Wysokie spalanie Alfa 156 1,8 TS
Witam pare dni temu zakupilem Alfe 156 1.8 TS spalanie oscyluje w granicach 15 litrów? czy to nie jest za duzo? byłem regulować gaz na komputerze i przy nastepnych obliczeniach wyszlo mi ze spalila na 100km 14,2l wiec bez wiekszej roznicy. Dodam ze to wyniki byly przy jezdzie mieszanej. Czy dało by sie jakoś zmiejszyc jeszcze to spalanie? Jaka moze być przyczyna takiego spalania? Przy obecnych cenach LPG jest to dość droga jazda. Licze na odpowiedz i z góry dziękuje. Pozdrawiam
Alfa 156 1,8 TS na gazie pali 2 razy tyle co na bęzynie
Witam. kupiłem kilka dni temu kupiłem alfe 156 1,8TS 1999r. przebieg 180tys km. roczna instalecja gazowa (sekwencja) alfa pali 18l gazu a benzyny okolo 9-10l sprawdziłem dokładnie, wydaje mi sie ze na gazie mam troszke wiecej mocy niż na benzynie a mianowicie na benzynie jak wcisne pedal gazu do spodu to tak jakby troszke zamulal, na gazie obroty delikatnie falują (od 0,6 do 1,2 tys obr.) a mianowicie gdy dojeżdżam do skrzyzowania i wrzucam luz musi minąc okolo 3-5s i dopiero stabilizuje sie i utrzymuje 1tys. obrotów na benzynie jest ok. to spalanie gazu mnie przytłacza macie moze jakis przypuszczenia co to może być?
---------- Post added at 22:20 ---------- Previous post was at 22:13 ----------
a i jeszcze jedno mi sie przypomniało jak przeciągłem alfe tak do 5,5tys. to automatycznie przełączył sie na benzyne moze
---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:20 ----------
bez moze, sory za bląd