wracajac z Alfa City z Andrzejem zauważylem ze ma podswietlone przelaczniki przy kierownicy - czy moze ktos wie jak wymienic zaroweczki? nie swieci ani jedna bycmoze cos z elektryka? jak do tego sie zabrac aby czegos nie pourywac
Printable View
wracajac z Alfa City z Andrzejem zauważylem ze ma podswietlone przelaczniki przy kierownicy - czy moze ktos wie jak wymienic zaroweczki? nie swieci ani jedna bycmoze cos z elektryka? jak do tego sie zabrac aby czegos nie pourywac
nie wszystkie wersje mialy podswietlanie
tu masz linki to sobie popatrz
http://www.alfisti.net/588.2.html
http://www.alfisti.net/589.2.html
na gorze jest takie cos jak SZUKAJ !!
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...B3%B1cznik%F3w
temat był i to sporo czasu temu :) :) :gitara: :gitara:
bycmoze ja mam biedna wersje to moze nie mam a poza tym widze ze sa to diody wiec nie bede sie tym bawil (mysle ze sa nikle szanse zeby wszystkie sie przepalily diody maja chyba dluga zywotnosc
podswietlenie było w 145, ale tylko w tych z silnikiem boxera...
Kolega pyta o ALFĘ 155 :!:
Po co ci te choinkowe ozdoby , co nie wiesz do czego one służą :wink:
No dokladnie ANDREW dokladnie. Auto musi jechac a nie swiecic.
A u mnie ma jezdzic i wszystko dzialac.Nawet wbrew pozorom takie glupie diodki :D
A czy AR 145 boxer mają takie same manetki, tylko bez oświetlenia? Może da się je zmodyfikować? Mi by się akurat taki bajer przydał, bo zdarza mi się czegoś nie włączyć, zapomnieć, albo wcisnąć przypadkowo przeciwmgielne :D
u mnie musi byc wszystko ok nawet takie drobiazgi - jezeli jest takie podswietlenie to ma swiecic
swiete slowa :DCytat:
Napisał OO__V__OO
Odświeżam temat, gdyz mam pytanie - czy jak przełoże "swiecące" manetki z boxera ,to będzie wszystko dobrze działać bez problemów - typu plug and play?
W jaki sposób świecą - żarówki,czy ledy? Pytam bo jak kupię używki , jakby nie świeciło, to czy naprawa jest osiągalna.
dzięki z góry.
bedzie dzialac :) ja mam jedna wlozona i swieci. te manetki sa w alfach do roku 96r
u mnie nadal nie swieca pomimo wymiany lewego przelacznika na nowy - nadal nic
Cytat:
Napisał dareme89
co najmniej od 95 moja jest z 95 i manetki są świecące
Manetki swiecace sa w wersji Super, natomiast wersja Sport manetek swiecacych juz nie ma.
rekwir napisalem do a nie od :) pozdrawiam
przepraszam dysleksja masz racje
Ja mam dwie Alfy z 92 roku i obydwie maja podswietlenie.Z tego co wiem to sa dwa rodzaje tych przelacznikow.
no wlasnie niestety od 97 postanowili robic bez podswietlenia, a te poswietlane bardzo fajnie wygladaja :) chyba kupie druga podswietlana i zaloze :D
Ja mam 155 z 96 i nie mam podświetleń manetek a 145 boxerek ma te świecidełka
Moja 2.0 TS 8v 94r ma podswietlane. Raczej nie jest to wersja super, bo te mialy drewniane dodatki.... chyba ;) ja nie mam drewna...
p.s.
Czy 155 mialy org montowane glosniki w drzwiach ?? Moja nie ma, a miejsce wyglada jakby przystosowane
I kolejne pytanie, zauwazylem, ze sporo 155 nie ma elektrycznych szyb z tylu... ja takowe posiadam. Nie mam za to rolet tylnej szyby :(
A jak to wyglada u was???
Niestety nie, 155 nie miały seryjnie montowanych głośników w drzwiach :(Cytat:
Napisał jacoff
Z tego co wiem to el. szyby z tyły były żadkościa, przeglądajac allegro czasami widze 155 w skórze ale bez el szyb z tyłu.Cytat:
Napisał jacoff
W mojej 155 V6 96r jest orginalnie skóra i nie ma głośników w drzwiach ani tylnych elektr. szyb ale jest roleta :lol:
ja szukam takiego modelu na dodatek z szara skóra wiem ze będę miał straszny problem z tym ale może znajdę a póki co zbieranie siana mi zostaje
ja sam przerobiłem panele drzwiowe pod głośniki a teraz jeszcze słupki musze przerobic na syki :)
jak zrobisz zrób zdjęcia i pokaz jak to wygląda
Apropo manetek , zamontuje sobie je z boxerka, powinno wszystko banglać i świecić :)
Niekoniecznie z boxerka :wink:
Wiem wiem, z delty czy z dedry, tipo,155 tez by było, ale wole jak jeżdziły w AR146 :) :wink:
He, no i przecież z 145QV i 146Ti przed liftem :mrgreen:
Jeśli chodzi o manetki przy kierownicy to ja już z nimi miałem kłopociki:) skończyło się na tym że mam kierunkowskazy od Fiata Tempry bo na pilnie musiałem to zrobić:/
Po zamontowaniu tych z Tempry okazało się że ma silniejsze podświetlanie:) może to inny rodzaj podświetlania albo od wycieraczek mam już lekko dojechane. Ogólnie są dwa rodzaje manetek. Do kierownicy bez i z poduszką powietrzną. Ja się na tym przewiozłem:( nie mam poduchy i kupiłem pierwsze lepsze na allegro i miałem jakieś 3mm odstępu manetki od kierownicy:/
Pozdrawiam
No manetki założone - z boxerka 1.6 z 96r.
Wszystko wygląda idento, w złączce idzie 1 kabel więcej niż bez oświetlenia.
Montaż prosty, odkręcamy obudowe kierownicy od spodu 4 sruby, potem górna część jest przykręcona od spodu (od środka) na 2 imbusy (wtedy juest duuużo łatwiej) i 2 zatrzaski ,złaczka i gotowe :)
Świeci ładnie, co do braku tego w poźniejszych wersjach to już pewnie ksiegowi maczali swoje paluchy :roll:
Nie pierwsze i nie ostatnie auto. W FC po ostatnim lifcie (MY99 - tak jak AR145/6) co miałem,to też powypitalali różne drobnostki,np obudowe termostatu, detale były z gorszych materiałów itp.a wcześniej podświetlenie na drzwiach i inne..