mam alfe 2,0 ts i dzis byłem na komputerze. mechannik powiedzial mi ze pada mi imobilajzer. przy uruchonieniu silnika czasami nie chce mi sie wyłaczyc blokada i tak krwece z 20 razy az sie wyłaczy. doradzcie mi prosze
Printable View
mam alfe 2,0 ts i dzis byłem na komputerze. mechannik powiedzial mi ze pada mi imobilajzer. przy uruchonieniu silnika czasami nie chce mi sie wyłaczyc blokada i tak krwece z 20 razy az sie wyłaczy. doradzcie mi prosze
U mnie pomogła zmiana kluczyka, miałem dwa w komplecie.
Najczęściej nie ma styku na wejściu kabla antenki immo do centralki immo.
Głęboko pod kolanami kierowcy jest centralka - kabel szary, płaski -wtyczka jest mała, podobna do telefonicznej - wyjmij, poruszaj, popsikaj i jest szansa, że pomoże.
ja mam tylko jeden kluczyk i mowil mi mechannik ze mam słaby impuls imobilajzra i ze moge sie szykowac do wymiany wszystkiego. nie wiem co z tym zrobic. czasem mi odrazu po włozeniu kluczyka odrazu sie wyłancza kod a czasem przeba nawet do kilkudziesieciu razy probowac az sie wyłonczy. pomozcie mi z tym bo nie wiem co mam robic
---------- Post added at 18:55 ---------- Previous post was at 18:49 ----------
mam jeszcze pytanie. nie da rady tego wyłonczyc?? zeby wogole niue było tego zabezpieczenia. jestem swiezym posiadaczem alfy i nie wiem jeszcze zbynio nic o tym samochodzie i marce
A jak ten mechanik zmierzył impuls?
Może nic nie mierzył tylko gada głupoty.
A próbowałeś z tą wtyczką - jak pisałem?
nie.nie probowałem jeszcze z tym. ty nie wiem jak on miezył impuls. podłonczyl mi komputer i powiedzial ze mam słaby sygnal i za to mi tak sie dzieje
---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 19:04 ----------
sie pytałem czy sa jakies bledy to nic nie ma tylkio to. ze niby siada imobilajzer i moge sie szykowac z kosztowna wymiana
To najpierw zrób, co napisałem i nie słuchaj tych głupot, bo gość albo nie ma pojęcia, albo chce cię skroić.
Dobierz się jak najprędzej do tej antenki.
Bo jeszcze klęknie całkowicie i w ogóle nie odpalisz auta.
witam. rozebrałem obudowe przyt kierownicy. na wierzchu był szary przewod ktory byl podłonczony do pierscienia przy stacyjce. poszukalem gdzie idzie i znalazłem takie podełeczko z podkonczonymi dwoma kostkami. odłonczylrem ten szary przedmuchalem wcisnełem go spowrotem. przkrecilem kluczyk i wyłancza sie kod. probowałem z 6 razy, i ciagle pozytywnie. zobaczymy jak jutro rano bedzie jak wsiade do autka aby jechac do pracy
---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:26 ----------
kolego a ty jrestes mechannikiem czy sam sie poprostu uczyłes.
No to teraz jedź do tego mechanika i zapytaj, ile weźmie za naprawę tego "słabego impulsu" lub za wymianę całej elektroniki immo i jej programowanie wraz z kluczami.
A jak się dowiesz, że jakieś 1000 zł to będzie kosztowało a może i więcej, to nakop mu do d...py.
mi huj powiedzial ze 3 tys zl
---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:43 ----------
a mozesz mi cos doradzic. mam falujace obroty. czasami sie ustawiaja ze jest ok ale czesto skacza tak 1,5-500 obrotow i predkosciomierz rowniez. jeden mi powiedzial ze to przepływomierz powietrza padl.
---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:45 ----------
mi powiedzial ze to 3 tys bedzie kosztowało
No widzisz - a tu jest taka opcja "dziękuję", która nic nie kosztuje.
A tego gościa od 3 tys. trzeba by chyba powiesić za h...a, bo nakopanie do d...y to dla niego za mało by było.
A co do falowania to sprawa nie jest taka prosta.
Jest tu taka opcja "szukaj" to sobie możesz poczytać do woli.
Najpierw trzeba zacząć od resetu ECU.
Jeśli pomoże na trochę to raczej tylko upgrade ECU daje nadzieję.
kolego a mozesz powiedziec mi jak to zrobic i wogole??