jak szybko zdemontowac akumulator ?
dzis na podczas szarowki nie udalo mi sie to...
Printable View
jak szybko zdemontowac akumulator ?
dzis na podczas szarowki nie udalo mi sie to...
Tzn co dokładnie Ci się nie udało ?
Zdejmujesz górę, odkręcasz klemy i bodajże obejmę przykręconą nakrętką M8.
Jedź do ASO :D
kluczowe jest słowo "szybko"
moim zdaniem nie da się :)
To zależy co rozumieć przez pojęcie szybko.
i zalezy czy mówisz o akumulatorze w swoim aucie......
..... nie wiem nie wymieniałem aku ale jak się zastanawiam to potrzeba chyba z 5 osób (wykonawca fizyczny, wykonawca mentalny, wykonawca ds. naukowo-technicznych, właściciel auta i oczywiscie +ratownik medyczny+:D )
pozdrawiam
No i osoba sprawująca funkcję KIEROWNICZĄ, bo to w końcu podstawa dobrej organizacji pracy :D (END OT)
Akumulator jest mocowany 13-stką. Przynajmniej mój.
Kolego, dziś wymieniałem w 156. Nie jest to trudne całość zajęło mi może... 5-10 min. Odkręciłem klemy kluczem jak dobrze pamiętam 10 albo 13, zdjąłem ten panel z bezpiecznikami z klemy + musiałem poluzować opaskę i wyciągnąć wąż od powietrza ponieważ blokował mi wyciągniecie akumulatora, całość składasz w odwrotnej kolejności. Aaa! i jeszcze kluczem na pewno 13 odkręcasz taką blaszkę z paskiem która trzyma akumulator aby nie skakał ani się nie przesuwał, to jest chwila grzechotką.
Całość jak mówię, góra 10 min.
Jak dla mnie mocowanie aku w 159 to porażka. Dostępu do śruby (po lewej od aku stojąc face to face z Alfą) nie dało się bardziej utrudnić. Najlepsze jest to, że po odkręceniu nakrętki wyciągnięcie blaszki trzymającej pasek to też mała gimnastyka. No i trzeba uważać na nakrętkę, która może polecieć do silnika przy nieuważnym wyciąganiu.
dlatego trzeba go wymieniać w ASO :)
a poważnie - chyba nie jest tak źle, wystarczy klucz 13 z przedłużoną nasadką do odręcenia tej śruby i robota staje się całkiem przyjemna. 5-10 min. maks. W porównaniu np. do Focusa w którym składanie plastików obudowy akumulatora zajmuje pół godziny to powiedziałbym jest miodzio.
Tak, bez 13tki nasadowej z przedłużką jest ciężko, ale da radę. Do tego kluczyk 10tka, śrubokręt gwiazdkowy i tyle. Fajnie że minusowa klema jest na klamre szybko można odpiąć.
Nie wiem dla kogo mocowanie aku w 159 to porażka, a co ma się trzymać na opasce elektrycznej albo byś wystawiony na środku luki silnika.
5 min i po sprawie.
witam,
podczepiam sie pod watek. musze wyjac aku i podladowac w domu - po 2-tygodniowym postoju padl zupelnie :( problem polega na tym, ze po odpieciu klemy zaczyna wyc syrena alarmu. jakis pomysl jak ja wylaczyc? podobno alarm wylacza przycisk centralnego zamka (ten z klodka) w srodku, ale przy rozladowanym aku w aucie nic nie dziala... jakies pomysly??
Pozdr
K
Jak pierwszy raz wyjmowałem aku to krzyczałem głośno -kto to wymyślił. Jednak jak zaopatrzyłem się w odpowiednie klucze to demontaż akumulatora żaden problem. Odpowiadając na wyższy post - może masz alarm z własnym zasilaniem, który reaguje na spadek napięcia. Stąd wycie jak wyjmujesz aku. We fiacie mam specjalny kluczyk do dezaktywacji alarmu. Może masz to samo.
Wszystko jest w instrukcji:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...012/06/225.jpg
Tak, alarm musi miec wlasne zasilanie. Niestety nie mam zadnego dodatkowego kluczyka :( Nawet nie wiem, gdzie ta cholerna syrena jest... Wydaje mi sie jednak ze jest to alarm fabryczny - chyba istnieje jakis sposob, by to cudo wylaczyc? Inaczej bede musial holowac do ASO...
- - - Updated - - -
No tak, tylko ze samochod zostal zamkniety pilotem a nie kluczykiem. Tak wiec alarm zostal uzbrojony. Nie przewidzialem ze akumulator sie rozladuje ;) Pytanie jak go wylaczyc post factum...
A próbowałeś tak zrobić? Jak jest zamknięty to samo przekręcenie kluczyka chyba też zdezaktywuje alarm.
Jasne - w ten sposob otworzylem samochod. Co ciekawe, alarm nie zaczyna wyc po otwarciu drzwi, maski etc, ale dopiero w momencie odlaczania akumulatora. Probowalem znalezc tez bezpiecznik od centralki sterowania alarmu (wg instrukcji F39), ale to tez nie pomoglo...
No to kup stopery do uszu i wymień aku :D
Pozostaje Ci podłączenie kabli. Kumpel, albo taxi. Wyłączasz alarm, zamykasz bez alarmu i możesz odłączyć kable.
Nie odłącz kabli na otwartym aucie, bo nie zamkniesz pozostałych drzwi ;)
Widzę, że instrukcja obsługi gdzieś się zapodziała.
Można zablokować drzwi bez zasilania, w każdych (oprócz kierowcy) są w zamkach pokrętła, które po przekręceniu blokują drzwi.
Widać je po otwarciu drzwi w okolicach zamków. Pierwsze serie miały te pokrętła zakryte gumowymi zaślepkami,
potem były bez nich.
Witam
Najpepiej podpiać przez gniazdo zapalniczki zasilanie z innego samochodu i wtedy odpiac aku jest możliwe uszkodzenie komputera B&M tak jak to miało w moim prztpadku
no mi B&M tez nie dziala ale juz odkad kupilem auto
Moje perypetie zakończyły się pomyślnie :) Podpięcie prostownika bez wyjmowania aku nie pomogło i alarm dalej wył. W końcu jakaś losowa sekwencja zdarzeń typu od/pod-łączenie klem, otwarcie zamknięcie drzwi, otwarcie/zamknięcie zamka itd. spowodowała że syrena po chwili zamilkła i w spokoju wyjąłem akumulator do ładowania. Finalnie i tak jednak skończyło się na jego wymianie.
Nie zmienia to jednak faktu, że dalej nie wiem jak można wyłączyć syrenę :) W innych autach spotykałem się zawsze z możliwością wyłączenia osobnym kluczykiem a tu niespodzianka... Może ktoś zna tajemny sposób na ten alarm? (podpowiem że w instrukcji wbrew pozorom nie jest to opisane).
Rozumiem normalny sposob czyli zamkniecie kluczykiem nie dziala (klape mozesz zostawic otwarta albo zamknac i otworzyc kluzykiem)?
Alarm masz ori?
Cos ktos mowil o bezpieczniku F39 ale nie chce mi sie wierzyc.
Pozdrawiam
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2