Dla wszystkich zainteresowanych na Tvn Turbo w programie j/w było porównanie 145 1.8 i A3. Całego nie oglądałem ale 145 widziałem. :DDD
Printable View
Dla wszystkich zainteresowanych na Tvn Turbo w programie j/w było porównanie 145 1.8 i A3. Całego nie oglądałem ale 145 widziałem. :DDD
Oglądałem kawałek, ale ten gość prowadzący nie potrafi się nawet wysłowić więc przełączyłem.
Oglądałem cały odcinek. Jak można się było spodziewać audi zwyciężyło w tym pojedynku. Alfa tańsza w zakupie ale jak to powiedzieli "jeden z najbardziej awaryjnych samochodów". Po prostu powiedzieli to jaka jest ogólna opinia i tyle. Nie ma co żałować jak ktoś nie oglądał.
A ja czekałem od wczoraj i przed chwilą ten sam temat do Hyde parku wrzuciłem.
Jak dla mnie nieporozumienie z porównaniem - wogóle bez sensu.
Można by tak porównać jakiekolwiek auto z trzy razy droższym innym i wiadomo które by wygrało.
A gadał coś o popielniczkach bo ona ma jakiegoś zjeba na tym punkcie :?: :mrgreen:
Jak wspomniał "Lopezius" bez sensu porównanie! Za tą cenę co alfa to oni by dostali w Polsce Audi owszem ale 80 :P hehe
z resztą i tak te glupki w tv zawsze dupę liżą tym niemieckim szmelcom :) przepraszam za cięzkie słowa ale mnie wkurrr takie porównania :x
pozdrawiam
Również ogladałem i zgadzam sie z przedmówcami. Jak dla mnie ogólnie bez wiekszego sensu było porównywanie tych aut.
kiedys było porównanie 156 i nie pojechał tak strasznie po niej wręcz powiedziałbym że powiedział wszystko ok.
Co do samego porównania A3 kontra 145 to jakiś nonsens :D szkoda ze nie porównał do 911 turbo albo do s klasy przepaść była by jeszcze bardziej widoczna.
Kiedyś Clarkson - porównał jakieś tam suzuki do super fury sportowej :D ale to w ramach jaj
W wielu Polskich programach porównuje sie samochody w ogóle nie podobne do siebie :D kiedyś widziałem porównanie daci logan do skody Oktawia :D niestety ale nasze programy motoryzacyjne chyba nie mają kasy
niedługo będzie porównanie trabanta do syrenki :D
Ja juz dawno stwierdzilem ze te programy polskie na tvn turbo sa bez sensu. jak nie glupie porownania, to stwierdzenie ze nowy spider nie jest zbyt praktyczny bo nie ma uchwytu na kubek (a tak wogole od kiedy kabrio jest praktyczne, zwlaszcza 2 osobowe ?), tak ostatnio w programi pod tytulem jak to ruszyc klient probowal sil z poduszkowcem i wypowiadal sie cos na temat silnika i powiedzial ze jest tam 8 cylindrow (bo tyle kabli naliczyl) no i poprawiaja go ze sa 4 cylindry ale po 2 swiece na 1 cylinder - a klient na to No tak to tak jak w alfie tylko ze to tam nigdy nie dzialalo moze tutaj bedzie i sie tak zastanawiam czy ten pierdola kiedykolwiek prowadzil alfe albo chociaz czy w niej siedzial.
typowe podejście - nie miał ale wieCytat:
Napisał DDEvil
mój znajomy ma podobnie- mówi: "ford g... wort " "fiat i alfa sie psują" " opla zje rdza" itd itp
ale na pytanie "miałeś , jeździłeś ? " odpowiada "nie"
i tacy wlasnie ludzie sa najlepsi uwielbiam z nimi rozmawiac a na pytanie czy miales kiedys lub jezdiles kiedys slyszysz nie, to sie pytam z kad to wiesz ? to pada odpowiedz ktos mi mowil.
Muszę Cię zmartwić :mrgreen:, już było i to właśnie w tym programie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .Cytat:
Napisał KKrzysztof
Ja w ogóle TVN Turbo nie trawie. Niestety większość uważających się za znawców i koneserów nie mal opierają całą swoją wiedzę na TVN Turbo i stąd potem bierze się karp na ich twarzach jak zostaną przewiezieni standardowa Mareą 2.0 20V albo FIATem Cupe 20VT- "bo przecież w tvn turbo mówili że za 100 metrów się zepsuje i spali a my jedziemy już 100km z prędkością średnią 100km/h".
