http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-die...C20710897.html
Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post, także pozdrawiam wszystkich alfaholików;)
Proszę was o ocenę alfy z wyżej podanego linka, pozdrawiam.
Printable View
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-die...C20710897.html
Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post, także pozdrawiam wszystkich alfaholików;)
Proszę was o ocenę alfy z wyżej podanego linka, pozdrawiam.
trochę nie ten dział
Samochód po zdjęciach ładny, poproś kogos z okolic niech podjedzie i sprawdzi ci tego wagona
Wybaczcie, zobaczyłem w tym dziale post z prośbą o ocenę innej alfy, więc napisałem tutaj.
Proszę moderatora o przeniesienie tematu (jeśli taka możliwośc jest)
Auto jest niedaleko mnie, jutro jade obejrzec, chciałem tylko znac pobieżną opinią alfistów czy warto.
Przednia listwa bez tych naklejek bhp, nie wiem po co je zdzierać, przebieg do sprawdzenia kierownica trochę wytarta, radio woła o kod, akumulator był rozłączany? Czy belg sprzedał samochód bez :)
Mam ten sam model , silnik i rocznik..bez takiego ,, wypasu ,,.Cena jest dość wysoka ale jeśli przeliczysz wszystkie dodatki które posiada to autko i jeśli rzeczywiście jest to auto bezwypadkowe..to moim skromnym zdaniem ..warto.Ja nie miałem tyle kasy na dzień dobry i przez pół roku bawiłem się w naprawę,lakiernika,zmianę tapicerki na bananową skórę,kierownicę ze sterowaniem itd...i wyszło mi cenowo podobnie :(.Jak masz możliwość to podłącz kompa i sprawdź przebieg , powłokę lakieru..Gniezno to stolica handlarzy i chłopaki potrafią tak zrobić autko że pójdzie jako bezwypadkowe..:) powodzenia
bRAK NAKLEJEK NA PRZEDNIM PASIE LAKIEROWANY!?
Radio woła o kod bo jak sprzedający plakował silnik to odłączył aku żeby zwarcia nie zrobić:), albo jak wspawywali którąś cwiartkę:) - żart oczywiście
albo źle pamiętam
albo jednak dobrze
i ta alfa była opisywana już dawno na forum
ale odnaleźć nie potrafię
pozytywnego raczej nic nie pamiętam
Jeśli można to skorzystam z okazji i zapytam w tym temacie, co by nie zakładać nowego. Czy konsola drewniana występowała z takimi skórami? http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C20889896.html Czy jest ewentualnie coś nie tak, co rzuca się w oczy w tym aucie? Pozdrawiam.
Lewy bok miał coś robione czarne lusterko , przy skórzanych fotelach powinny być skórzane boczki ale w sumie to drobiazg
Czyli wszystko wskazuje, że miał coś robione nie z lewym, a z prawym bokiem, tym bardziej, że wszystkie zdjęcia są z lewego profilu :)
Witam, dzisiaj byłem zobaczyć auto i najprawdopodobniej jutro będę jego właścicielem ;)
Pozdrawiam;)
no to może powiesz nam o co chodzi z tymi lusterkami i brakiem skórzanych boczków ?
czy ty piszesz o tej poprzedniej ?
Zdecydowanie kolega vitooo pisze o tej z pierwszego postu :) Sorki za wprowadzenie zamieszania w temacie.
Jutro umawiam się z gościem na oględziny więc na pewno napiszę o tym lusterku i boczkach.
już sama nazwa miejscowości powoduje ciarki na plecach, kolejna okazja, kolejna ofiara. Lepiej popytać forumowiczów czy ktoś sprzedaje zdrowe JTD niż pchać się po super okazje, przód robiony na pewno, wszystko dosyć czyste,czerwona dźwignia otwierania maski chyba też jakaś nowa, przebieg według życzenia klienta...
nurerdin - szkoda czasu i nerwów. Na oko widać, że to rzepa poskładana po kosztach. Nic nie trzyma się kupy, od wnętrza, przez cały przód, lampy, po lusterka. To już jest szczyt wieśniactwa, żeby zaoszczędzić 50zł i wstawić dwa różne lusterka. Jeśli mimo wszystko nudzi Ci się i nie masz co robić z kasą jedź tym samochodem na dowolną diagnostykę, np. na sprawdzenie świateł :)
Owszem auto możłiwe, że było puknięte (najprawdopodobniej lewy przód), zderzak był ściągany (sprzedawca twierdzi, że zakładali nowy spryskiwacz od ksenonów) i drzwi były malowane (z cieniowaniem na błotnik), ale konstrukcja nienaruszona (pas przedni, podłużnice itp.) potwierdzone przez aso i mojego mechanika z którym przyjechałem. Sam silnik raczej w dobrej kondycji, odczyty z komputera poprawne, brak śladów wycieków, rówa praca - skóry, kierownica w dobrym stanie całkowicie realnym jak na 150 tys.
Oczywiście wszystko tyczy się alfy z pierwszego linku;)
Co prawda nie nudzi mi się, a z kasą mam co robić (trzymam mocno, dopóki nie znajdę w końcu 156-ki) to umówię się z gościem i przeprowadzę dochodzenie, bo Alfa jest z mojego miasta. Zobaczymy co ma do powiedzenia na temat tych ozdobników :) Dzięki wszystkim za rady, chyba jednak przejadę się te 70 km i obejrzę tę http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C20932443.html Co mówicie? :D
Dodam, że auto od 2007 roku w Polsce i jest to jedyny właściciel w kraju. Dziś napisał też, że
za przednim kołem od strony kierowcy jest drobny ubytek lakieru, a na rancie tego nadkola jest niewielki zaczątek korozji.
kolego Nurerdin, nie sugeruj się stanem kierownicy w porównaniu do wskazań licznika, kiedyś tak było - nie dzisiaj!
Dzisiaj jest łatwiej i przyjemniej wymienić kierownicę niż cofnąć licznik, no chyba że się nie znam...
cofnąć licznik jest równie łatwo - trudniej nie pozostawić po tym śladu
np :
odo - 143.000km
ostatni odczyt - 198.000
i jeszcze kilka innych
Jeśli chodzi o kierownicę to nawet nie wiem jak powinna wyglądać taka z 200kkm w drewnie, bo z drewnianymi nie miałem do tej pory styczności :) Bardzo mocno zastanawiam się nad tą Alfą z ostatniego linku, który podałem, tylko niepokoją mnie te poprawki lakiernicze. Przykładowo ta rdza na nadkolu - czy takie rzeczy idzie w miarę sensownie uzupełnić i podpicować, czy od razu trzeba malować cały element? Bo jeśli nie to wolę poczekać z zakupem, dozbierać trochę kasy i kupić coś w lepszym stanie lakierniczym przy zachowaniu podobnego stanu technicznego i przebiegu.