Do czego może służyć pomarańczowo-biały kabel pod półka tylną?Nie jest podłączony,nie widzę miejsca do czego mógłby być podłączony,jest znacznie grubszy od pozostałych i pojawia się na nim napięcie po włączeniu ogrzewania szyby tylnej.
Printable View
Do czego może służyć pomarańczowo-biały kabel pod półka tylną?Nie jest podłączony,nie widzę miejsca do czego mógłby być podłączony,jest znacznie grubszy od pozostałych i pojawia się na nim napięcie po włączeniu ogrzewania szyby tylnej.
jerry a który ostatnio testowaliśmy?
No ale z tego co pamiętam ,nie doszliśmy do żadnych wniosków.
No jak? wyszło że jest dodatkowa masa wychodząca ze wzmacniacza antenowego tak?
Tak.Jak zmasowałem ten przewód to wywaliło bezpiecznik od ogrzewania.Ten przewód nie idzie do wzmacniacza tylko idzie wiązka w kierunku przodu.
Jedno co może być podłaczone razem z ogrzewaną szybą to podgrzewanie lusterek
Jutro pójdę jeszcze raz i looknę bo teraz to już ciemno jest.
Bo przewody od podgrzewania masz podłączone na pewno? : P
Z tego co mi mówił to ma podłączone.
Przewody ogrzewania na pewno podłączone,zresztą ogrzewanie działa.
bo to napewno z podgrzewania miałem taki podłączony
Byłem zobaczyć u siebie i faktycznie idzie gdzieś do środka ale niby podłączony jest pod wzmacniacz antenowy.Niby bo ma ten sam kolor co luźna końcówka.No nic trzeba schemat prześledzić.
siwy a pamiętasz gdzie miałeś go podłączonego
Do ogrzewania szyby. I wlasnie tego koloru wychodził z tego wzmacniacza anteny.
Dziwne te połączenie jest ale już siedzę i męczę schemat:)
Zielono-czerwony i dwa brązowo-białe zasilają wzmacniacz antenowy.Z niego wychodzą dwa czarne które idą na szybę i jeden brązowo-biały pozostaje nie podłączony ale za cholerę nie wiem czemu.12V z zasilania przechodzi przez wzmacniacz i wychodzi na jednym czarnym do szyby (gdzie paski grzewcze robią za antenę).Drugi czarny robi za masę.Na zdjęciu może ktoś załapie o co chodzi bo mi to już się wszystko zaczęło pierdzielić.
Najgorsze jest to że na schemacie nie zbyt dużo widać.Rozmazane są oznaczenie i ciężko cokolwiek rozkminić.Mówię o schemacie nie o zdjęciu.
Podłączyłem ów kabel pod masę ogrzewania szyby tylnej i jedyna różnica jaką zauważyłem to brak zakłóceń na radiu przy włączonym ogrzewaniu szyby.
Jak podłączyłeś pod masę ogrzewania szyby?Zmostkowałeś je?
U mnie nie ma zakłóceń radia przy włączonym ogrzewaniu a przewód nie jest podłączony.
Wypiąłem minus a wpiąłem ten wolny.Długość w sam raz.Rano się okaże czy samo ogrzewanie działa.
Niby powinno działać bo + idzie przez wzmacniacz.Pytanie tylko czy odłączyłeś + czy - od szyby.
- ,bo + jest z lewej strony szyby patrząc od tyłu auta.Zresztą przewody z paskiem to zazwyczaj -
U mnie idą dwa czarne na szybę.Skąd wiesz że z lewej jest + ?badałeś to?
Tak,sprawdzałem.
Ogrzewanie jednak nie działa.Czyli dalej nie wiem co to za przewód.