A większości dziennikarzom motoryzacyjnym nie wierze bo pobłażliwość w testach wobec aut niemieckich przechodzi wszelkie pojęcie. To co w aucie włoskim by wypunktowali z wykrzyknikami i o północy darli ryja na ten temat na osiedlu to w aucie niemieckim jakoś dziwnie uchodzi. I to dla nas właścicieli Alf, Fiatów i Lancii jest nie do zniesienia po spotkaniu z masą która całą swoją wiedzę opiera o to co farmazoni jakiś gamoń w tv który prawdopodobnie dostał volksiego za darmo żeby powiedzieć kilka dobrych słów dla podniesienia sprzedaży, albo w domu ma kadzidełko ze znaczkiem VW i ołtarz ze złotym Golfem.
ja niestety nie oglądałem bo akurat jak włączyłem TV to sie kończyło :evil:
Nie masz czego żałowac jak widzę tego gno...jak wybiera swoją czapeczkę a auto ocenia po rozmiarze popielniczki to mnie szlag trafiaCytat:
Napisał Kosiar
Koledzy dajcie sobie spokój z tym szitem...
Szkoda ze nie ma już Top Gear w TVN Turbo:( jedyny sensowny i z jajami programik był :cry:
Teraz Nas szprycuja Operacją Tjuning z burakiem na czele albo koleś w czapeczce robiący test zapalniczek w autach...
Czy jest jeszcze nadzieja na jakiś ciekawy i obiektywny (w miarę) program dla takich Maniaków jak MY?
Pozdrawiam Alfistów
popieram...Cytat:
Napisał Alfamaniak156
nie ma sie o co rzucac :wink:
oni maja swoje testy a my swoje ALFY :!: :mrgreen:
ktory z was po zobaczeniu tego porownania a3 vs. 145 czy 156 vs. volvo s40 powie, o kurde musze sie pozbyc alfy bo sie psuje :mrgreen: hehe ten kto ma i kocha nie zostawi niuni chocby nie wiem co :wink:
to so samochody przez duze "S" reszta to sa "przemieszczacze" :mrgreen:
Ja moze na pocieszenie powiem, ze poprzednim moim samochodem bylo Volvo V40. Zmienilem na 156SW i jestem zadowolony. W Volvo wladowalem kupe kasy i mnie nadal strasznie wkur..., w Alfe tez, ale jakos lepiej to znosze ;-) Jeszcze sporo naprawe przede mna, ale mam cel doprowadzic ja do stanu idealnego, jesli wczesniej nie zbankrutuje :DCytat:
Napisał gonzo
bo z Alfą jak z kobietą- wydajesz na Nią kasę , czasem cię wk... ale jak już Ją " prowadzisz" to jest suuuuuuuuuuuper :mrgreen: :mrgreen:
Kolega trafił w samo sedno :mrgreen:Cytat:
Napisał adamodg
Jak dbasz tak masz...
Troche szkoda że reklamy Alfie nie zrobił, mówiąc że psuje się w niej absolutnie wszystko, zaś w Audi jedynie tarcze hamulcowe szybciej się zużywają.
Samo porównanie tych samochodów nie trafione. Alfa 8500zł audi 22000zł. Skoro to program Na Każdą Kieszeń to powinni w takiej samej cenie porównywać samochody.
Ponadto 156 potraktowali wcześniej lepiej, a to niemal taki sam samochód jak ta 145 1.8TS więc sami nie wiedzą co mówią.
Fakt, porównanie lekko idiotyczne. Jeśli ktoś nie widział programu można filmik ściagnąć tutaj --> KLIK
Oglądałem calutki odcinek.
Od samego początku Alfa była traktowana jako gorsza...
Wszyscy wiemy, że 145 nie jest samochodem niezawodnym, dlatego nie można mówić, że ktoś oczernia wizerunek Alfy.
Kilka osób zwróciło uwagę na różnicę w cenach, choć i ta była dla mnie dziwna 1.8 TS za 8500?
Poza tym wydaje mi się, że to porównanie było od początku bez sensu, któryś z tych dwóch mówił zresztą, że Audi to segment premium. Mogliby się pokuśić o Alfę 147...
Ja i tak uważam że 145 po ostatnim FL jest jedną z najiękniejszych Alf i i tak sobię taką kupię. :P
Obejrzałem i mam takie odczucie że ten starszy facet kocha Alfy :P widać było jak oczy mu się rozjaśniają jak mówi o jej właściwościach jezdnych. No ale fabryka TVN chciała żeby Audi było górą i tak też się stało. Porównywać 1.8 do 1.8 turbo? Proszę Was... :)
Bez turbo audi już jednak troszke gorzej jeździ ;) ...
Alfa Romeo 1.8 0-100 km/h w 9.1 s.
Audi A3 1.8 0-100 km/h w 9.6 s.
Czyli Alfą taniej, lepiej, szybciej.
Ale w sumie to jestem wdzięczny realizatorom. Dzięki temu będzie więcej a3 na ulicach niż "badziewnych" 145. I 145 pozostaną autem w miarę rzadkim i nietuzinkowym :D
W jakimś wątku było poruszane, że jest coraz więcej Alf, bo Golfy się, na zachodzi kończą...
