http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C920562 :D Super materiał na swapa :mrgreen: , szkoda że jestem tak bezlitośnie spłukany :lol:
Printable View
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C920562 :D Super materiał na swapa :mrgreen: , szkoda że jestem tak bezlitośnie spłukany :lol:
Przy okazji, orientujecie się ile może kosztować w miarę zdrowa 3 litrówka 24v? (przedział cenowy od do)
Wyobraziłem sobie ten silnik w swojej 33 :twisted:
tylko ten silnik a raczej ta skrzynia to ci nie bedzie pasowac .zastanawiam sie czy i silnik wejdzie do twojej gtv jest troche wiekszy niz 2500 v6 na alegro jest oferta na 2500 v6 24 zaworowe to tez juz sporo konikow tylko ze ciagle ta skrzynia najlepiej trafic na v6 od 75 to juz chyba wszystko by ci podpasowalo.w sumie poszukaj w anglii tam jakas bita 156 155 z v6 aby motorek caly mozna znalezc dosc tanio a i jeszcze czesci na handelek pozdrowienia
Ależ oczywiście że się zmieści. Gabarytowo silniki są prawie takie same. To że silnik ma większą poj. skokową nie znaczy, że generalnie musi być większy :?
dasz sie przejechac jak juz zalozysz?
[ Dodano: 2006-03-14, 15:47 ]
zreszta 3l byly montowane fabrycznie w gtv wiec wejsc wejdzie tylko mocowania sa rozne np 164 byly inne
Pewnie że dam :wink: Tylko priorytetem jest teraz odrestaurowanie wozu :x
Ja proponuję ci lepiej zrobić 2.5 V6. Wysłać wałki do krakowa i wymienić te obleśne gołe dekle zaworowe na te z napisami. Do tego można obrobić głowice i będzie lepiej prał niż 3.0 :twisted: . Ja mogę się podjąć robienia przy tym motorze. Pozdro!
wolek a ile taka impreza kosztuje i jakie daje efekty?
[ Dodano: 2006-03-15, 06:45 ]
a wlasciwie po co te walki robic jak mozna wstawic od 3l z 164
ludzie a wy to pozniej na gaz chcecie przerobic?? :mrgreen:
bo ze kosmiczne spalanie V6 to chyba sobie wszyscy zdają sprawe :lol:
e tam zaraz kosmiczne bez problemu mozna zejsc do ok 8-9 l w trasie a miasto no to zalezy czy duzo pancerwagonow jest do objechania :D ale tez mozna sie zmiescic 12 l.gaz zluzy tylko do jazdy emeryckiej a do jazdy troche szybciej to benzynka :mrgreen:
no wlasnie, co ja chce jechac ekonomicznie to jakis pancerwagon mi sie nawinie pod koła i wtedy moja prawa noga zachowuje sie wbrew mojej woli :mrgreen:
a czy po założeniu innych wałków nie będzie tak, że auto straci na elastyczności i cięzko się tym będzie jeździło w mieście ?
jakby nie patrzec wałki diametralnie zmieniają charakterystyke silnika
i na biegu jałowym bedą jakies 2 tys obrotow :lol:
co jak co ale z tymi ostrymi krzywkami to bym sie nie spierzył :mrgreen:
Wołek ,na tych gołych obleśnych pokreywach też są napisy :P alfa romeo i ponumerowane cylindry jakby ktoś się pogubił :mrgreen: poza tym nie jest to takie proste. w nowszych silnikach masz pokrywę zaworów i te ozdobne dekle u mnie są tylko pokrywy zawrów. A 2,5 12v nie jest wogóle rozwojowa, będę celować w 3l+ i 24v
Niejestem pewien czy dół silnika 2,5 jest taki sam jak 3,0 ale chyba tak to wystarczy założyć głowice z 24v (ale to troche kiepski pomysł choć 3,0 to 2,5 rozwiercone) ostatecznie jeśli znalazł byś taką głowice (zobacz w dziale ogłosze jeden forumowicz ma troszke części do 164 3,0 ) to doły silnika 12 i 24v były identyczne jeśli będziesz poważnie zainteresowany takim motorem to moge popytać jest jeden człowiek który ma coś takiego. a co do tego czy 3,0 czy się zmieści w GTV6 to nie ma problemu silniki gabarytowo są identyczne a jest takich aut w europie dosyć sporo
Silniczek 3,2 v8 32v montowany w latach 90-92 w lancii themie 8.32- przepiekny no i pasuje do AR-164- jeden taki model widziałem w Belgii na zlocie pare lat temu.
Może ktoś zna ten temat?
Nie to forum. A poza tym to dlaczego ferrari? Nie lepiej pobawić się z "cuore sportivo"
Dlatego, że w 1987r Alfa, saab fiat i lancia stworzyły jedną płytę podłogową na której zbudowano;
Alfa romeo 164, Lancia Thema,Saab 9000,Fiat Croma.
