy bedzie zabawka ( chyba ) :)
Andrzej, skąd ta za 3 kafle??
czy moglby ktos zrobic pare fotek v6 jak to wyglada z gory co do czego
ale co dokładnie chcesz widzieć?
Bita??
Z tego co wiem to nie była bita on bije raczej kobietę :D
Mam wrażenie jak by to jakaś tajemnica była.Andrzej niech ten ktoś wrzuci foty jak chce sprzedać.
On nie chce sprzedać ale musi, takie życie
Skoro żonę bije to na koszty sprawy potrzebuje:D:DA tak poważnie.Tyle ludzi szuka V6 a tu pod nosem jest więc niech się ogarnia i pakuje zdjęcia bo sam bym ją chętnie zobaczył:P
No to jak una jest na chodzie, za 3 koła i od alfaholika to dawaj foty i opis, może ktoś się skusi:)
Jak się odezwie do mnie to mu o tym powiem a zainteresowanych odsyłam do kontaktu z kolegą Watra24
Tak tylko radził bym taki manewr wykonywać pod okiem kogoś kto to już robił. Dlatego że łatwo zniszczyć sam mechanizm przekładni nieumiejętnie wykręcając same drążki. Chodzi o unieruchomienie listwy, by nie naprężać jej podczas wykręcania drążków.
Do autora, ja gdybym miał robić taki swap, to sprzedał bym graty, które dotychczas zgromadziłem. A kupił bym kompletnego dawce (np. tego za 3 tysiące). Jeśli nie masz dawcy lub kompletu na przekładke to tak zastrzelisz swoje auto że przez wiele miesięcy nie odjedziesz nim od "komina".
Pozdrawiam.
Przecież pisał już 2 razy że ma kompletną, zgniłą v6 na dawcę.
a od qdlacza to zly silnik czy moze cos wiecie wiecej
Ja to się kiedyś nad 3.0 12v zastanawiałem.Ale to chyba już za duży motor do 155.No i ten nieszczęsny termostat.
Moc mnie satysfakcjonuje w tym co mam,moment też.Ale trudno dostać 2.5 12v.A szukam możliwości zamiennika na wypadek gdyby mój silnik się skończył.
Wiadomo że takie silniki w bardzo dobrym stanie nikt Ci nie sprzeda większośc z nich wymaga jakiegoś remontu co uważam za normalną rzecz tym bardziej że to są silniki już rzadko spotykane
Ano właśnie.Może znajdę gdzieś zdrowy dół,bo górę mam świeżo po remoncie.