Witam serdecznie mam pytanie czy maskownice z Alfy 166 pasują do 156 ?
A jeśli nie to czy jakieś modyfikacje można potworzyć aby pasowały ? :)
Dziękuje z góry za info
Pozdrawiam Jarek
Printable View
Witam serdecznie mam pytanie czy maskownice z Alfy 166 pasują do 156 ?
A jeśli nie to czy jakieś modyfikacje można potworzyć aby pasowały ? :)
Dziękuje z góry za info
Pozdrawiam Jarek
nie, nie będa pasowały to zupełnie dwie inne bajki.
Dzięki za informację niestety nie była to dobra wiadomość :(
Witam ponownie koledzy twierdziliście że nie pasują maskownice od Alfy 166 do 156, to muszę Was wyprowadzić z błędu bo pasują i właśnie mam już je założone nie ukrywam że wygląda to dosyć ciekawie i miło wyślę foto jeśli chcecie :)
Pozdrawiam
Jarek
No jasne że chcemy:). Z niecierpliwością czekam na nie bo też przymierzałem się do takiego zabiegu. Powiedz jeszcze czy pasują idealnie czy może trzeba coś przerabiać? Rozumiem że masz maskownice z chromowanymi obwódkami?
Kiedy beda zdjecia, dzisiaj doszedl mi caly komplecik herzów to i maskownice moze bym zmienil :)
Jutro Wam wrzucę zdjęcia bo dzisiaj to trochę ciemno a efekt musi być widać :) dokładnie zajęło mi to godzinę ponieważ muszę mieć wszystko perfekt :) nie musiałem wiele przerabiać wystarczyło trochę pomyśleć i efekt zamierzony wiele rzeczy zrobiłem w swojej Alfie i wielu się dziwiło jak to się udało
Pozdrawiam Jarek
A spróbuj nie dodać tych zdjęć! :P
I możesz od razu pod zdjęciami napisać, co tam rzeźbiłeś z tymi maskownicami :)
Pozdrawiam
Spokojnie :) zobaczycie jakie to proste i co drugi będzie miał nowe maskownice :) albo każdy :)
No to czekamy :) Mam wnętrze po FL, to powinno idealnie pasować ;)
No to macie chłopaki zdjęcia głośników :) i parę słów o montażu głośniki z Alfy 166 mają w środu maskownicy taki kawałek plastiku oczywiście trzeba go usnunąc i wszystkie uchwyty z głóśników oczywiście również trzeba wyciągnąc te spinki , głośnik z Alfy 166 jest mniejszy ale cały widz polega na tym że delikatnie trzeba wciskac aby ich nie wcisnąc do środka i sprawa załatwiona
Załącznik 41309Załącznik 41310
żadnych głośników nie trzeba przekładac ja mam u siebie wofery Hertz-a i pasują bez żadnych przeróbek więc głośników nie musisz przekładac spokojnie :)
Tylko teraz kwestia tego czy na przykład na jakiś większych nierównościach nie będą wypadały te maskownice skoro nie mają żadnych zatrzasków bo zostały usunięte i trzymają się tylko na wcisk?
nie wypadają jeżdze i trzymają się tak jak powinno więc mogę śmiało powiedziec że nie wypadną
A może zmieniłeś jeszcze coś ciekawego w swoim aucie i miałbyś ochotę podzielić się tym z nami tutaj na forum? Jeśli tak to prosimy o jakieś foto albo opisy tych zmian?
parę zmian jeszcze mam niż seria jaka wychodziła na Polskę bo mam samochód krajowy w skrócie jakie modyfikacje dokonałem :
-cały środek na poliftowy tzn klamki z chromami oraz tuby srebrne zegarów,
-kierownica w skórze połowa skóry perforowanej połowa normalnej,
-mieszek od lewarka skrzyni biegów skóra perforowana,
-mieszek od lewarka hamulca ręcznego skóra perforowana,
-czujniki parkowania tył,
-wymiana przednich lamp na soczewki ,
-kierunkowskazy przód tył oraz boczne na ledowe ze specjalnymi rezystorami
-car audio pełny komplet głośników Hertz plus jednostka sterująca JVC DVD bez wzmacniaczy i tub (jak dla mnie wystarczające granie )
-najciekawsze skróciłem lewarek skrzyni biegów i zamontowałem gałkę na poliftową
to tyle w skrócie :)
na razie przesyłam kierownice jak została obszyta bo akurat mam zdjęcie :) resztę prześle jak zrobie aktualne Załącznik 41422
Kierownica elegancko zrobiona zegary też, ale te maskownice pod głośniki coś nie bardzo. Z całym szacunkiem, ale coś mi tu nie podchodzi ten zabieg, i widać jakieś dziury pod zatrzaski, od większych maskownic oryginalnych. Każdy ma swój gust, jak dla mnie to przerost formy nad treścią. Reszta wygląda elegancko ;)
tak masz racje każdy ma swój gust dlatego tak jak mówia o gustach się nie dyskutuje :) ale i tak jak dla mnie bardzo fajny efekt zawsze jest ta możliwość aby zmienić na orginały :)
Podepnę się tutaj, aby nowego tematu nie tworzyć. Czy tylna półka z przed liftu pasuje do tej po lifcie - tzn chodzi mi o maskownice na głośniki w tej tylnej półce, czy się da przełożyć do tej poliftowej [oczywiście wyciając dziury na początku]
powiem tak jeśli zamierzasz montować głośniki w tylnej półce to odradzam ponieważ od środka ta półka jest bardzo licha i zaraz będziesz miał całą brzydko mówiąc obwisłą też się kiedyś przymierzałem ale odpuściłem sobie