Dziś w ciągu 15 minut widziałem 3 Alfy 146, a w ciągu 1 godziny około 9 alf, kiedyś to byłoby nie do pomyślenia...
racja... jadoc ostatnio z katowic do mikolowa (20km) minalem cztery 156, jedna 166 i dwie 146...Cytat:
Napisał 145Q
u mnie stosunkowo malo widuje 155 a 33 to juz rarytas :D
mimo to ze duzo alf juz jezdzi to i tak mnie to cieszy, zawsze mi to humor poprawia jak widze przejezdzajaca alfe :wink:
pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy tych pieknych samochodow :lol: moc jest z nami :wink:
Dziś widziałem 155 srebrną, ale zaniedbana.
155 i 33 jest mało, ponieważ ludzie nie chcą kupować samochodów które mają 15-17 lat, nawet jak mają mocne silniki. Dlatego jest bardzo dużo 146 w przedziale 1997-2000, samochody 10-8 letnie, jeszcze całkiem świeze są alternatywą dla Astr, Golfów.
Gonzo pisze, ze dobrze,
ale za kilka miesiecy, lat jak "niby alkoholicy" zajezdza Alfy, to w Polsce już sie prawdziwej Alfy nie kupi, chybe ze od kogos z forum.
o to ja bym sie nie martwil...Cytat:
Napisał 145Q
bardziej sie martwie ze w przyszlosci w Alfa Romeo bedzie coraz mniej Alfa Romeo :(((
gonzo 100% masz rację za niedługo będą jezdzic alfami napakowani fysi z bmwCytat:
Napisał gonzo
pozdrawiam prawdziwych miłosników AR <hello>
Dlatego, o ile fundusze pozwolą, mojej Belli się nie pozbędę, a moje kolejne auta będą coraz starsze ;)Cytat:
Napisał gonzo
ogladalem i powiem, ze "troszke" z tym porownaniem przesadzili... :roll: Bez jaj...Audi 3 razy drozsze, z turbina do Alfy tej samej pojemnosci bez turbo...jeszcze szkoda, ze 1,4ts nie wzieli :lol:
Program ten traktuje jako taka rozrywke bardziej niz program informacyjny, ktory pomoze mi wybrac w przyszlosci auto :mrgreen:
obejrzałem dzięki za link
porównanie jest beznadziejne to jest pierwsza sprawa
dwa koleś nie ma żadnego pojęcia o 145 jego informacje na ten temat to dno kompletne
trzy "w tym aucie może nam się zepsuć wszystko" w każdym aucie może sie popsuć wszystko , to było stwierdzenie małego chłopczyka z piaskownicy który zaczyna swoją przygodę z motoryzacją
W pełni popieram chyba wymienię swoją 145 na tą właśnie po FL i może się psuć byleby mnie tylko nie zepsuła wszystko inne wybaczam. A jeśli chodzi o TVN turbo to stacja spada na psy moim zdaniem i lepiej niech tam kolesie zajmą się zakupami kontrolowanymi i operacjami tuning bo to kosmiczne pozycje są niż samochodami których nie można do niczego porównać bo są one jedyne w swoim rodzaju.Cytat:
Napisał 145Q
Mario 145, Scudetto sobie wymień i idź na polerke, to będziesz miał nówke... Możesz trafić na jakiegoś komara, co ci wypije całe osczędnośći.
Jak masz ładną alfkę, to ewentualnie jeszcze silnik na 1.6 i hamulce;d
Istota nie tkwi w wymienianiu czegokolwiek bo tak można by zrobić sobie ze 145 np Brerę. Po prostu 145 po FL ma kilka istotnych zmian odnośnie modelu z roku 1997 jaki posiadam.No i mam trochę za mały silnik :roll: .A scudetto jest takie same i tu i tu różny jest jedynie grillCytat:
Napisał 145Q
To tylko świadczy o tym jak TVN Turbo i jego naczelni sie boją zestawic auto niemieckie z jakimkolwiek włoskim autem z identycznym silnikiem na turbie.Cytat:
Napisał AlfaFAN
Pewnie dlatego,że mają swiadomość tego,że wynik byłby przesądzony...Cytat:
Napisał fiergloo
Wystarczyłoby dobrać do tego zestawienia Alfę za 22 tys. zł. i nie mieliby już o czym gadać... Parodia i tyle - to ma być porównanie? Ten odcinek mial pomóc komukolwiek w zdecydowaniu się na konkretny model? Napiszcie mi kto normalny kupujący auto bierze pod uwagę przedział cenowy od 8 do 22tys. zł ??
Alfa 145 = Audi 80
Alfa 147 = Audi A3
Tak to cenowo wygląda
Jeszcze bezczelnie twierdzą że Audi A3 lepiej przyspiesza - przecież w A3 montowali silnik 1.8 bez turba - 125km i które autko wtedy lepiej wypada z przyspieszeniem?
Ja cierpliwie czekam na porównanie VW Pheaton (czy jakoś tak) i Alfa 166 (po FL)
Pheaton w wersji 5.0 TDI V10 313KM a Alfa 2.4 JTD 175KM.
Nie jestem pewny werdyktu, ale mogłaby wygrać...
A co wy nato żeby w programie na każdą kieszeń porównać VW Golfa II i Mercedesa W220 S600 ?