Alfa i Lancia są bliżniakami jeśli chodzi o mechanike i część silników, a silnik ferrari- miał być w alfie, lecz firma Pinifarina nie dogadała sie w 1990 r z Alfą i tak produkowano tylko Lancie z tym silnikiem- warto naprawić ten błąd.
ja mam filmik reklamowy z tą lancią, super sprawa :D
jeśli to możliwe to prosze o przesłanie go na moją poczte afi-alfa@wp.pl ,dzieki
Ja tez bym prosil: jacek_kowalski@o2.plCytat:
Napisał Rafał
macie moze jakis serwer gdzie mozna wrzucic?? 9 mega zajmuje na dysku
tutaj jest sam dzwiek silnika http://www.classicargarage.com/commo...-832-throt.wav
WOW!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Oooo.... ja cię kręce, mieć taką Lucynke, otwierasz maske a tutaj "Lancia by Ferrari"
Ciekawe ile taki motorek kosztuje?? Oczywiscie w nienagannym stanie..........
i 4 zawory na cylinder jakby co 8)
ponoć kosmos z czesciami do tego silnika o ich cenie nei wspominając :lol:
o ja cie krece .duzo tego lancia wypuscila?mozna taka jeszcze kupic?
[ Dodano: 2006-05-14, 13:00 ]
a dzwiek silnika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wziuc gdzies ten filmik na serwer
Dzieki. Piekne nieprawdaż - kiedyś to autka miały duszę a dziś to tylko kółka.
Cena samego silnika to ok 14000zł- w niemczech .
Produkowano je w latach 90-92- ok 1200 sztuk. na tylnej klapie jest lotka która sie wysuwa powyżej 85 km/h - mam juz taką - adoptuje ją w swojej drógiej alfie Q4- ale zanim ją złoże minie pewnie jeszcze wiele miesiecy .
jeden zarżniety silniczek już oglądałem za 3000 zł alebez osprzętu-szukam kompletnego-może być z autem hihi
http://video.google.com/videoplay?do...05798&q=lancia
tylko nie probujcie tego w domu z tymi 7,500 tysiami :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Imponujace, tylko cena :shock:
Rafał jakieś 5lat temu była taka do sprzedania w polsce z zajechanym motorem a z ciekawostek powiem że Włoski miesięcznik 'Qatroroute' napisał że jest to auto o najmocniejszym silniku z napędem FWD. W Italii jeszcze czasem zdażają się takie za nawetnawet pieniądze patrz www.secondamano.it 'to są takie Włoskie anonse'
[ Dodano: 2006-05-14, 21:29 ]
ewentualnie www.autosupermarket.it ale tam sa droższe furki
dzieki wielkie - wiesz jk to mażenia -żonka mówi mi ,że z alfą rywalizować nie będzie i wył. mi prąd w garażu tak oto wieczorami ma mnie dla siebie,a jak tylko wstanie dzień no to czas na GARAŻ hihi- alfacholizm nie
wiem znam to mi moja kobieta zabierała kluczyki od auta :lol:
hihi- ale przynajmniej na obce babki nie chodzimy i to jest mój argument-w 100% działa
Nie lepiej dobrze utrzymane 2.0 v6 turbo-204KM- i mała poj i wykop prawie jak 3.0- a skrzynia ; walfach 164 były montowane chyba ze 6 rodzajów -coś by wybrał
Fakt popieram 2,0V6 TB bardzo sympatyczny motor elastyczny i latwo można wyciągnąć sporo koników :wink:
dobre hehehe :lol:
Sorki za off topic ale znalazlem cos takiego http://www.uniquecarsandparts.com.au...oldsmobile.htm -oldsmobile tornado , tylko w USA mogli wymyslic 7 litrow, 385KM i FWD :wink: , a do tego wyprodukowali ponad 140 tys sztuk.Cytat:
Napisał Stefan116
Pozdrawiam
Kretynizm przy FWD moc max to około250km potem staje się bezsensem. a chodziło mi o auta Europejskie o Amerykańcach z grzeczności na tym forum niebęde wspominał :lol: :lol:
niezałe, ale ja akurat choruje na ten konkretny silniczek z lancii ferrari- dlatego, że jak już wspominałem warto naprawić błąd niemontowania go w alfie 164- a tam pacuje jak ulał - poduszki pod silnik , uchwyt silnika górny-, półosie- łącząc to z alfą Q4 naped na 4 koła to jest wtedy kwintesencja ALfy- mam 24v 6 v -to już trzecia moja (na chodzie) od 2 miesięcy składam Q4- miała zarżniety silnik- obie mają zawieszenie elektryczne-Twardość - rewelka i max wypas w nowej 166 nie ma takiego. niemoge spać -pewnie dopuki ne zdobęde tego silnika- to już jest choroba - Dzisiaj szlak trafił cewke wys. nap na 4 cylindze- jutro skończe bo dzisiaj już wyczerpałem limit światła- żonka hihi.
pozdrawiam
Ta tylko turbinka wrażliwa- o gazie już nawet nie wspomnę do takiej- NIENADAJE SIE